ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πιερικός - ΑΕΛ Καλλονής 1-2

Πιερικός - ΑΕΛ Καλλονής 1-2
INTIME SPORTS

Με γκολ του Περόνε στο 90+2' , η Καλλονή πήρε τη νίκη με 2-1 στην έδρα του Πιερικού και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Χαμένο πέναλτι είχε ο Αργεντινός φορ των φιλοξενούμενων, αλλά εξιλεώθηκε...

Σκληρό καρύδι αποδείχθηκε ο Πιερικός για την Καλλονή, όμως η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, βρήκε το τρόπο να φύγει νικήτρια από την Κατερίνη και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Μυτιλήνης δέχθηκε πίεση από τους γηπεδούχους, όμως ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 24' με τον Γκάσιτς. Οι παίκτες του Πιερικού αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Καθάριο, 8 λεπτά αργότερα, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το 1-1 μέχρι το τέλος.

Ο Εμανουέλ Περόνε, είχε δύο ευκαιρίες για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ κι αν στην πρώτη βρήκε μπροστά του τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν ευστόχησε στο πέναλτι, στη δεύτερη βγήκε νικητής. Ο Αργεντινός σκόραρε στο 90+2' και χάρισε στην ομάδα του το τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Β' ΔΑΚ Κατερίνης

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Πασχάλης (Ηπείρου), Χουλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): : Πατσογιώργος, Νίκου, Κρουσταλέλης, Ιασωνίδης, Χ. Ιορδανίδης, Αποστολίδης, Παπατόλιος, Κέρι, Γ. Ιορδανίδης, Μανίκας (70 Ελευθεριάδης), Καθάριος.

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Κριπιντίρης, Γκάσιτς, Λαμπρόπουλος, Γάλας, Σιλιγαρδάκης, Φαρία (84' Βαλλιός), Βλαστέλλης, Ντος Σάντος (73' Αγρίτης), Χουάνλου (72' Λίμα), Περόνε.

Γκολ: 32' Καθάριος / 24' Γκάσιτς, 90+2' Περόνε

Κίτρινες: Καθάριος, Μανίκας / Φαρία, Γάλας

Ο αγώνας

Η Καλλονή μπορεί να βρίσκεται μια κατηγορία πάνω, όμως ο Πιερικός λόγω και της έδρας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Κατερίνης είχε μια ελαφρά υπεροχή και απείλησε με σουτ του Καθάριου και του Κέρι, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 24', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χουανλού, ο Γκάσιτς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 26' ο Παπατόλιος σούταρε αλλά ο Χογκ έδιωξε, όμως στο 32' ήρθε τελικά η ισοφάριση. Ο Καθάριος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού το σουτ του Περόνε στο 44' έδιωξε ο Πατσογιώργος.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 64', η Καλλονή είχε μια λαμπρή ευκαιρία να ανοίγει το σκορ, λογάριασε όμως δίχως τον Πατσογιώργο. Ο Μανίκας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, όμως ο τερματοφύλακας του Πιερικού νίκησε τον Περόνε και κράτησε το 1-1.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Καλλονής, δεν τα παράτησε όμως και πήρε προσωπική ρεβάνς στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο 92', ο Αγρίτης έβγαλε σέντρα και ο Περόνε με σουτ, έγραψε το τελικό 1-2, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ