STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0
Σιαλμάς, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μανωλάς, πανηγυρική INTIME SPORTS

Σε ένα ματς που κυνηγούσες τις φάσεις με το πιστόλι, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό και παρέμεινε μέσα στις θέσεις των πλέι οφ. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Πολύ κακό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να βγαίνει νικήτρια και να καταφέρνει να βάλει ένα γκολ που τις δίνει την δυνατότητα να ελπίζει ακόμα και για βαθμολογικό αβαντάζ στα πλέι οφ.

Μέτρια η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, κακή στο δεύτερο αλλά με το γκολ του Λυμπερόπουλου πήρε τους βαθμούς και κοιτάει το επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Από την άλλη μεριά ο Παναιτωλικός, μπορεί να στήθηκε αξιόλογα απέναντι στην ΑΕΚ και να κυνήγησε και κάτι καλύτερο, αλλά χωρίς φάσεις γκολ δεν βάζεις. Κάτι που πλήρωσε η ομάδα του Λεμονή.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - Παναιτωλικός

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)/ Καρσιώτης (Κορινθίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)/ Μπίκας (Χαλκιδικής)

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (Κλωναρίδης 46'), Μάκος, Λαγός, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Γκερέιρο

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Ντολεζάι, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μητρόπουλος, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Άντι, Καμαρά, Χαριστέας

Κίτρινες κάρτες: Λαγός 51', Καφές 59', Μάκος 67', Μητρόπουλος 72', Λυμπερόπουλος 86'

Σκόρερ: Λυμπερόπουλος 10' (1-0)

Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του

Μπροστά σε λίγο κόσμο, ΑΕΚ και Παναιτωλικός αγωνιζόντουσαν για διαφορετικούς στόχους σε έναν κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι 22 παίκτες έδειχναν μουδιασμένοι στις κινήσεις του, δίχως να μπορούν να απειλήσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Και ενώ όμως δεν υπήρχε φάση ούτε για δείγμα, η ΑΕΚ με την πρώτη ευκαιρία άνοιξε το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συγκεκριμένα ο Λεονάρντο από τα αριστερά, με μια ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ταλαιπώρησε αρκετά τον τελευταίο του αντίπαλο (Ντολεζάι) και αφού μπήκε μέσα στην περιοχή, έσπασε τη μπάλα στον ξεμαρκάριστο Λυμπερόπουλο στο ύψος του πέναλτι και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Το γκολ θα σκεφτόταν κάποιος πως θα ξυπνούσε τις δύο ομάδες, αλλά και πάλι η μπάλα "βασανιζόταν" στον χώρο του κέντρου. Μοναδική απάντηση για τους φιλοξενούμενους, ήταν ένα φάουλ κεραυνός του Ντολεζάι με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ αλλά ο διαιτητής να δείχνει άουτ.

Βέβαια η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν κλείστηκε στην εστία της, αντιθέτως προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή του Κωνσταντόπουλο. Πάντως μέχρι και το 30ο λεπτό οι δύο ομάδες δεν παρουσίαζαν τίποτα, πέραν του τέρματος του Λύμπε.

Από το 31' και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο ρυθμός ανέβηκε και έγιναν τέσσερις καλές φάσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε γκολ. Η πρώτη ήταν στο 31ο λεπτό όταν ο Λυμπερόπουλος δέχτηκε έξω από την περιοχή μια βαθιά μπαλιά, κλείστηκε από δύο, αλλά με φοβερό τακουνάκι έβγαλε τον Σιαλμά τετ α τετ, ο οποίος άργησε, κλείστηκε και το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ στην επίθεση, ο Γεωργέας έβγαλε σέντρα μέσα από την περιοχή, ο Καφές στο ύψος του πέναλτι, έκανε το ανάποδο ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Άμεση η απάντηση των φιλοξενούμενων, με τον Άντι που (ήταν και ο πρωταγωνιστής όλων των επιθέσεων) από τα δεξιά, έβγαλε συρτή μπαλιά, η μπάλα στήθηκε στον Γκόλια ο οποίος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Τελευταία αξιόλογη φάση, με την λήξη του ημιχρόνου, ο Γκερέιρο έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Καφές πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Τσενάμο.

Μπήκαν όπως στο πρώτο... μουδιασμένα

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες, παρά τις όποιες αλλαγές επιχείρησαν Κωστένογλου και Λεμονής, δεν άλλαξαν στο παραμικρό την εικόνα τους, με τους ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάση και να επιμένουν σε παιχνίδι κέντρου.

Από το 65' και μετά ο Λεμονής προσπάθησε να κάνει φουλ επιθετική την ομάδα του προκειμένου να πετύχει ένα γκολ και να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα, η ανεξήγητη συμπεριφορά της ΑΕΚ, να γυρίσει πίσω και να περιμένει, βοήθησε τον Παναιτωλικό στο να πάρει τις πρωτοβουλίες στον αγώνα και να αρχίσει να πιέζει.

Οι Αγρινιώτες ξεκίνησαν ασφυκτική πίεση στην ΑΕΚ, αλλά στην τελική προσπάθεια τα έκαναν θάλασσα. Στην προσπάθεια να ξυπνήσει η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, άρχισε όλο το γήπεδο να φωνάζει συνθήματα για να δώσει ώθηση στους κιτρινόμαυρους.

Το παιχνίδι κυλούσε πραγματικά χωρίς φάση, με τον Παναιτωλικό να κυνηγάει το γκολ της ισοφάρισης χωρίς αποτέλεσμα και την ΑΕΚ να αμύνεται και να παίζει με αντεπιθέσεις. Τελευταία φάση, έγινε στο 87' για την ΑΕΚ, όταν ο Λυμπερόπουλος, έβγαλε με πάσα τετ α τετ τον Μπέλεκ, αλλά το πλασέ του Καμερουνέζο ήταν τραγικό.

Ο MVP του αγώνα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος που "χτύπησε" στο 10ο λεπτό και πέτυχε το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ. Παράλληλα με την τεχνική του κατάρτιση έδωσε δύο ασίστ πάρε βάλε σε Σιαλμά και Μπέλεκ, αλλά και οι δύο συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να τελειώσουν νωρίτερα τον αγώνα.

Απογοήτευση

Ο κόσμος της ΑΕΚ, που παρά τις συνθήκες που βοηθούσαν στο να πάει ο κόσμος στο γήπεδο (είσοδος 10 ευρώ, συν μια πρόσκληση τα διαρκείας, καλός καιρός), δεν προτίμησε το ΟΑΚΑ και τη δυνατότητα να στηρίξει την ομάδα του (οικονομικά και όχι μόνο) στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας της. Επίσης η γενική εικόνα της ΑΕΚ και κυρίως όλο το δεύτερο ημίχρονο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ