STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Φούντας, Παυλής, πανηγυρική, αφιέρωση

Με MVP τον Ταξιάρχη Φούντα και με σύμμαχο της τον κόσμο, η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα και να ισοβαθμήσει στις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας με τρεις ακόμα ομάδες.

Ματς δίχως αύριο ήταν αυτό στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, που με τη νίκη κατάφερνε να πιάσει στην βαθμολογία ακόμα τρεις ομάδες και να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας...

Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν τα κατάφερε να συνεχίσει το σερί του επιτυχημένων αποτελεσμάτων, αλλά σίγουρα η ήττα δεν του στοίχισε, εν αντιθέσει με την Ένωση που αν δεν κέρδιζε έμπαινε σε πολύ άσχημες περιπέτειες.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Πρώτος Βοηθός: Τουμπακάρης

Δεύτερος Βοηθός: Κοντίζας

Τέταρτος: Κάκος

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Φούντας, Γκερέιρο, Αρκούδας (Ρίκα 80'), Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής, Φουρτάδο (Σταματής 67'), Παυλής, Κοτσαρίδης (Γιάγκο 63')

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (Κειτά), Γεωργίου (Βίλα 80'), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης, Ιλιτς

Σκορ: Φούντας 2' (1-0), Μιχαήλ 26' (1-1), Σταματής 82' (2-1)

Κίτρινες: Φεγκρούς 36', Φούντας 50', Μιχαήλ 57', Λίλα 58', Ντε Βινσέντι 88', Παυλής 91', Πάντος 92', Κωνσταντόπουλος 95'

Γκολ με το... Καλησπέρα

Με μοναδικό στόχο τη νίκη για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος ήθελε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών.

Οι γηπεδούχοι από το πρώτο λεπτό μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2' ευτύχησαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Γκερέιρο έκανε ωραία το ένα δύο με τον Φουρτάδο με τον πρώτο να βγαίνει πλάγια στα αριστερά και να βγάζει παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Φούντα ανενόχλητο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα με την ψυχολογία υπέρ της, αλλά χωρίς ρυθμό. Μοναδική φάση στο 13', όταν ο Φουρτάδο από τα αριστερά έβγαλε σέντρα στον Παυλή στο κέντρο της άμυνας, αλλά λίγο πριν την κεφαλιά ο Φεγκρούς πρόλαβε τον βραχύσωμο επιθετικό του δικεφάλου.

Ανέβηκε ο ΠΑΣ...

Από το 15ο λεπτό και μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε και κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ να μπλοκάρει στην δημιουργία φάσεων. Στο 17' Ο Ντε Βινσέντι από κόντρα βρέθηκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος όμως απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το σουτ του Αργεντίνου και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα.

Η συγκεκριμένη φάση έδωσε ψυχολογία στους Ηπειρώτες, που βρήκαν χώρους και άρχισαν να πιέζουν την ΑΕΚ ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 24', κόρνερ για τον ΠΑΣ, κεφαλιά του Λίλα, ο Κοτσαρίδης διώχνει σχεδόν πάνω στην γραμμή.

Και το έφερε στα ίσα ο Μιχαήλ

Η πίεση των παικτών του Χριστόπουλου έφερε καρπούς και στο 26', φάουλ του Ντε Βινσέντι, ο Φέτσης έχασε τον Μιχαήλ, ο οποίος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά ψαράκι ανενόχλητος έφερε το ματς στα ίσα, 1-1.

Όπως αναμενόταν, το γήπεδο πάγωσε και μαζί η ΑΕΚ που είδε να δέχεται την ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά κράτησε τον έλεγχο μέχρι και το 34'.

Από εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ ξύπνησε ξανά και έφερε το ματς στην εστία του Φεγκρούς. Στο 34' ο Κοτσαρίδης έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ τους ΠΑΣ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Το πέναλτι του Παυλή και η λήξη των 45'

Δύο λεπτά αργότερα και σε μια φάση που δεν έδειχνε επικίνδυνη, ο Γκερέιρο έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και έβγαλε κάθετη στον Παυλή, τον οποίο όμως πρόλαβε ο αμυντικός τους ΠΑΣ, αλλά στην κατοχή της μπάλας μπερδεύτηκε με τον Φεγκρούς, ο Παυλής έτρεξε να πιάσει την μπάλα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ανέτρεψε τον επιθετικό της ΑΕΚ και ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών.

Ο Γκερέιρο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Φεγκρούς απέκρουσε κρατώντας στο παιχνίδι την ομάδα του. Η απώλεια της συγκεκριμένης φάσης δεν επηρέασε την ΑΕΚ που πίεσε προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά χωρίς ουσιαστική φάση.

Ορεξάτοι στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα, μπήκαν ορεξάτοι με το παιχνίδι να έχει καλύτερορυθμό σε σχέση με τα πρώτα 45'. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, αλλά ο ΠΑΣ είχε καλή κυκλοφορία και ήταν πάντα επικίνδυνος στην κόντρα.

Στο 48' ο Φούντας, έξω από την περιοχή τους ΠΑΣ, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο του και έκανε τεχνικό σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους η μπάλα ανεβοκατέβαινε, με τις δύο ομάδες να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων και να βγαίνουν στην αντεπίθεση.

Παρόλα αυτά, καμία φάση δεν ήταν αξιοσημείωτη για περίπου 30 λεπτά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως όποιος βάλει το γκολ θα είναι και ο νικητής.

Δεύτερο γκολ και νικητήριο για Σταματή...

Φτάσαμε χωρίς φάσεις στο 82ο λεπτό με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει φάουλ από τα αριστερά. Ο Φούντας ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πέρασε από τα όλα τα κεφάλια και κατέληξε στο Σταματή στην μικρή περιοχή, στόπαρε και πλάσαρε τον Φεγκρούς γράφοντας το 2-1 και διώχνοντας το άγχος από τις κερκίδες.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα και με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να αντιδράσει και να κάνει συνέχεια λάθη.

MVP του αγώνα

Ο Φούντας ήταν με διαφορά ο MVP του αγώνα. Όχι μόνο σκόραρε το πρώτο γκολ, όχι μόνο έφτιαξε το δεύτερο, αλλά σε όλο τον αγώνα ήταν... "μηχανάκι" δίνοντας ανάσες σε συμπαίκτες του αλλά δημιουργώντας και άγχος στους αντιπάλους.

Αδύναμος κρίκος

Όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων, η εμφάνιση με την ΑΕΚ ήταν η χειρότερη των ποδοσφαιριστών του.

Στατιστικά Αγώνα

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
8 Τελικές Προσπάθειες 8
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
0 Κεφαλιές 3
4 Αποκρούσεις 3
7 Επεμβάσεις 12
10 Κλεψίματα 14
24 Φάουλ 14
1 Οφσάιντ 6
2 Κόρνερ 3
41 Λάθη 41
3/15 Γεμίσματα 5/13

* Πριν την έναρξη του αγώνα όλη η ομάδα της ΑΕΚ, με ανθοδέσμες στα χέρια, κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα των οργανωμένων προκειμένου να τιμήσουν τον αδικοχαμένο φίλαθλο της Ένωσης που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα πριν από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

* Για τον ίδιο λόγο ο Ταξιάρχης Φούντας, με την επίτευξη του τέρματος, έτρεξε να αφιερώσει το γκολ στον Πάνο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ