STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΣ με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και διατήρησε το απόλυτο στην έδρα του, παίρνοντας την 4η νίκη σε ισάριθμα ματς (video).

Μετά από την "λευκή" ισοπαλία στη Λιβαδειά, ο Αστέρας επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας με 2-0 στην Τρίπολη.

Αυτή ήταν η 4η επιτυχία για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς στη φετινή Super League (10-1 τα τέρματα) ενώ πέρα από το φετινό απόλυτο μέσα στο σπίτι του, ο Αστέρας διατήρησε και την παράδοση που τον θέλει να κερδίζει πάντα ως γηπεδούχος τον ΠΑΣ (έχει 3 νίκες στη μεγάλη κατηγορία και 1 επιτυχία στη Β' Εθνική).

Στον αντίποδα, οι Ηπειρώτες γνώρισαν την ήττα μετά από 2 σερί θετικά αποτελέσματα (1 νίκη-1 ισοπαλία) όπου είχαν μάλιστα καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Φεγκρούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και τελικά είδε την υπεροχή του να τελεσφορεί στο 41' με τον Ουσέρο, με τον ΠΑΣ από την πλευρά του να έχει να αντιπαρατάξει τις δύο καλές στιγμές τον Ίλιτς όπου σταμάτησαν πάνω στον Φεγκρούς.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς έγινε πιο "ανοιχτό" με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ, ωστόσο αυτό ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+4') για τους γηπεδούχους, με τον Έγκον να "τελειώνει" το ματς με κοντινό πλασέ.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 9η αγωνιστική της Superleague.

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Κούλα (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Άλβαρες, Ουσέρο, Ράγιος (83' Έγκον), Ντε Μπλάσις (90+2' Γκάμπριελ), Περόνε, Ναβάρο (66' Καρντάσιο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Αυγενικού (60' Κεϊτά), Τσουκαλάς, Γεωργίου, Κοροβέσης (82' Γιάκος), Βίλα (53' Ντε Βινσέντι), Ίλιτς

Σκόρερ: Ουσέρο (41'), Έγκον (90+4')

Κίτρινες κάρτες: Μπαρτολίνι (28'), Σανκαρέ (45+1'), Άλβαρες (64'), Περόνε (75') / Κολοβέτσιος (17'), Λίλα (58'), Φεγκρούς (74'), Τζημόπουλος (79')

Ο Αστέρας την πίεση, ο Ίλιτς την μεγάλη φάση

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με επιθετική διάθεση στο ματς και από πολύ νωρίς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας δεν είχε καταφέρει μέχρι το πρώτο 20άλεπτο να απειλήσει ουσιαστικά τον Φεγκρούς.

Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ για τους παίκτες του Αστέρα καταγράφηκε στο 20', όμως του σουτ του Σανκαρέ έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα ύστερα από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ράγιος.

Η πρώτη πάντως κλασική ευκαιρία για γκολ χάθηκε από τον ΠΑΣ, με την ομάδα της Ηπείρου να φτάνει στο 26' μία ανάσα από το 0-1 κόντρα στη ροή της αναμέτρησης...

Μετά από λάθος του Μπαρτολίνι, ο Ίλιτς έγινε κάτοχος της μπάλας και μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, με το πλασέ του όμως με το δεξί να αποκρούεται από τον Φούλοπ.

Μετά από αυτή τη φάση, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Αστέρα να διατηρεί πάντως τον έλεγχο όσον αφορά στην κυκλοφορία της μπάλας και να έχει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 38'.

Μετά από σέντρα του Τσαμπούρη ο Ναβάρο βγήκε μόνος του απέναντι από τον Φεγκρούς σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, με τη μπάλα όμως να σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Χάθηκε η μπάλα και... 1-0 από Ουσέρο

Τρία λεπτά αργότερα (41'), η εδαφική υπεροχή του Αστέρα στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους καρποφόρησε, με τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από μία πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Οι Ουσέρο, Τσαμπούρης, Ναβάρο και Περόνε συνδυάστηκαν ιδανικά "κρύβοντας" τη μπάλα από τους αντιπάλους τους, με τον Ουσέρο να γίνεται τελευταίος αποδέκτης της και με κοντινό πλασέ να νικάει τον Φεγκρούς για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ πλησίασε την ισοφάριση όμως ο Φούλοπ είπε και πάλι "όχι" στον Ίλιτς, αυτή τη φορά αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ δυνατό σουτ του Σέρβου φορ μέσα από την περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο ΠΑΣ άγγιξε την ισοφάριση: μετά από πλασέ του Κοροβέση και απόκρουση του Φούλοπ, ο Γεωργίου πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε το πλασέ για να δει τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι!

"Όλα για όλα" και από τους δυο

Η ευκαιρία αυτή φάνηκε πάντως να αφυπνίζει τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν στη συνέχεια τα ηνία και έχασαν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ.

Στο 54' ο Ράγιος εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά βρήκε τον Φεγκρούς σε ετοιμότητα ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ράγιος έχασε τεράστια ευκαιριά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 63' ο Ντε Βινσέντι προσπάθησε να απειλήσει για λογαριασμό του ΠΑΣ, με το σουτ του να σταματάει όμως πάνω στον σταθερότατο Φούλοπ, ενώ η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί αναζητώντας το γκολ σε ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό (αλλά και αρκετά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν).

Όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε, ο ΠΑΣ έβγαζε όλο και περισσότερο πάθος στην προσπάθειά του να φτάσει στην ισοφάριση, όμως παρά το γεγονός ότι ισορρόπησε απόλυτα το ματς -σε σύγκριση με το πρώτο μέρος που είχε περιοριστεί κυρίως σε παθητικό ρόλο- δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Φούλοπ.

"Καθάρισαν" οι αλλαγές του Τσιώλη

Το αντίθετο μάλιστα... Στην τελευταία επίθεσή του στο ματς, ο Αστέρας είδε να συνεργάζονται ιδανικά οι δύο τελευταίες "αλλαγές" του, με τον Γκάμπριελ να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Έγκον να μη δυσκολεύεται με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Χάρη λοιπόν στο 2-0, ο Αστέρας διατήρησε το απόλυτο στην έδρα του ("4 στα 4" μετά από 9 αγωνιστικές) και εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

MVP

Αν και αμυντικός (δεξί μπακ), ο Σάββας Τσαμπούρης προωθήθηκε ουκ ολίγες φορές για να βοηθήσει την επθετική λειτουργία της ομάδας του και στο πρώτο μέρος ήταν καταλύτης ώστε η ομάδα του Αστέρα να επιβάλλει το παιχνίδι της και να κλείσει τον ΠΑΣ στα καρέ του. Η καλή του απόδοση επισφραγίστηκε από τη συμμετοχή του στη φάση του πρώτου γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Η επιθετική γραμμή του ΠΑΣ. Πέρα από τον Ίλιτς που μπόρεσε να γίνει πολύ απειλητικός για την εστία του Φεγκρούς, ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία των υπόλοιπων επιθετικογενών παικτών του.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
11 Τελικές Προσπάθειες 8
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 0
7 Αποκρούσεις 3
10 Επεμβάσεις 24
21 Κλεψίματα 19
14 Φάουλ 21
3 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 3
47 Λάθη 57
8/28 Γεμίσματα 3/13
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ