STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρ. - Ατρόμητος 2-2

Αστέρας Τρ. - Ατρόμητος 2-2
INTIME SPORTS

Σε ένα δραματικό παιχνίδι στην Τρίπολη ο γηπεδούχος Αστέρας υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 με τον Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στην καθυστερήσεις με τον Μπρίτο.

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και ένταση ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην έδρα του απέναντι στον Ατρόμητο, που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Μπρίτο.

Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος Εντό είχε δώσει το προβάδισμα στον Αστέρα με εύστοχη εκτέλεση φάουλ. Όλοι πίστεψαν ότι ο Αστέρας θα έπαιρνε τη νίκη με ανατροπή αλλά ο Βραζιλιάνος μίλησε στο τέλος για τους φιλοξενούμενους.

Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό και δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ατρόμητος παρότι προηγήθηκε δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και δέχτηκε πίεση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ανωτερότητα του Αστέρα ήταν εμφανής, παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε δραματικό τόνο στο τελευταίο 20λεπτο και κυρίως μετά το 85'.

H ισοπαλία δεν άφησε ικανοποιημένο τον Στάικο Βεργέτη, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, όπως τόνισε με δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο Αστέρας κράτησε την παράδοση υπέρ του καθώς έχει να χάσει από τον Ατρόμητο από το 2009. Οι Αρκάδες έχουν 6 νίκες, 8 ισοπαλίες και 2 ήττες στις αναμετρήσεις τους με τον Ατρόμητο ανεξαρτήτου έδρας.

Δείτε την Κυριακή στις 22:00 την εκπομπή SUPER BALL. Στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από την 7η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης. Στο επίκεντρο το ντέρμπι της Τούμπας (ΠΑΟΚ – ΠΑΟ) και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Μανωλά και ανάλυση της πορείας του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Καιρός: Aίθριος

Διαιτητές: Κομίνης, Αλεξέας, Καλφόγλου

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Πιπίνης, Ζησόπουλος(77' Χουάνμα), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Έντο, Καράσκο(62' Γκρατσίνι), Μπαράλες(90' Κοντοές0

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία(64' Μπρίτου), Ναπολεόνι(84' Παπαδόπουλος), Καραγκούνης(72' Γεωργίου), Ούμπιδες

Γκολ: 11' Ουμπίδες, 88' Εντό - 40' Ντε Μπλάσις, 93' Μπρίτο

Κίτρινες: Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Πιπίνης, Ουσέρο

Ανασκόπηση αγώνα

Γρήγορο προβάδισμα για τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος έδειξε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και πίεσαν σε κάθε σημείο του γηπέδου αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε λάθη.

Από την άλλη ο Αστέρας έχοντας νέο προπονητή τον Στάικο Βεργέτη, στην θέση του Σάκη Τσιώλη, μπήκε νωχελικά στο ματς και το πλήρωσε αφού δέχτηκε γρήγορα γκολ.

Ο Ούμπιδες δέχτηκε κάθετη μπαλιά από τον Ναπολεόνι μέσα στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ μόλις στο 11'.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα συνέβη στο 15', όταν ο Καράσκο γύρισε την μπάλα προς τον Μπαράλες που βρίσκονταν στη γωνία της μικρής περιοχής, την κεφαλιά του Αργεντίνου έδιωξε ο Σηφάκης.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση θέλοντας να μην πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου βρισκόμενοι πίσω στο σκορ. Ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε και τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο. Ο Αστέρας έχασε ευκαιρίες και θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ντε Μπλάσις στο 28' με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε την εστία του Σηφάκη, ωστόσο ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα.

Στο 33' το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά καθώς ο Ντε Μπλάσις εκτέλεσε φάουλ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε λέγοντας ότι είχε δώσει έμμεσο χτύπημα.

Η αγωνιστική άνοδος του Αστέρα καρποφόρησε στο 40' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο και κεφαλιά του Ντε Μπλάσις μέσα από την περιοχή.

Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Καράσκο στο 41' όταν ο Αργεντίνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο ύψος του πέναλτι, γύρισε το σώμα του και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε αργά έξω από την εστία του Σηφάκη.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σε εκτέλεση κόρνερ ο Εντό έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Γκαρσία έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Στο τέλος του ημιχρόνου η στατιστική υπηρεσία έδειξε ότι οι γηπεδούχοι είχαν 10 τελικές προσπάθειες ενώ ο Ατρόμητος μόλις 4.

Ο Μπρίτο μίλησε τελευταίος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει κερδίζοντας απανωτά κόρνερ μη αφήνοντας τους παίκτες του Ατρομήτου να "ξεμυτίσουν" από την περιοχή τους.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και σε μία από αυτές ο Καραγκούνης, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου, βρέθηκε έξω από την περιοχή και από πλεονεκτική θέση επιχείρησε το σουτ που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ερνάντεζ.

Στο 62' ο Βεργέτης πέρασε στον αγώνα τον Γκρατσίνι και ένα λεπτό αργότερα ο Μπρίτου μπήκε στην θέση του Γκαρσία. Στα μέσα της επανάληψης, οι παίκτες των δύο ομάδων αρνούνταν να κρατήσουν τις θέσεις τους και το παιχνίδι πήρε ένα γρήγορο ρυθμό με πολλά λάθη.

Ο Αστέρας δεν είχε την συνοχή του πρώτου ημιχρόνου και ο Ατρόμητος έδειξε ικανοποιημένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα στην επανάληψη δημιουργήθηκε στο 71', όταν σε γυριστό σουτ του Ουσέρο, ύστερα από σέντρα του Ναβάρο, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σηφάκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και δέχτηκαν πίεση.

Στο 81' ο Γκρατσίνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή έστρωσε στον Ντε Μπλάσις αλλά το σουτ του δεύτερου ήταν άψυχο και κατέληξε στην αγκαλιά του Σηφάκη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ωστόσο ο Σηφάκης ήταν και πάλι στην σωστή θέση και έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.

Τον "γόρδιο δεσμό" για τον Αστέρα έλυσε ο Εντό με εκτέλεση φάουλ στο 85' πανηγυρίζοντας έξαλα το πρώτο γκολ που σημείωσε στον Αστέρα.

Ο Παράσχος πέρασε στο 85' τον Παπαδόπουλο και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Ο Ελληνας επιθετικός ήταν αυτός που ξεκίνησε την προσπάθεια της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους.

Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή την έστρωσε στον Μπρίτο, το σουτ αρχικά του βραζιλιάνου έδιωξε με τα πόδια ο Ερνάντεζ αλλά και πάλι ο Μπρίτο με δεύτερη προσπάθεια ισοφάρισε για τον Ατρόμητο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς.

Τα στατιστικά του αγώνα

2 Goal 2

1 Ασίστ 0

18 Τελικές Προσπάθειες 8

5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5

6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2

7 Κεφαλιές 1

2 Αποκρούσεις 10

11 Επεμβάσεις 25

13 Κλεψίματα 16

14 Φάουλ 14

0 Οφσάιντ 2

15 Κόρνερ 1

46 Λάθη 25

15/39 Γεμίσματα 5/13

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ