STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 11η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 11η αγωνιστική
μπάλα INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, λίγο πριν την 11η αγωνιστική.

Κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των οκτώ πλέον αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/1

Βέροια - ΑΕΛ Καλλονής 15:00 NS3

Πλατανιάς - Πανιώνιος 17:15 NS1

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 19:30 NS1

Κυριακή 11/1

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 NS2

ΟΦΗ - Κέρκυρα 17:15 NS3

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 17:15 NS2

Πανθρακικός - Ατρόμητος 17:15 NS4

Ξάνθη - Ολυμπιακός 19:30 NS1

1) Η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 11η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Μετά από δυόμιση χρόνια, ο Σωτήρης Νίνης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και από το πρώτο παιχνίδι φάνηκε ξεκάθαρα πως θα δώσει στοιχεία στην ομάδα που της λείπουν. Μπορεί τα Χανιά να μην είναι ομάδα Superleague, όμως διαθέτουν ανταγωνιστικό σύνολο και αυτό φάνηκε όταν ισοφάρισαν από 2-0 σε 2-2.

Επιστρέφοντας στον Νίνη, να πούμε πως με το "καλημέρα" έδωσε ζωντάνια στη μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού" και ειδικότερα στο χώρο κεντρικά έξω από τη μεγάλη περιοχή. Κάθετες μπαλιές, απρόβλεπτες ενέργειες και μπούκες στην περιοχή που τόσο έλειψαν από τον Παναθηναϊκό. Έχει ενδιαφέρον να τον δούμε ξανά απέναντι στον Εργοτέλη.

2) Οι καταλύτες του πρωταθλήματος

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα του Αστέρα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης πρέπει να διαχειριστεί την κρίση που περνάει η ομάδα του, ειδικότερα μετά τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου. Λύσεις, μέχρι να γίνουν οι μεταγραφές, δεν υπάρχουν πολλές, οπότε το θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη πρέπει να έρθει με κάποιον τρόπο.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι με νέο προπονητή στον πάγκο πρέπει την Κυριακή να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Ξάνθη. Αναμένουμε ματς ροντέο, αφού και οι δυο ομάδες είναι άκρως επιθετικές.

3) Το τελευταία χαρτί του Σα Πίντο

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 11η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος δίνει δυο σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις με Πανθρακικό και Πλατανιά. Βαριές απώλειες, λογικά, θα φέρουν και το διαζύγιο.

4) Πρώτο "ντέρμπι" Ευρώπης

Ο Παναιτωλικός "πετάει". Την Κυριακή όμως θα βρει απέναντι του μία ομάδα με την οποία μοιάζει αρκετά. Ομοιογένεια, έμπειροι παίκτες και ταλέντο. Αν πάρουν και αυτό το ματς τα "καναρίνια", τότε θα έχουν βάλει τις βάσεις για την πρώτη πεντάδα και τη διεκδίκηση για έξοδο στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έχουν αποκτήσει το μέταλλο που χρειάζεται για να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν.

5) Το τελευταίο(;) παιχνίδι

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 11η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Αρκετοί παίκτες την έκαναν ήδη. Άλλοι είναι με το ένα πόδι εκτός Κρήτης. Παρόλα αυτά, ο ΟΦΗ θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα για να παραμείνει ζωντανός στο κόλπο της παραμονής. Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το οικονομικό. Από Δευτέρα θα γνωρίζουμε αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο ΟΦΗ.

6) Αγώνας επιβίωσης

Μίνι ντέρμπι έχουμε και στα Χανιά. Πλατανιάς και Πανιώνιος θέλουν θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις. Και οι δυο παίζουν καλό ποδόσφαιρο, δεν κλείνονται πίσω και ψάχνουν το γκολ. Έτσι αναμένεται να δούμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

7) Τερματοφύλακες

Και φέτος στην Superleague έχουμε εξαιρετικούς τερματοφύλακες. Έλληνες, ξένους, έμπειρους, νέους και... ψημένους. Ορισμένοι από αυτούς θέλουν να εξαργυρώσουν την καλή τους παρουσία είτε με νέο συμβόλαιο, είτε με μία μεταγραφή που θα εκτοξεύσει την καριέρα τους.

Χογκ (Καλλονή), Παπαδόπουλος (Πανιώνιος), Βελλίδης (ΠΑΣ), Αθανασιάδης (Πανθρακικός) και Καβουσάκης (Εργοτέλης) μας έχουν εντυπωσιάσει.

8) Οι μεταγραφές του Πανιώνιου

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 11η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Πανιώνιος έχει κινηθεί έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος και Καθάριος θα δώσουν σημαντικές λύσεις στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ειδικότερα στη μεσαία γραμμή, ο Πανιώνιος αποκτά μία ποιοτική τριάδα από τις... λίγες της Superleague.

Μητρόπουλος κόφτης, Κόρμπος κεντρικός μέσος και Ιμπαγάσα οργανωτής. Τυχερός ο κόουτς.

9) Η μάχη του πρώτου σκόρερ

Πέντε ποδοσφαιριστές παλεύουν για τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ της κανονικής περιόδου. Ποιος όμως θα επικρατήσει στο τέλος; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, αφού πέρσι το βραβείο πήρε ο Σολάρι της Ξάνθης.

1) Στέφανος Αθανασιάδης 9 γκολ - ΠΑΟΚ-

2) Κώστας Μήτρολου 8 γκολ - Ολυμπιακός-

-) Φακούντο Περέιρα 7 γκολ - ΠΑΟΚ-

-) Νίκος Καλτσάς 7 γκολ - Βέροια-

5) Απόστολος Γιάννου 7 γκολ - Πανιώνιος-

10) Σκοράρει ο Παναιτωλικός

Έχουμε γράψει πολλές φορές πως η παραμονή (και η υπέρβαση) έρχεται μέσω της επίθεσης. Ο Παναιτωλικός λοιπόν τη φετινή περίοδο πετάει... φωτιές. Μετρά 22 γκολ σε 16 παιχνίδια, ενώ μόνο στα τελευταία δυο έχει βάλει έξι τέρματα!

Το καλό για την ομάδα του Αγρινίου είναι πως παίρνει γκολ από πολλούς παίκτες. Συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν βρει δίχτυα με τους Μορένο, Βιγιαφάνες να μετρούν από πέντε τέρματα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ