ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 (παρ.)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 (παρ.)

Με απίστευτη ανατροπή ο Ατρόμητος επικράτησε μέσα στην Τούμπα με 2-1 στην παράταση επί του ΠΑΟΚ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μικροσυμπλοκές μετά την λήξη του ματς ανάμεσα σε οπαδούς του Δικεφάλου και την Αστυνομία (videos)

Ένας συγκλονιστικός Ατρόμητος έβαλε πλώρη για τον δεύτερο του σερί τελικό Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1 στην παράταση. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη βρέθηκαν να χάνουν στο 28' (πέναλτι Λίνο) ωστόσο ακριβώς στο 90' έφεραν το ματς στα ίσα με τον Φυτανίδη και στο ...7ο δευτερόλεπτο(!) της παράτασης έφτασαν στο τελικό 2-1 με τον Μπρίτο.

Πλέον οι Περιστεριώτες για να ξαναβρεθούν στον Ολυμπιακό Στάδιο και στον τελικό καλούνται να αποκλείσουν σε διπλούς αγώνες το νικητή της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Έτο (40' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (84' Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (46' Μπαλάφας), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (62' Μήτρογλου), Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (73' Τάτος), Δημούτσος (84' Μπρίτο), Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.

Σκόρερ: 28' πεν. Λίνο - 90' Φυτανίδης, 91' Μπρίτο

Κίτρινες: 32' Φωτάκης, 57' Λαζάρ, 88' Γλύκος - 27' Τόμας, 86' Σφακιανάκης, 90' Επστάιν, 111' Kαραγκούνης, 112' Σκόνδρας

Το παιχνίδι στην Τούμπα ξεκίνησε με τον Λάσλο Μπόλονι να έχει στην 11αδα όλα του τα διαθέσιμα όπλα, σε αντίθεση με τον Γιώργο Δώνη που προτίμησε να αφήσει στο ξεκίνημα τους Μήτρογλου και Τάτο στον πάγκο. Ωστόσο για άλλη μια φορά η ομάδα του Έλληνα τεχνικού ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Ιτάνζ. Ο Ατρόμητος μάλιστα παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 19', ωστόσο το όμορφο πλασέ του Αναστασάκου έφυγε μόλις άουτ. Ένα προβάδισμα που πήρε τελικά ο δικέφαλος στο 28' με εύστοχο πέναλτι του Λίνο, σε μια φάση που ο Σαλπιγγίδης (από θέση οφσάιντ) σέντραρε και ο Τόμας της έκοψε την πορεία με το χέρι.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε σε αυτό το 1-0 και το κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και άλλο, με τους γηπεδούχους να οπισθοχωρούν και τον Δώνη να περνάει σιγά σιγά όλα του τα όπλα στο ματς για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ατρόμητος άρχιζε να πιέζει, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει σπουδαίες ευκαιρίες για το γκολ, αλλά τελικά δικαιώθηκε στο 90'! Ο Φυτανίδης σέντραρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατευθύνθηκε προς την εστία, με τον Γλύκο να την απομακρύνει μέσα από την γραμμή.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου με τη σέντρα ο Μήτρογλου έδωσε τρομερή ασίστ με τακουνάκι στον Μπρίτο και αυτός μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ πλάσαρε πολύ όμορφα γράφοντας το 1-2. Μόλις στο 7ο δευτερόλεπτο του έξτρα 30λεπτου!

Το γκολ του Μπρίτο ήταν η 6η και τελευταία τελική του Ατρόμητου στον αγώνα. Όπως ήταν φυσικό ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 1-2 προσπαθώντας να στείλει το ματς στα πέναλτι. Στις 5 τελικές του δικεφάλου στην κανονική διάρκεια, προστέθηκαν άλλες 6 στην παράταση -με καλύτερη φάση την κεφαλιά του Τσιρίλο στο 101' που έφυγε άουτ- αλλά το πολυπόθητο γκολ για τους παίκτες του Μπόλονι δεν ήρθε ποτέ.

Μικροσυμπλοκές μετά τη λήξη

Δεκάδες οπαδοί κινήθηκαν προς τη φυσούνα με το τέλος του αγώνα , ενώ οι παίκτες έφευγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια. Ακολούθησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, τους σεκιούριτι και τους φιλάθλους που βρίσκονται στα επίσημα και έγινε χρήση χημικών. Μετά από λίγα λεπτά η κατάσταση εκτονώθηκε μέσα στο γήπεδο.

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου όπου φίλαθλοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από την Τούμπα φωνάζοντας συνθήματα εναντίων παικτών και διοίκησης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ