ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 0-2

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 0-2
INTIME SPORTS

"Χτυπώντας" δις σε διάστημα τριών λεπτών στο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος πέτυχε σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Φάμπιο (15') και Καραμάνος (17') οι σκόρερ.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 2-0, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην φάση των "16" της διοργάνωσης και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Περιστέρι.

Τα γκολ που έκριναν το παιχνίδι πέτυχαν οι Φάμπιο στο 15' και Καραμάνος στο 17'.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε μια διάταξη 4-1-4-1 για τους γηπεδούχους, προτιμώντας τους Στεφανάκο, Γκάλο, Μπικέ, Καλί, Δάρλα, Καλογέρη, Παπουτσογιαννόπουλο, Θεοδωρίδη, Γοδόι, Καμαρά και Μπόγιοβιτς στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με διάταξη 4-2-3-1 και τους Σηφάκη, Φυτανίδη, Ταυλαρίδη, Νάστο, Μπάλλα, Γεωργίου, Καραμάνο, Ουμπίδες, Πίτου και Φάμπιο στην βασική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων.

Οι φιλοξενούμενοι μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (15'-17') στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν δύο τέρματα με σκόρερ τους Φάμπιο και Καραμάνο, καταφέρνοντας στην συνέχεια να διατηρήσουν σχετικά εύκολα το προβάδισμα τους σε όλο το 90λεπτο.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποια διαστήματα υπεροχής, ωστόσο δεν βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων και να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Σηφάκη.

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει τεράστιο προβάδισμα στον Ατρόμητο για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στην ρεβάνς του Περιστερίου έχει προίκα τα δύο τέρματα που πέτυχε στο Αγρίνιο που του έδωσαν και την νίκη.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Γεώργιος Γεωργιάδης (ΕΠΣ Κοζάνης)

Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής αγώνα: Σπυρίδων Παπαδάκος (ΕΠΣ Λακωνίας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Γκάλο, Μπικέ, Καλί, Δάρλας (58' Ζούνιορ), Καλογέρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Θεοδωρίδης (71' Κουτσοσπύρος), Γοδόι (46' Πασάς), Καμαρά, Μπόγιοβιτς.

Αναπληρωματικοί: Μπρακάλι, Μύγας, Πασάς, Μελισσάς, Ζούνιορ, Κουτσοσπύρος, Μπακάκης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Νάστος (89' Αρκούδας), Μπάλλας (71' Ιγκλέσιας), Γεωργίου, Καραμάνος, Ουμπίδες (76'Δημούτσος), Πίτου, Φάμπιο.

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Μπρίτο, Καλλέργης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Αρκούδας, Μπάρκας.

Γκολ:-/15' Φάμπιο, 17' Καραμάνος

Κίτρινες: -/48' Μπάλλας, 83' Ιγκλέσιας

Κόκκινες: 83' Μπικέι /-

Η ανασκόπηση

Παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των δύο ομάδων, η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 6ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους. Σέντρα του Δάρλα από αριστερά, ο Μπόγιοβιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 10', όταν ο Ουμπίδες έβγαλε την καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά, ο Καραμάνος έπιασε την πρώτη κεφαλιά (προς τα πίσω) και ο Φάμπιο τη δεύτερη, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στεφανάκου.

"Χτύπησε" σαν κόμπρα ο Ατρόμητος

Το ματς "μύριζε" γκολ και αυτό δεν άργησε να έρθει. Στο 15' ο Πίτου Γκαρσία ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ από αριστερά. Ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Φάμπιο, αφού πρώτα έκανε ωραίο κοντρόλ, στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι.

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 0-2

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων για το 0-1, ήρθε και νέα ψυχρολουσία για την ομάδα του Μάκη Χάβου. Ο Καραμάνος μπήκε ανάμεσα στους Καλί και Μπικέι, έπιασε μια όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην σέντρα του Νάστου από δεξιά και το 0-2 για τον Ατρόμητο στο 17' ήταν γεγονός.

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 0-2

Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη "έκοψε" τα πόδια των γηπεδούχων που έχασαν τον καλό ρυθμό που είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα, γεγονός που ανάγκασε τον τεχνικό του Παναιτωλικού να βάλει τις φωνές στους τρεις κεντρικούς μέσους της ομάδας του, Καλογέρη, Γοδόι και Παπουτσογιαννόπουλο.

Οι βαθιές μπαλιές για τον Μπόγιοβιτς έσκαγαν πάνω σε "τοίχο", αφού η άμυνα του Ατρόμητου καθάριζε εύκολα τις φάσεις. Μετά το 30' οι γηπεδούχοι, μετά και κάποιες εσωτερικές αλλαγές του Χάβου, έδειξαν σημάδια ζωής, με τον Καλογέρη να φτάνει κοντά στο γκολ στο 33'.

Με ωραία ατομική ενέργεια, ο 27χρονος μέσος μπήκε κατά μέτωπο από τα δεξιά και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα ωστόσο να φεύγει μερικά μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Ο Παναιτωλικός αδυνατούσε να βρει κάθετο παιχνίδι, η οπισθοφυλακή των γηπεδούχων αμυνόταν σωστά στα άκρα, ενώ η μετάθεση του Θεοδωρίδη από το αριστερό άκρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπόγιοβιτς έφερε μια αναστάτωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του Περιστερίου, αλλά δίχως συνέπειες για την εστία του Σηφάκη. Με αυτό το 0-2 από το 17ο λεπτό ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός την πίεση, ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες

Με τον Πασά αντί του Γοδόι και εμφανή διάθεση να μην παρατήσει το παιχνίδι, βγήκε στην επανάληψη ο Παναιτωλικός. Οι γηπεδούχοι έψαξαν για ένα γρήγορο γκολ που θα τους ξαναβάλει στο ματς, ωστόσο ο Ατρόμητος έξυπνα απλωμένος στον αγωνιστικό χώρο και με σωστές αντιδράσεις στα στημένα, απορρόφησε την πίεση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 56' ο Καραμάνος λίγο έλειψε να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και τρία αυτά της ομάδας του, όμως είδε την προσπάθεια του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε σωτήρια τρία λεπτά αργότερα, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ουμπίδες.

Από τους παίκτες του Μάκη Χάβου έδειχνε να απουσιάζει το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι κράταγαν σωστές αποστάσεις στον αγωνιστικό χώρο, έπαιζαν με τον χρόνο και στην κόντρα έψαξαν ένα ακόμη τέρμα.

Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με μοναδική αξιοσημείωτη φάση την αποβολή του Μπικέι στο 83' για αψυχολόγητο χτύπημα στον Ιγκλέσιας. Με την νίκη του ο Ατρόμητος πήρε μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι να προφυλάξει στον επαναληπτικό του Περιστερίου (15/1) το προβάδισμα που απέκτησε στο Αγρίνιο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ