STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αγραφιώτη πρόεδρο, Σωπήλη αντιπρόεδρο ψήφισαν οι "αιώνιοι"

Αγραφιώτη πρόεδρο, Σωπήλη αντιπρόεδρο ψήφισαν οι "αιώνιοι"
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για τον νέο πρόεδρο στην Super League με τον Τάκη Αγραφιώτη να αναλαμβάνει την προεδρία μετά από πρόταση και του Παναθηναϊκού ενώ ο Στράτος Σωπήλης μετά από πρόταση του Ολυμπιακού εκλέχθηκε αντιπρόεδρος.

Ο διάδοχος του Γιάννη Μώραλη βρέθηκε στο πρόσωπο του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκη Αγραφιώτη ο οποίος ψηφίστηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης και από τα 18 μέλη του συνεταιρισμού. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Στράτο Σωπήλη που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος.

Η επιλογή των δύο προσώπων έγινε στο πλαίσιο συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δύο "αιωνίων". Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έδωσε το "παρών", πρότεινε τον Τάκη Αγραφιώτη για πρόεδρο της Super League, ενώ αντίστοιχα η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότεινε τον Στράτο Σωπήλη για αναπληρωτή πρόεδρο. Κάτι που είχε επισημάνει το Sport24.gr από την Τρίτη το πρωί.

Ποιος είναι ο Τάκης Αγραφιώτης

Ο Τάκης Αγραφιώτης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τη διετία 2007-09, ενώ από το 2012 έως τον Μάιο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Έχει υπάρξει άμεσος συνεργάτης του, τότε, υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίον διατηρεί στενή φιλία από την εποχή που ήταν προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 ο Τάκης Αγραφιώτης ανέλαβε πόστο γενικού διευθυντή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στο πλευρό του Γιάννη Ιωαννίδη σε Άρη και ΑΕΚ.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League ανέφερε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Super League αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

"1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η εγγραφή των ΠΑΕ Α.Ο.Κ. και Νίκη Βόλου στη Super League.

2/ Πρόεδρος της Super League εξελέγη ομόφωνα ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο κ. Στράτος Σωπήλης, Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

3/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2014-15.

4/ Αποφασίστηκε να συγκληθεί εντός των προσεχών ημερών η επιτροπή επί θεμάτων Διαιτησίας & Δανεισμών, προκειμένου να κωδικοποιηθούν συγκεκριμένες προτάσεις των ΠΑΕ-Μελών και να συζητηθούν με την ΕΠΟ.

5/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική στήριξη της Football League.

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

1/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκυρήξεις Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ και Αγώνων Κατάταξης (Play Off) 2014-2015".

Τι είπε ο Αλαφούζος

Κατά την αναχώρησή του από τη Super League μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το νέο προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, σχολίασε τη σύμπνοια των "αιώνιων" στα πρόσωπα των Αγραφιώτη και Σωπήλη.

"Το ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα, πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και συνεννόηση στο νέο προεδρείο για να τα λύσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά .

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ