STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-1

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-1
Κάρλος, Ντάνι, Μπέλεκ INTIME SPORTS

Σε ένα καλό ματς από άποψη διάθεσης και πάθους, η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη με την Ξάνθη, 1-1 και πέταξε ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση και πάθος μέσα στο γήπεδο και αυτό φάνηκε από τις πολλές ευκαιρίες που στο σύνολο ξεπερνάνε τις 15 και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσε να πάρει και τη νίκη.

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Ουζουνίδη, συνέχισε το αήττητο σερί της, με πολύ καλή απόδοση που στέφθηκε με ένα χρυσό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τους στόχους της.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ξάνθη


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) / Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) - Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (Αργυρίου 72'), Κοντοές, Κάλα, Μανωλάς, Καφές, Γεωργέας, Κλωναρίδης (Λυμπερόπουλος 46'), Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Μπέλεκ (Μπερνς 79')

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρος, Βάλλας, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Φλίσκας, Ντάνι, Βλαχοδήμος (Μάνταλος 58'), Πόι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι (Σταθάκη 90+)

Σκόρερ: Μαρκόφσκι 30' (0-1), Λεονάρντο πεν 45+(1-1)

Κίτρινες κάρτες: Ντάνι 28', Κάρλος 28', Λεονάρντο 31', Κάλα 48', Λυμπερόπουλος 71', Μάνταλος 81', Βάλλας 88', Γεωργέας 91'

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση για μπάλα και επιθετικό παιχνίδι, παρά την βροχή και το κρύο που ήταν... πολικό. Αρχικά η Ξάνθη αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, θέλοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ανοίξει το σκορ.

Από το 5ο μέχρι το 25ο λεπτό η ΑΕΚ πίεζε, με τον Λεονάρντο να κάνει τς περισσότερες ενέργειες είτε από προσωπικές προσπάθειες είτε από στημένα. Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Ουζουνίδη χτυπούσαν στην αντεπίθεση αλλά η τελική προσπάθεια είχε πρόβλημα.

Οι άστοχες προσπάθειες για τους Ακρίτες, βρήκαν στόχο στο 29', όταν ο Μαρκόφσκι αφύλακτος εκμεταλλεύτηκε την απομάκρυνση του Αραμπατζή και με προβολή ανοίγει το σκορ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσα πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου και τα κατάφερε με πέναλτι που κέρδισε στο 44' και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο. Το πέναλτι το κέρδισε περισσότερο ο Καφές, παρά το έκανε ο Βάλλας.

Στην επανάληψη οι ρόλοι των δύο ομάδων δεν άλλαξαν με την ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι, αλλά την Ξάνθη να ψάχνει την αντεπίθεση. Από το 55ο λεπτό και μετά η Ένωση ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χάλαγε.

Η Ένωση πίεζε, έχανε ευκαιρίες για το 2-1, αλλά η μεγάλη φάση ήρθε για την Ξάνθη όταν το σουτ του Πόι έδιωξε με το ένα χέρι ο Αραμπατζής. Τα λεπτά περνούσαν και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω προκειμένου να πάρει το ματς.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στην αστοχία των παικτών της ΑΕΚ και στο πάθος που έβγαλαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη.

Η συνέντευξη Τύπου

Κωστένογλου: " Είχαμε καλή εικόνα, ψηλά το κεφάλι"

Ουζουνίδης: " Δίκαιο αποτέλεσμα"

Στατιστικά αγώνα

1

Γκολ

1

0

Ασίστ

0

18

Τελικές προσπάθειες

8

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

7

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

4

Κεφαλιές

0

4

Αποκρούσεις

6

11

Επεμβάσεις

18

22

Κλεψίματα

10

14

Φάουλ

22

1

Οφσάιντ

3

5

Κόρνερ

2

45

Λάθη

59

13/32

Γεμίσματα

2/14

Το φιλμ του αγώνα

3': Η Ξάνθη στην επίθεση, ο Ντάνι πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Αραμπατζής διώχνει σε κόρνερ.

6': Ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, στρώνοντας στον Κάρλος στο ύψος του πέναλτι, ο Ισπανός όμως έκανε κακό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

10': Ο Λεονάρντο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μανωλάς την κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

13': Ο Λεονάρντο εκτελεί φάουλ απευθείας, από πλάγια θέση στα αριστερά, ο Βιβιανί σχεδόν πάνω στην γραμμή διώχνει την μπάλα.

24': Βαθιά μπαλιά για τον Κλωναρίδη στα δεξιά, ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ φαίνεται πως κοντρολάρει την μπάλα και στη συνέχεια ανατρέπεται. Διαμαρτυρίες της Ένωσης για πέναλτι. Το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο.

29' ΓΚΟΛ (0-1): Η Ξάνθη βγήκε στην επίθεση, ο Εντιμάρ από τα αριστερά πιάνει το δυνατό σουτ, ο Αραμπατζής αποκρούει χαμηλά και ο Μαρκόφσκι που βρέθηκε αφύλακτος, έκανε την προβολή και άνοιξε το σκορ

43': Η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή, οι παίκτες του δικεφάλου εκτελούν γρήγορα με τον Λεονάρντο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, να σκοράρει, αλλά ο διαιτητής να ακυρώνει τη φάση καθώς υποστήριξε πως δεν σφύριξε.

46': ΓΚΟΛ (1-1): Ο Παντελής Καφές κερδίζει το πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Λεονάρντο αναλαμβάνει την εκτέλεση και ευστοχεί φέρνοντας το ματς στα ίσα.

47': Ο Κοντοές την σέντρα από τα δεξιά, η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου μέσα από την μικρή περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βιβιάνι.

58': Στην επίθεση η ΑΕΚ από τα δεξιά, ο Μπέλεκ αφήνει ωραία στον Καφέ στην γωνία της μεγάλης περιοχής, ο οποίος δίνει στον Λυμπερόπουλο στο ημικύκλιο. Ο επιθετικός της Ένωσης κάνει σκαφτεί μπαλιά για Λεονάρντο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά κόβει ο Βάλλας με το κεφάλι και η μπάλα στρώνεται στον Μπέλεκ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

61': Μια ωραία επίθεση της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατήρι. Ο Λύμπε έξω από την περιοχή, σπάει στα δεξιά του στον Κάρλος, μπαίνει στην περιοχή και βγάζει σέντρα με το αντίθετο πόδι, αλά Ροναλντίνιο, διώχνει η άμυνα της Ξάνθης, σουτ στην κίνηση από Καράμπελα, διώχνει με γροθιές ο Βιβιανί, αλλά ο Λεονάρντο ενώ θα μπορούσε να κάνει ή σουτ ή πάσα στον Λυμπερόπουλο έκανε σέντρα και χάλασε την φάση.

70': Η Ξάνθη στην αντεπίθεση, ο Πόι με την μπάλα από τα δεξιά, έκανε την ντρίπλα και σούταρε με τον Αραμπατζή να διώχνει με το ένα χέρι και στη συνέχεια ο Κάλα σε πλάγιο.

73': Ο Μπέλεκ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κάρλος από τα δεξιά, έκανε γλυκιά σέντρα, αλλά ο Καμερουνέζος επιθετικός πέφτοντας έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την πάνω από το οριζόντιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ