ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"

Ο Οδυσσέας Βακάλης ο οποίος είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού στον τελευταίο τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ το μακρινό 1977 μίλησε στο Sport24.gr για τις αναμνήσεις του από το ματς του "Γ. Καραϊσκακης" αλλά και τον τελικό του ΟΑΚΑ. (PICS & VIDEOS)

Πέρασαν 37 χρόνια από την τελευταία φορά που Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρέθηκαν αντίπαλοι σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το τριφύλλι να επικρατεί με 2-1 χάρη σε γκολ των Παπαδημητρίου και Βακάλη. Οι πράσινοι είχαν προηγηθεί σε εκείνο το ματς αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Έπρεπε να έρθει το 83' της αναμέτρησης και το γκολ του Βακάλη με πλασέ από το ύψος της περιοχής για να δώσει ξανά το προβάδισμα στους πράσινους με το γκολ του 24χρονου τότε μέσου των πράσινων να είναι και το νικητήριο.

Ο 61χρονος πλέον παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο Sport24.gr για τον τελικό του 1976-77 αλλά και την αναμέτρηση του Σαββάτου τονίζοντας ότι η δίψα και η θέληση των νεαρών άσων μπορεί να υπερκεράσει και την απειρία και να δώσει το τρόπαιο στο τριφύλλι που είναι μια ομάδα με πλάνο σε επίθεση και άμυνα.

Τι θυμάστε περισσότερο από τον τελικό του 1976-77' κόντρα στον ΠΑΟΚ;
"Αυτό που θυμάμαι ιδιαίτερα από εκείνο τον τελικό αλλά και εκείνη την εποχή ήταν το γεγονός ότι είχα την ευτυχία να παίξω μαζί με τόσο σπουδαίους συμπαίκτες αλλά και αντιπάλους. Εκείνο το ματς ήταν όπως όλα τα ντέρμπι. Το αλατοπίπερο στο ποδόσφαιρο. Παιχνίδια στα οποία ανυπομονούσες να δώσεις το παρών".

Ένα δικό σας τέρμα είχε δώσει την νίκη και το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό;
"Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή το να σκοράρεις σε έναν τελικό και πόσο μάλλον να δίνεις τη νίκη. Βέβαια η νίκη της ομάδας που συνοδεύεται με την κατάκτηση εντός τίτλου είναι ακόμα πιο σημαντικό πράγμα. Και έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μου. Τόσο το γκολ όσο και η νίκη και το τρόπαιο".

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"

Τι σας έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στην μνήμη σας;
"Μια συνολική χαρά για το γκολ, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο εκτός από αυτό. Ετοιμαζόμασταν για την μάχη μπήκαμε μέσα και την πήραμε".

Οι δυο ομάδες βρίσκονται και πάλι αντίπαλες σε έναν τελικό Κυπέλλου 37 χρόνια μετά, πάρα πολλά χρόνια;
"Ναι βέβαια πάρα πολλά για τις συγκεκριμένες ομάδες".

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"

Μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τον τελικό του Σαββάτου;
"Πρόβλεψη για ένα τέτοιο παιχνίδι κανείς δεν μπορεί να κάνει. Όπως όμως είπα και σε έναν φίλο μου που με ρώτησε το ίδιο πράγμα πριν από λίγες μέρες δυο πράγματα θέλω να συμβούν. Πρώτο να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν σε αυτό και όλοι όσοι το παρακολουθήσουν. Και το δεύτερο να επιστρέψουν υγιείς όλοι όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ για να υποστηρίξουν τις δυο ομάδες".

Σε εκείνο τον τελικό του "Γ. Καραϊσκάκης" υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων;
"Τότε δεν είχαμε προβλήματα. Οι οπαδοί ήταν όλοι μαζί στο "Γ. Καραϊσκάκης". Απλά φώναζαν η κάθε πλευρά τα συνθήματα για την ομάδα της και τίποτα άλλο".

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί ένα τέτοιο παιχνίδι;
"Ένα τέτοιο παιχνίδι θα κριθεί σίγουρα στις λεπτομέρειες. Και φυσικά μια εξ αυτών μπορεί να είναι και αν ένα σουτ βρει κάπου και αλλάξει πορεία. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και για αυτό και λατρεύεται τόσο πολύ σε όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι η ομάδα που θα έχει τις περισσότερες τελικές θα είναι πιο κοντά στην νίκη".

Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε ένα τέτοιο ματς;
"Είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Η θέληση, το πάθος, η δίψα θα παίξουν τον δικό τους ρόλο και σίγουρα είναι σημαντικά αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με αρκετά νέα παιδιά τα οποία μπορεί να κάνουν κατάθεση ψυχής".

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"

Η απειρία αρκετών νεαρών στο ρόστερ και την ενδεκάδα αποτελεί μειονέκτημα;
"Μπορεί να θεωρηθεί ντισαβαντάζ σίγουρα. Τα πράγματα όμως είναι απρόβλεπτα στο ποδόσφαιρο και η ψυχή και το πάθος του 18χρονου μπορεί να υπερκεράσει την εμπειρία".

Ποια η γνώμη σας για τον φετινό Παναθηναϊκό;
"Δείχνει να πατάει σε σταθερές βάσεις. Να έχει γίνει καλή δουλειά και να έχει έναν πολύ σωστό προσανατολισμό σε άμυνα και επίθεση. Φυσικά η ομάδα θα ήθελε δυο-τρεις πιο έμπειρους παίκτες και ανάμεσα σε αυτούς θα έδειχναν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους τα νεαρά παιδιά".

Βακάλης: "Η ψυχή και το πάθος μπορούν να υπερκεράσουν την απειρία"
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ