ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χανιά - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Χανιά - Απόλλων Σμύρνης 1-1
Απόλλων INTIME SPORTS

Χανιά και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, στη "Ριζούπολη".

Τα Χανιά, αν και ήταν καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, παραχώρησαν ισοπαλία στον Απόλλωνα Σμύρνης και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς, στη "Ριζούπολη".

Το τελικό 1-1, που διαμορφώθηκε χάρη στα γκολ των Κρητικού και Σουάνη (από πέναλτι), δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Καμπούρης, Ελευθερίου

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Γανωτής), Εσόνο (73' Σακελλαρίου), Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ν' Γκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (80' Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89' Χατζής), Πινιέιρο, Άρσιτς (62' Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (53' Σουάνης), Τζιώρας.

Γκολ: 81' Κρητικός / 76' Σουάνης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Πίεση με Άρτσιτς

Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά στα Περιβόλια, και με τον Άρτσιτς προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία των γηπεδούχων. Ωστόσο, οι προσπάθειες του Σέρβου, παρέμειναν ημιτελείς.

Το χρονικό διάστημα από το 15ο λεπτό μέχρι το πρώτο μισάωρο, χαρακτηρίστηκε από εκατέρωθεν λάθη αλλά και προσπάθειες που παρέμειναν ημιτελείς, με τους Σικαλιά και Πιτκα να τεστάρονται για την ετοιμότητά τους.

Με το ρυθμό υποτονικό και χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, πήγαν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι στα αποδυτήρια, μετά το πέρας του πρώτου ημιχρόνου.

Πίεση από τα Χανιά και τείχος... Πίτκα

Με την έναρξη του δευτέρου, τα Χανιά μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν με το σουτ του Ρόχας, στο 49ο λεπτό. Από εκεί και πέρα άρχισε ένας επιθετικός μονόλογος για την Κρητική ομάδα, αλλά όλα απομακρύνονταν από το απροσπέλαστο τείχος που λεγόταν, Βαγγέλης Πίτκας.

Πάγκαλος στο 56', Ενγκουέμ, στο 57', Ρόχας στο 64', Εσόνο δύο λεπτά αργότερα βρέθηκαν σε καλή θέση να ανοίξουν το σκορ, αλλά είτε λόγω της εκπληκτικής απόδοσης του τερματοφύλακα του Απόλλωνα, είτε λόγω της φλυαρίας των, δεν τα κατάφεραν.

Το ιδανικό ντεμπούτο του Σουάνη

Με τα Χανιά να έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους, τα αμυντικά κενά ήταν αναπόφευκτα. Ο Βάντερσον εκμεταλλεύτηκε ένα από τα αυτά, στο 75ο λεπτό, βρέθηκε μόνο του τετ-α-τετ με τον Σικαλιά και στην προσπάθειά του να τον περάσει, ανατράπηκε.

Ο Δημήτρης Σουάνης, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και το έκανε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τον Απόλλωνα και πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της "Ελαφράς Ταξιαρχίας".

Ισοφάριση με Κρητικό

Ωστόσο, η ομάδα της Κρήτης, δεν το έβαλε κάτω και με κινητήριο μοχλό τον Γκονσάλες συνέχιζε να πιέζει. Η τακτική αυτή, του Σούλη Παπαδόπουλου, απέδωσε καρπούς, καθώς στο 81ο λεπτό, ο Κρητικός ισοφάρισε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκονσάλες.

Η φάση του αγώνα

Σίγουρα, η φάση στην οποία κέρδισε το πέναλτι ο Βάντερσον από τον Σικαλιά. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε πίσω από την πλάτη της άμυνας των Χανίων και κέρδισε το πέναλτι. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Σουάνη να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ για τον Απόλλωνα. Αυτό το γκολ, πέρα από το ότι επετεύχθη κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, δίνει και το προβάδισμα στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο διαιτητής

Ο Αριστείδης Βάτσιος, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Βέβαια, αν μπορεί να του καταλογίσει κάποιος κάτι, είναι ότι διέκοπτε αρκετά συχνά την αναμέτρηση. Αυτό τον βοήθησε, βέβαια, και στο να την ελέγξει και καλύτερα. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι, που κέρδισε ο Βάντερσον.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Βαγγέλης Πίτκας "έκλεψε" τη δόξα από τους σκόρερ. Φανταστικές οι αποκρούσεις του, ορισμένες εκ των οποίων διαδοχικές στην ίδια φάση. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, κράτησε τη φιλοξενούμενη ομάδα στο παιχνίδι, με τις επεμβάσεις του. Οι μέσοι και επιθετικοί των Χανίων, βρήκαν σίγουρα τον μπελά τους.

Μας άρεσε

Ο Δημήτρης Σουάνης σκόραρε στο ντεμπούτο του, με τον Απόλλωνα. Μπήκε στη θέση του Παναγιώτη Λαγού και βοήθησε τα μέγιστα στη βελτίωση της ομάδας του. Μετά το τέρμα που σημείωσε, ξέσπασε σε λυγμούς, ενδεικτικό της πίεσης που ένιωθε. Με το δεξί... σίγουρα δεν θα περίμενε καλύτερη αρχή.

Δεν μας άρεσε

Η φλυαρία των επιθετικών των Χανίων. Βρέθηκαν πολλές φορές σε πλεονεκτική θέση, απέναντι στον Πίτκα. Μπορεί ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης, να είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίσει κανείς ότι οι επιθετικοί των Χανίων, δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ