STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Παναθηναϊκός 0-2

Άρης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" χάρη σε δυο γκολ του Κλωναρίδη στο 43' και το 70' αλλά η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μαρινάκη και την ανθρώπινη αντίδραση των φίλων του Άρη που χειροκρότησαν τον άσο του Τριφυλλιού κατά την αποχώρηση του με το ασθενοφόρο.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό στο "Κλ. Βικελίδης" με τους πράσινους να ξεπερνούν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα στο ντέρμπι και να επικρατούν του Άρη με 2-0 χάρη σε δυο γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο 43' και στο 70' λεπτό.

Οι γηπεδούχοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους μετά την επικράτηση τους επί της Βέροιας και παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι στην πρώτη τετράδα μετά την επικράτηση του στην Θεσσαλονίκη.

Όλες οι φάσεις και τα γκολ της 11ης αγωνιστικής, στη Super Ball με ρεπορτάζ, σχόλιο, ανάλυση και ποδοσφαιρική κουβέντα με όλους εσάς. Τις επίμαχες φάσεις σχολιάζει ο Ηρακλής Τσίκινης.

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη ο Γιάννης Αναστασίου αλλά η έκπληξη δεν ήταν στις αλλαγές που έκανε ο τεχνικός των πράσινων αλλά στο ότι άφησε εκτός αποστολής τον Ρισβάνη.

Χαρακτηριστικά ο 40χροος τεχνικός παρέταξε τους πράσινους με Μαρινάκη, Κλωναρίδη και Αμπεΐντ αντί των Ρισβάνη, Φιγκερόα και Πράνιτς.

Την ίδια ώρα ο Μιλίνκοβιτς έστησε τον Άρη με ένα αρκετά επιθετικογενές σχήμα προκειμένου να γίνει απειλητικός εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο γήπεδο και μέχρι το 20' είχαν την υπεροχή. Το Τριφύλλι εν συνεχεία ισορρόπησε το ματς και δημιούργησε ευκαιρίες φτάνοντας και στο γκολ με ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη στο 43' ύστερα από πάσα του Ζέκα.

Το δεύτερο μέρος σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μαρινάκη στο 55' και την διακοπή που επηρέασε τις δυο ομάδες καθώς έπεσε ο ρυθμός. Οι πράσινοι πιο "ψυχωμένοι" μετά τον τραυματισμό του "Μάρι" κατάφεραν και πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με τον Κλωναρίδη στο 70' και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Ακόμη και η αυστηρή δεύτερη κίτρινη που σήμαινε την αποβολή στο σκόρερ των πράσινων στο 76' δεν έκανε τους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Παναθηναϊκού παρά μόνο σε μια φάση στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μανιά και τον Καπίνο να διώχνει με τα πόδια.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Κλ. Βικελίδης"

Καιρός:

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Κουλά Χασάν

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Σταυρόπουλος (64' Σούνας), Παπαδόπουλος (64' Ίμπε, 76' Μανιάς), Τάτος, Ουντότζι, Αγκάνθο.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μαρινάκης (64' Κουτρουμπής), Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ (80' Φιγκερόα), Ζέκα, Αμπεΐντ (72' Ατζαγκούν).

Γκολ: 43', 70' Κλωναρίδης

Κίτρινες: 25' Σταυρόπουλος, 52' Μαργαρίτης, 77' Κύργιας, 82' Ψυχογίος/ 9' Αμπεΐντ, 72' Κλωναρίδης, 91' Κουτρουμπής

Κόκκινες: 77' Κλωναρίδης

Ο αγώνας

Ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ στο 15' όταν ο Αγκάνθο βγήκε στην πλάτη του Παναθηναϊκού με τον Μέντες να τον ακολουθεί, ο Ισπανός έκοψε ωραία την μπάλα απέφυγε τον Ολλανδό μέσο, αλλά έχασε το κοντρόλ και το σουτ του έφυγε έξω.

Στο 19' σε σέντρα από τα αριστερά ο Ουντότζι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τριανταφυλλόπουλου άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ.

Άρης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 30' σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη από τον Σίλντενφελντ με τον Μπεργκ να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 37' ο Νάνο από τα αριστερά γύρισε ωραία ο Λαγός έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι έκανε μια παράλληλη σέντρα αλλά η άμυνα του Άρη έδιωξε προ του Μπεργκ.

Ο Άρης έγινε απειλητικός και πάλι στο 38' όταν ο Αγκάνθο βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά το σουτ του Ισπανού ήταν πάρα πολύ άστοχο.

Γκολάρα από Κλωναρίδη

Η επόμενη φάση για τον Παναθηναϊκό έφερε και το γκολ για τους πράσινους. Ήταν το 43' όταν ο Ζέκα από τα αριστερά γύρισε στον Κλωναρίδη, αυτός με μια προσποίηση που θύμισε μπάσκετ, πέρασε τον Πουλίδο και με το δεξί πόδι σούταρε στην απέναντι γωνία δίνοντας προβάδισμα στο Τριφύλλι.

Άρης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Άρη να χάνει μια καλή στιγμή και πάλι με τον Αγκάνθο. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Ισπανός φορ των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Καπίνο.

Σοκ με Μαρινάκη

Στο 55' έγινε η φάση που συγκλόνισε το "Κλ. Βικελίδης" όταν ο Μαρινάκης άλλαξε με τον Μπεργκ, μπήκε στην περιοχή και συγκρούστηκε στον αέρα με τον Κύργια. Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές έπεσαν στο έδαφος και ο άσος του Τριφυλλιού έχασε τις αισθήσεις του.

Έντρομοι οι παίκτες των δυο ομάδων καλούσαν το ιατρικό τιμ να μπει στο γήπεδο καθώς είχε γυρίσει η γλώσσα του Μαρινάκη με τον νεαρό άσο να σηκώνεται και να αποχωρεί με ασθενοφόρο μετά από εννιά λεπτά διακοπής. Την ίδια ώρα ο Κύργιας συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το 90' παρά το γεγονός ότι είχε πάθει διάσειση.

Μάλιστα την ώρα της αποχώρησης του Μαρινάκη οι οπαδοί του Άρη χειροκρότησαν τον άσο του Παναθηναϊκού δίνοντας του κουράγιο.

Έπεσε ο ρυθμός

Με την επανέναρξη του ματς μετά την διακοπή των εννέα λεπτών ο ρυθμός είχε πέσει και οι παίκτες των δυο ομάδων ήταν επηρεασμένοι. Κάτι φανερό στις κινήσεις και των 22 ποδοσφαιριστών . Οι πράσινοι όμως ήταν πιο ψυχωμένοι και πίεσαν για ένα ακόμη τέρμα.

Πίεσε και σκόραρε

Αυτό ήρθε στο 70' όταν ο Κλωναρίδης πίεσε την άμυνα του Άρη και εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Πουλίδο καθώς πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε κάτω από τα χέρια του Διούδη.

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού μέσα σε έξι λεπτά αντίκρισε δυο κίτρινες, με την δεύτερη αρκετά αυστηρή και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 76'.

Και πάλι όμως οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και βρέθηκαν κοντά στο γκολ τόσο στο 81' όσο και στο 83'. Αρχικά ο Φιγκερόα πήρε την μπαλιά από τα δεξιά και την γύρισε προς τον Νιγηριανό που από κοντά πλάσαρε έξω ενώ στο 83΄ο Ατζαγκούν από τα αριστερά έκανε το φάουλ ο Φιγκερόα πήρε την κεφαλιά και ο Διούδης απέκρουσε.

Η μόνη καλή στιγμή του Άρη μετά την διακοπή ήρθε στο 98' όταν ο Μανιάς βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, προσπάθησε να πλασάρει αλλά έσωσε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού

Ο MVP

Χωρίς αμφιβολία ο Κλωναρίδης ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού. Ξεκλείδωσε την άμυνα του Άρη με ένα πανέμορφο γκολ στο πρώτο μέρος και απάλλαξε τους πράσινους από την πίεση με το δεύτερο του τέρμα.

Η απογοήτευση

Ο Πουλίδο κάνει δώρο το δεύτερο γκολ στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά εκεί τελειώνει το παιχνίδι στο "Κλ. Βικελίδης" και η κίνηση του και μόνο αυτή του δίνει τον τίτλο του πιο απογοητευτικού παίκτη της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά

0 Γκολ 2
0 Ασίστ 1
13 Τελικές Προσπάθειες 12
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
4 Κεφαλιές 4
4 Αποκρούσεις 6
18 Επεμβάσεις 15
28 Κλεψίματα 34
15 Φάουλ 22
1 Οφσάιντ 2
4 Κόρνερ 3
45 Λάθη 66
5/23 Γεμίσματα 10/31

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ