ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανθρακικός-Άρης 1-2

Πανθρακικός-Άρης 1-2

Ο Άρης κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού με 2-1 και προκρίθηκε στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. (Videos)

Ο Άρης είναι η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς πήρε αυτό που ήθελε στην Κομοτηνή επικρατώντας με 2-1 του γηπεδούχου Πανθρακικού για την 4η φάση του θεσμού.

Η ομάδα της Κομοτηνής ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Μπαλού, με τον Άρη να παίρνει την πρόκριση κάνοντας την ανατροπή, χάρη στην είσοδο του Σολτάνι στο δεύτερο ημίχρονο και το λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σικαλιά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Πανθρακικός ήταν πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του και σε μια από αυτές κατάφερε να σημειώσει γκολ με τον Μπαλού.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πρόμπιερζ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τον Σολτάνι στο γήπεδο, με τον παίκτη του Άρη να ισοφαρίζει γρήγορα το ματς. Στην συνέχεια οι "κίτρινοι" πίεσαν και με το λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σικαλιά κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν και να είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (23/12, 11.00)

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής/Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών)/ Αργυρός (Αθηνών), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Θάνος (Γρεβενών)/ Καλύβας (Βοιωτίας)

Πανθρακικός (Παντελίδης): Σικαλίας, Χρήστου, Βαγγελόπουλος, Σαρακατσάνος, Στάθης, Λιαπάκης (86' Γωνιάδης), Μακρυδημήτρης (76' Πόνσε), Μίνγκας (76' Σουλτανίδης), Μπαϊκαρά, Μπαλού Κοντογουλίδης.

Άρης (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Καζναφέρης, Τόχα, Κατίδης (65' Καπετάνος), Οικονομόπουλος (46' Σολτάνι), Ουμπίδες (91' Παπαζαχαρίας), Τσέζαρεκ.

Κίτρινες κάρτες: Μπαϊκαρά (10', Πανθρακικός)-Κατίδης (22', Άρης), Νέτο (25', Άρης), Βελλίδης (87', Άρης)

Σκόρερ: Μπαλού (32', Πανθρακικός)-Σολτάνι (50', Άρης), Μίτσελ (75', Άρης)

Την κατοχή ο Άρης, το γκολ ο Μπαλού

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Σικαλιά. Σε αντίθεση με τον Πανθρακικό ο οποίος έπαιζε με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν στο 8' όταν οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Κοντογουλίδη, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Στο 21', ο Βαγγελόπουλος δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Έντεκα λεπτά αργότερα (32'), η ομάδα της Κομοτηνής άνοιξε το σκορ. Ο Μίνγκας μέσα στην περιοχή του Άρη έστρωσε ωραία την μπάλα στον Μπαλού και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Βελλίδη για να κάνει το 1-0.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτο ημιχρόνου στο πολύ κακό τερέν λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης ήταν στο 45' πάλι για τον Πανθρακικό, όταν από το σουτ του Κοντογουλίδη, ο Βελλίδης απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Σολτάνι άλλαξε τους "κίτρινους"

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Σολτάνι στον αγώνα, άλλαξε τον Άρη προς το καλύτερο. Μάλιστα αυτός ήταν που έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 50' λοιπόν, ο Σολτάνι δοκίμασε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Σικαλιά για να κάνει το 1-1 για τον Άρη.

Λίγο αργότερα (67'), πάλι ο Σολτάνι από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Τελικά αυτό το κατάφερε ο Μίτσελ, έστω και με την βοήθεια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων του Σικαλιά. Στο 75', λοιπόν ο Μίτσελ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τον Σικαλιά να μην υπολογίζει καλά την μπάλα η οποία του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στο βάθος της εστίας για να γίνει το τελικό 1-2 για τον Άρη.

Στην συνέχεια ο Πανθρακικός έγινε πιο απειλητικός προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 80' από την κεφαλιά του Σουλτανίδη η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κοντογουλίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους παίκτες και τους φίλους του Άρη να πανηγυρίζουν στην βροχή τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ