STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Κέρκυρα 2-1

Ατρόμητος - Κέρκυρα 2-1
Ναπολεόνι INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε αγχωτικά με 2-1 την Κέρκυρα, στο ματς που έριξε την αυλαία της 30ής αγωνιστικής. Σημαντικό βήμα για την πεντάδα έκαναν οι Περιστεριώτες. Δύο γκολ έβαλε ο Ναπολεόνι, για την ομάδα του νησιού των Φαιάκων μείωσε ο Κόντος.

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να μπει στα play off πέτυχε ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 2-1 την Κέρκυρα, διατήρησαν το αήττητο στην έδρα τους και με νίκη την προσεχή αγωνιστική σε βάρος του ΠΑΣ, θα είναι αυτοί που θα πατήσουν πεντάδα.

Η Κέρκυρα που στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, επιχείρησε να κάνει τη ''ζημιά'' στον Ατρόμητο, αλλά αποδείχθηκε ότι τα γκολ που μπήκαν στις αρχές των δύο ημιχρόνων κόστισαν. Οι Φαίακες μένουν στους 40 βαθμούς και ευελπιστούν να μην μπουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Περιστέρι

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Απτόσογλου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ν. Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ - Κιβρακίδης, Λαζαρίδης Φυτανίδης, Νάστος - Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία (52' Αγκουαζί), Δημούτσος (89' Κούρος)- Ουμπίντες, Μαρσελίνιο (65' Μπρίτο), Ναπολεόνι

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης - Γκομέζ, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος - Σιόντης (85' Γεωργακόπουλος), Καρντόζο (63' Μανωλάς) - Χαβίτο, Γκαζαριάν (46' Καϊκούτ), Κόντος - Μαρκόβσκι

Γκολ: Ναπολεόνι (12', 51') - 66' Κόντος

Κάρτες: Κιβρακίδης (31'), Δημούτσος (89'), Αγκουαζί (90'+1'), Ουμπίντες (90'+1'), Κούρος (90'+2') - Γκομέζ (21')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Σέντρα - ξυράφι του Ουμπίντες από τη δεξιά πτέρυγα, στο 4', ο Βενέτης δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, αλλά ο Ναπολεόνι που ετοιμάστηκε να εκτελέσει με κεφαλιά- ψαράκι, απέτυχε να βρει τη μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο Δημούτσος στο 8' βγήκε στην πλάτη της κερκυραϊκής άμυνας, έκανε την κεφαλιά από την εξαιρετική σέντρα του Νάστου, αλλά ο Κουτζαβασίλης έπεσε και μπλόκαρε. Η υπεροχή των Περιστεριωτών καρποφόρησε στο 12'. Ο Μαρσελίνιο με κεφαλιά έβγαλε τον Ναπολεόνι μόνο απέναντι στον Κουτζαβασίλη, ο οποίος αρχικά σταμάτησε το πλασέ του Ιταλού, αλλά ο στράικερ των γηπεδούχων πήρε το ριμπάουντ και με διαγώνιο πλασέ από τα αριστερά έκανε το 1-0! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 15', όταν το φοβερό σουτ που εξαπέλυσε ο Ουμπίντες από τα όρια της μεγάλης περιοχής υποχρέωσε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Κουτζαβασίλη. Ο ''Νάπο'' στο 19' βρέθηκε έξω από την περιοχή της επτανησιακής ομάδας, σούταρε με το αριστερό, ο Κουτζαβασίλης έπεσε και μάζεψε σταθερά τη μπάλα.

Η Κέρκυρα κατάφερε να φτάσει στην εστία του Γκορμπούνοφ στο 29', οπότε ο και ο Γκαζαριάν σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Λευκορώσος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Ατρόμητος έφυγε στην αντεπίθεση στο 32', με τον Κιβρακίδη από τη δεξιά πλευρά να βγάζει τη σέντρα, ο Δημούτσος βρέθηκε και πάλι σε ρόλο στράικερ, όμως την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης. Ο Ναπολεόνι στο 45' βγήκε απέναντι στον γκολκίπερ της Κέρκυρας, τον πλάσαρε από την αριστερή πλευρά, αλλά και πάλι ο Κουτζαβασίλης ενήργησε σωστά και έδιωξε.

Στο 51' ο Ναπολεόνι έβαλε τον Ατρόμητο με δύο γκολ μπροστά στο σκορ. Ο Ουμπίντες έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Βενέτης έπεσε μόνος στον αγωνιστικό χώρο και ο Ιταλός με καρφωτή κεφαλιά από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 56' το σουτ του Ουμπίντες απομάκρυνε ο Κουτζαβασίλης, ενώ στο 58' καταγράφηκε μια πολύ σπουδαία φάση για τους Φαίακες. Ο Καϊκούτ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Γκουρμπούνοφ, προσπάθησε να τον ''κρεμάσει'', αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βόσνιος φορ πέτυχε στο 66' ο Κόντος, μειώνοντας σε 2-1. Ο Γκορμπούνοφ έκανε λανθασμένη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον μεσοεπιθετικό της Κέρκυρας, ο οποίος ''κρέμασε'' τον Λευκορώσο. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και επέτρεψαν στην Κέρκυρα να γίνει απειλητική, αν και ο Δημούτσος σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να ''καθαρίσει'' το ματς, στο 84'. Ο χαφ των γηπεδούχων σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι. Οι Περιστεριώτες άντεξαν, κράτησαν το 2-1 με αρκετές καθυστερήσεις και πανηγύρισαν τη νίκη.

Ο διαιτητής

Μια χαρά τα πήγε ο Λιαχούδης. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν κλήθηκε να πάρει καμιά δύσκολη απόφαση και γενικά πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα στο Περιστέρι. Ούτε οι βοηθοί του υπέπεσαν σε κάποιο πολύ σοβαρό λάθος που έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Στέφανο Ναπολεόνι! Ο Ιταλός είναι το πρώτο... βιολί του Ατρόμητου. Έφτασε τα εννέα γκολ με τα δύο που σημείωσε στο ματς με την Κέρκυρα. Πολύ κινητικός και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει χαρίσει βαθμούς στους Περιστεριώτες και δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί πως αποτελεί τον φετινό MVP.

Μας άρεσε

Η νέα καλή εμφάνιση του Ναπολεόνι. Ο Ιταλός είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης του Ατρόμητου. Η διοίκηση έχει κουβέντα μαζί του για ανανέωση, αλλά επίσημη πρόταση δεν εχει στα χέρια του ο ''Νάπο''. Δικαιωματικά του αξίζει ένα καλό συμβόλαιο.

Δεν μας άρεσε

'Εσβησε μηχανές από το 51' και μετά ο Ατρόμητος και θα μπορούσε να το πληρώσει. Όχι ότι δεν του άξιζε η νίκη, απλά θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικός στο δεύτερο μισό. Ο τερματοφύλακας Γκορμπούνοφ, από την πλευρά του, έξανε λανθασμένες εξόδους και δεν ήταν καθόλου σταθερός.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ