ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-0 (4-3)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-0 (4-3)
INTIME SPORTS

Ο Λέτο έχασε το καθοριστικό πέναλτι, ο Όμο ευστόχησε στο τελευταίο και ο Πανιώνιος προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι επί του Παναθηναϊκού, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Ήρωας ο γκολκίπερ Σιδεράκης που απέκρουσε τα πέναλτι τόσο του Λέτο, όσο και του Καραγκούνη

Στην διαδικασία των πέναλτι οδηγήθηκε μετά από 120 λεπτά το παιχνίδι που δεν είχε πολλές συγκινήσεις και με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης νωρίτερα, τόσο στα 90 λεπτά όσο και στην ημίωρη παράταση.

Έντονοι οι πανηγυρισμοί για τον Πανιώνιο μετά τη λήξη της διαδικασίας των πέναλτι, με τον κόσμο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τσακίρη, να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου), Πέτρος Τρύφων (Δράμας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κρικβέλια, Όμο, Σιόβας, Κούτσι, Τσότσαλιτς,Πετκάκης, Αμπντουλάγεβ (86' Γουνδουλάκης), Σάμαρης, Ρόβας (94' Κούρντι), Σκέμπρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα (91' Καραγκούνης), Κουίνσι Λέτο, Τοτσέ (80' Ρούντολφ).

Σκόρερ: - / -

Κίτρινες κάρτες: Σκέμπρι (20') / Κουίνσι (3'), Τοτσέ (40'), Σπυρόπουλος (82'), Ζέκα (86')

Με αρκετές αλλαγές και οι δύο ομάδες

Με νέα πρόσωπα στις ενδεκάδες τους παρατάχθηκαν τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Παναθηναϊκός στο ματς της Νέας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη, ενώ οι "πράσινοι" που στο θεσμό του Κυπέλλου φοράνε την "μαύρη" εμφάνιση επίσης τρεις.

Για την ομάδα του Μάντζιου, στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν οι Κρικβέλια, Αμπντουλάγεβ και Ρόβας ενώ για το συγκρότημα του Φερέιρα, στην βασική ενδεκάδα προστέθηκαν και πάλι οι Κατσουράνης (στο κέντρο της άμυνας μαζί με Μπιάρσμιρ) Κουίνσι και Τοτσέ.

Δύο κάρτες και μία φάση σε 20 λεπτά

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησαν τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα να προσαρμοστούν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Εκτός από δύο κάρτες για τον ίδιο λόγο (κράτημα αντιπάλου) που έδειξε ο Τάσος Κάκος στους Κουίνσι και Σκέμπρι, το ματς στα πρώτα λεπτά είχε μόνο μια υποψία ευκαιρίας. Ο Σκέμπρι πέρασε τον Σπυρόπουλο στα πλάγια στο 12' έκανε την σέντρα και ο Μπιάρσμιρ απομάκρυνε πριν τον Κούτσι.

Λέτο και Κουίνσι "ανέβασαν" τους συμπαίκτες του

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβασαν ρυθμό στο παιχνίδι τους έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και ελέγχοντας πλήρως την μεσαία γραμμή μετά τα πρώτα 20 λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε διάστημα ενός λεπτού να κάνουν δύο απειλητικές επιθέσεις στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 22' μετά από σέντρα του Κουίνσι ο Τοτσέ έκανε το κοντρόλ και το σουτ αλλά εύκολα μπλόκαρε ο Σιδεράκης που ένα λεπτό αργότερα (23') σταμάτησε και ένα σουτ του Λέτο.

Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να δημιουργήσει παρόλο που ο Άκης Μάντζιος έδινε συνεχώς οδηγίες όρθιος και το γεγονός αυτό προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός που με συνεχείς αλλαγές των Λέτο και Κουίνσι προσπαθούσε να βρει χώρους για την αντίπαλη άμυνα. Σε μια προσπάθεια των παικτών του Φερέιρα (33') η μπάλα μετά από συντονισμένη επίθεση και απομάκρυνση του Τσότσαλιτς έφτασε στον Σπυρόπουλου αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 34' μετά από παράλληλη σέντρα του Βύντρα στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Ζέκα και την έστειλε με πλασέ πάνω από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα, στην καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς για το πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε χωρίς τις δύο ομάδες να προσφέρουν καλό θέαμα.

Υποτονικό και το δεύτερο μέρος

Με μια φάση υπέρ των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τους δύο προπονητές να μην έχουν αλλάξει κάτι στα αγωνιστικά τους πλάνα με την ανάπαυλα. Στο 54' ο Κούτσι μετά από πάσα του Σκέμπρι έκανε το πλασέ αλλά ο Καρνέζης απομάκρυνε σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Σάμαρης και ο Σιόβας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Μετά την ευκαιρία αυτή, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που ήδη είχε σηκώσει για προθέρμανση τους Ρούντολφ, Καραγκούνη, Κλειτον και Μαρίνο ζήτησε από τους Ζέκα και Κουίνσι να αλλάξουν πλευρές.

Οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν ανέβει στους χώρους στο γήπεδο και στο 60' οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση τους είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όταν ο Κουίνσι βρήκε τον Ζέκα αλλά καθυστέρησε και το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Σιδεράκης.

Ένα λεπτό αργότερα, (61') οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτι για ανατροπή του Σκέμπρι από τον Βύντρα αλλά ο διεθνής αμυντικός "καθαρά" απομάκρυνε την μπάλα, όπως φάνηκε και από τον τηλεοπτικό φακό. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης που έδειχνε ψυχολογικά να έχει το πάνω χέρι στο χρονικό σημείο αυτό απείλησε και πάλι όταν μετά από σέντρα του Αμπντουλάγεβ ο Κούτσι έπιασε την κεφαλιά και ο Καρνέζης μπλόκαρε. Σωστή αντίδραση είχε και πάλι ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού λίγο αργότερα σε σουτ που επιχείρησε ο πιο δραστήριος παίκτης του Πανιωνίου, Ανδρέας Σάμαρης.

Στο 70' και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ με τον Τσότσαλιτς να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Βύντρα δίπλα στο δοκάρι να διώχνει πάνω στην γραμμή και εν συνεχεία τον Όμο, να μην βρίσκει χώρο για σουτ και τον Βιτόλο να απομακρύνει μακριά.

Δύο ευκαιρίες στα "σκουπίδια" από Τοτσέ, σωτήρας ο Καρνέζης

Οι παίκτες του Φερέιρα μετά από αρκετή ώρα (71') βγήκαν στην επίθεση με τον Κατσουράνη να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Λέτο στα πλάγια εκείνος έκανε την σέντρα αλλά ο Τοτσέ με κεφαλιά σημάδεψε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (74') και πάλι ο Ισπανός φορ μετά από πάσα ασίστ του Κουίνσι μόνος του νικήθηκε στο γύριστό σουτ του από τον Σιδεράκη. ΟΙ γηπεδούχοι έχοντας και πάλι χώρους στην αντίπαλη άμυνα, σε μια επίθεσή τους στο 78' με τον Κούτσι έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία, όταν ο υψηλόσωμος φορ ξεπέρασε τον Κατσουράνη και το σουτ που έκανε απο κοντά απομάκρυνε πρώτα και σωτήρια ο Καρνέζης και μετά ο Βύντρα.

Δίλεπτη διακοπή από Κάκο

Στο 81' μετά από συνθήματα της εξέδρας ο Τάσος Κάκος διέκοψε προσωρινά το ματς και για περίπου δύο λεπτά γίνονταν συστάσεις από τα μεγάφωνα, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (80') αντικατέστησε τον Τοτσέ με τον Ρούντολφ, για να δώσει περισσότερη πνοή στην επιθετική του γραμμή. Οι δυνάμεις των δύο ομάδων όσο κυλούσε ο χρόνος έπεφταν με συνέπεια και οι δύο ομάδες να προσέχουν το παιχνίδι τους κυρίως ανασταλτικά. Απάντηση στην σκακιέρα του ματς από τον Μάντζιο να ρίχνει τον έμπειρο Γουνδουλάκη αντί του Αμπντουλάγεβ.

Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση από στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι και πάλι από στημένη φάση δεν εκμεταλλεύθηκαν μια λάθος έξοδο του Καρνέζη, όπου μετά του έγινε φάουλ και παρά το γεγονός ότι ο Σκέμπρι σουτάρει και ο Βύντρα διώχνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Παράταση με Καραγκούνη και χαμένη ευκαιρία

Στην έναρξη της παράτασης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να ρίξει στο ματς και τον Καραγκούνη αντί του Ζέκα που είχε κουραστεί. Έτσι η διάταξη των φιλοξενούμενων στην επίθεση ήταν Ρούντολφ και Κουίνσι στα άκρα με τον Λέτο κορυφή. Ο Αργεντίνος άσος του "τριφυλλιού" στο 94' έχασε μια ευκαιρία που στο ποδόσφαιρο μπαίνουν στα χάι-λαιτς για χαμένη ευκαιρία, όταν μετά την σέντρα του Βύντρα, πλάσαρε μόνος του άουτ.

Ο Μάντζιος αντικατέστησε τον Ρόβα με τον Κούρντι στο 95' με στόχο να δώσει μια "φρέσκια" λύση στην μεσαία του γραμμή και αγωνιζόμενος δίπλα στον Σάμαρη αλλά το πρώτο μέρος της παράτασης ολοκληρώθηκε με μια κίτρινη κάρτα στον Λέτο όταν ο Κάκος σφύριξε πριν εκτελέσει ένα κόρνερ εκνευρίζοντας τον Αργεντίνο επιθετικό. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Φερέιρα έβαλε στο ματς και τον Μαρίνο αντί του τραυματία Βιτόλο χωρίς ωστόσο να βελτιωθεί η μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων.

Χωρίς ουσία κύλησε και το δεύτερο μέρος της παράτασης με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν τις εστίες των Σιδεράκη και Καρνέζη και με τον Τάσο Κάκο να σφυρίζει και να οδηγεί το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι

Στη διαδικασία των πέναλτι, πρώτος εκτέλεσε ο Καραγκούνης, αλλά απέκρουσε ο Σιδεράκης, ενώ το ίδιο έκανε κι ο Καρνέζης στο πέναλτι του Σάμαρη. Στη συνέχεια ευστόχησαν κατά σειρά οι Κουίνσι, Τσότσαλιτς και Ρούντολφ, ενώ ο Σκέμπρι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Κατσουράνης έκανε το 1-3 και ακολούθησε ο Γουνδουλάκης, που μείωσε σε 2-3. Ο Λέτο ήταν ο μοιραίος για τους "πράσινους", καθώς ο Σιδεράκης απέκρουσε, ενώ ο Αργεντίνος θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Σιόβας ήταν ψύχραιμος και ισοφάρισε σε 3-3.

Ο Μπιάρσμιρ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Όμο, που νίκησε τον Καρνέζη, χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον Πανιώνιο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ