STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0
INTIME SPORTS

Σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε την Ξάνθη και έπιασε την Βέροια στην 14η θέση με 15 βαθμούς. Καλύτερη εμφάνιση για την ΑΕΚ εντός έδρας. MVP ο Πετρόπουλος.

Με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ στο αποψινό ματς δεν ήθελε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Τελικά το κατάφερε με σπουδαία εμφάνιση και με ένα δεύτερο ημίχρονο που κυριολεκτικά θα μπορούσε να είχε κάνει το ματς... over.

Από την άλλη μεριά, η Ξάνθη δεν κατάφερε να μπει σε κανένα σημείο του αγώνα και προσπαθούσε να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί μακριά την ΑΕΚ από την εστία του Λόντιγκιν. Τελικά δεν τα κατάφερε και παραμένει στις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 17η αγωνιστική της Superleague.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Χαρίσης (Γρεβενών)

4ος Διατητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Κορδέρο, Βλάχος, Φούντας, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Ρίκκα

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λόντιγκιν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Πλατέλλας, Κομεσίδης, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι, Ντιέ, Ονουάτσι

Γκολ: Πετρόπουλος 68' (1-0)

Κίτρινες κάρτες: Μητρόπουλος 27'', Βασιλακάκης 27', Ντιέ 41', Πετρόπουλος 69', Μπαξεβανίδης 78'

Ανασκόπηση αγώνα

Από την έναρξη του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 5ο λεπτό έγινε η πρώτη φάση για την Ένωση, με τον Πετρόπουλο να δέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή, να στρώνει στον Φούντα ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διαιτητής ακύρωσε την φάση, για χέρι του επιθετικού της ΑΕΚ. Το ριπλέι της συνδρομητικής τηλεόρασης δεν δικαιώνει την απόφαση του Κομίνη.

Για περίπου 12 λεπτά, η μπάλα παίχτηκε στον χώρο του κέντρου. Στο 17ο λεπτό έγινε η δεύτερη φάση του αγώνα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ξάνθης. Ο Μαρίν από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα αλλά ο Βασιλακάκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.

Στη συνέχεια του αγώνα, δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση. Από το 25' μέχρι το 35' η Ξάνθη φάνηκε να ελέγχει το ματς, χωρίς όμως να πλησιάζει την περιοχή της Ένωσης και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει τον αγώνα στην πλευρά του Λόντιγκιν.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου πάντως, δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση πλην ενός σουτ του Μητρόπουλου στο 39', πολύ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ και την εκτέλεση φάουλ του Ρίκκα στο 45'.

Τι έχασε ο Πετρόπουλος;

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων των Αντώνη Πετρόπουλο. Μόλις στο 50' ο Φούντας με προσωπική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε μέσα στην περιοχή και έγαλε παράλληλη μπαλιά στον Πετρόπουλο ο οποίος δεν πρόλαβε προ κενής εστίας να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση συνέχισε την πίεση και δύο λεπτά αργότερα, μετά από μπαλιά στον Πετρόπουλο στα δεξιά, ο επιθετικός των γηπεδούχων πέρασε τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λόντιγκιν.

Στο 60' κόρνερ για την ΑΕΚ, πρώτη κεφαλιά ο Πετρόπουλο, ανενόχλητος ο Μπουγαΐδης από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε στην κίνηση, άγαλμα ο Λόντιγκιν, η μπάλα λίγο άουτ!

Μονότερμα 17' έπαιζε η ΑΕΚ την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Νέα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, στην αντεπίθεση με τον Πετρόπουλο από τα δεξιά έκανε το ένα δύο καταπληκτικά με τον Γκερέιρο, ο τελευταίος από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Τι έβαλε ο Πετρόπουλος;

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς. Στο 68', ο Τσουμάγκας από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα στον Πετρόπουλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος αφού στόπαρε με το στήθος, στρώνοντας την μπάλα στο αριστερό του πόδι, πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ 1-0. Όλο το γήπεδο στο πόδι ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Με το πόδι στο γκάζι η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, με την Ξάνθη να μην μπορεί να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο 79' ο Ρίκκα την εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στο τοίχος και στο οριζόντιο δοκάρι.

Και ενώ η ΑΕΚ έλεγχε τον αγώνα, η πρώτη φάση που έκανε η Ξάνθη ήρθε στο 84΄και θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και τον ανενόχλητο Μαρκόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε καμία φάση, με τον Αντώνη Πετρόπουλο να προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τους αντιπάλους και στο τέλος να ψηφίζεται πολυτιμότερος παίκτης.

Ο MVP της αναμέτρησης

Θα μπορούσε να μπει ο Φούντας, θα μπορούσε να μπει και ο Γκερέιρο, όπως και ο Βαλεντίνος Βλάχος. Γενικά η ΑΕΚ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την καλύτερη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Αυτός όμως που δικαιωματικά αξίζει τον συγκεκριμένο τίτλο, είναι ο Αντώνης Πετρόπουλος που έδωσε τη νίκη στην νέα του ομάδα με το πρώτο του γκολ.

Ο αδύναμος κρίκος

Σίγουρα η Ξάνθη ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε πως μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μια ομάδα και αυτή δεν ήταν η Ξάνθη.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
0 Τελικές Προσπάθειες 0
0 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
0 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 0
0 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 0
0 Επεμβάσεις 0
0 Κλεψίματα 0
0 Φάουλ 0
0 Οφσάιντ 0
0 Κόρνερ 0
0 Λάθη 0
0 Γεμίσματα 0
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ