ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
INTIME SPORTS

Νίκη στο ρελαντί πέτυχε ο Ολυμπιακός, αφού δίχως να εντυπωσιάσει νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ και πέρασε στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Μανιάτης, Αμπντούν πέτυχαν τα γκολ, ενώ ο Φουστέρ ανέβασε την απόδοση της ομάδας. Ο Πανθρακικός θα είναι το τελευταίο εμπόδιο των Πειραιωτών πριν τον τελικό.

Δίχως να πατήσει γκάζι και να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ και ζευγάρωσε τις νίκες στους "8" του Κυπέλλου, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν καλά και δημιούργησαν φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, όμως το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η εικόνα των γηπεδούχων ήταν χειρότερη, όμως δύο αλλαγές αποδείχτηκαν αρκετές για να αλλάξουν κάπως την εικόνα. Ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Μασάντο (που αποδοκιμάστηκε), ο Φετφατζίδης αντικατέστησε τον Βλαχοδήμο (61') και η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού απέκτησε φρεσκάδα. Δύο λεπτά αργότερα (63') ήρθε το γκολ του Μανιάτη, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (93') ο Αμπντούν διαμόρφωσε το τελικό 2-0, έπειτα από ασίστ του "Φέτφα". Με τον Φουστέρ πάντως, ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία, ανέβασε ρυθμό και βελτίωσε την εικόνα του στο επιθετικό κομμάτι. Όχι βέβαια πως είδαμε κάτι σπουδαίο...

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ είχε παθητικό ρόλο σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι Γιαννιώτες είχαν ελάχιστες ελπίδες μετά το 0-1 του πρώτου ματς και αρκέστηκαν σε μια αμυντική τακτική, με έμφαση στις αντεπιθέσεις. Ο Κάρολ απειλήθηκε μονάχα μια φορά, ενώ στο 30' ο επόπτης κακώς σταμάτησε τον Βίλα για οφσάιντ, αφού καλυπτόταν καθαρά. Για την ιστορία, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων συνέχισε την φάση και πλάσαρε άουτ.

Όπως και να 'χει, ο ΠΑΣ αποχαιρετά την διοργάνωση για φέτος, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό, που θα είναι ο τελευταίος του αντίπαλος πριν τον μεγάλο τελικό και την πρόκληση του νταμπλ.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα:33.334 θεατές

Διαιτητής:Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί διαιτητές:Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής:Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής:Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Εύβοιας)

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"):Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (61' Φουστέρ), Παπάζογλου (76' Ντιακιτέ), Μήτρογλου, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (61' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Σιόβας, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί:Μέγκιερι, Ιωαννίδης, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μανωλάς, Λυκογιάννης, Ντιακιτέ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος):Μπαμπανιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ (68' Μιχαήλ), Ντε Βινσέντι (68' Πάντος), Βίλα, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Κολοβέτσιος, Μπέριος (79' Κοροβέσης), Αυγενικού.

Αναπληρωματικοί:Μπακόλας, Λίλα, Πάντος, Γιάκος, Νάκος, Χαρίσης, Κοροβέσης.

Γκολ: 63' Μανιάτης, 90+3' Αμπντούν

Κίτρινες κάρτες:23' Κεϊτά, 38' Αυγενικού, 86' Κολοβέτσιος

Κόκκινες κάρτες:-

Ο αγώνας

Η μάχη των πάγκων

Με αρκετές αλλαγές παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές κι αυτό γιατί η υπόθεση πρόκριση είχε σχεδόν κριθεί στο πρώτο ματς ή έστω έτσι φαινόταν. Ο Μίτσελ άλλαξε το αμυντικό δίδυμο (οι Σιόβας-Κοντρέρας έπαιξαν στις θέσεις των Α. Παπαδόπουλου-Μανωλά), τον σέντερ φορ (ο Μήτρογλου αγωνίστηκε αντί του Τζιμπούρ) και το αμυντικό χαφ (ο Μοδέστο επέστρεψε στην ενδεκάδα αντί του Φέισα).

Σ' ό,τι αφορά στο ματς, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και είχε τον έλεγχο σ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Το παιχνίδι γινόταν κυρίως από την σέντρα και προς την εστία των φιλοξενούμενων και οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Ανώτερος Ολυμπιακός, επικίνδυνος ΠΑΣ

Τα σουτ προς την εστία του Μπαμπανιώτη από "ερυθρόλευκα" πόδια ήταν αρκετά (12-6), ενώ οι πιο σημαντικές ευκαιρίες ήταν τρεις. Στο 13' ο Μασάντο δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον πορτιέρο του ΠΑΣ, στο 25' και πάλι ο Μπαμπανιώτης πρόλαβε αυτή τη φορά τον Μήτρογλου, ενώ στο 37' ο Έλληνας επιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, οι Γιαννιώτες μπορεί να είχαν παθητικό ρόλο και να παρακολουθούσαν κυρίως το παιχνίδι του αντιπάλου τους, όμως είχαν δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν. Στο 21' ο Βίλα εξαπέλυσε ένα όμορφο σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Κάρολ να διώξει με υπερένταση, ενώ στο 30' ο επιθετικός του ΠΑΣ έφυγε μόνος του και πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, όμως ο επόπτης είχε σηκώσει το σημαιάκι και η φάση δεν μέτρησε ποτέ. Έτσι λοιπόν κύλησε το πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ρευστό 0-0.

Αποδοκιμασίες και γκολ (1-0)

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κι άλλο, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει την απόδοσή του, κάτι που δεν άρεσε στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Βλέποντας το σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του, ο Μίτσελ αποφάσισε να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή (61'). Ο Φουστέρ αντικατέστησε τον Μασάντο που αποδοκιμάστηκε και ο Φετφατζίδης πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου.

Οι αλλαγές μπορεί να άλλαξαν συνολικά την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο, όμως δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γκολ, αφού ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα (63'). Ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά, ο Μανιάτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραία κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ και συνάμα η είσοδος (κυρίως) του Φουστέρ αλλά και του Φετφατζίδη ανανέωσαν την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και βελτίωσαν την εμφάνιση της ομάδας, που κυκλοφορούσε πιο ωραία και απλά την μπάλα. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν μάλιστα τρεις καλές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ, όμως στο 66' ο Μπαμπανιώτης μπλόκαρε την κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ άστοχη ήταν και η κεφαλιά του Φετφατζίδη (68') και το σουτ του Χολέμπας (69').

Το κερασάκι από τον Αμπντούν (2-0)

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν. Το σουτ του Φετφατζίδη έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Ντάσιος, ενώ αυτό του Αμπντούν μπλόκαρε ο Μπαμπανιώτης. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα μείνει μέχρι το τέλος, ο Φετφατζίδης έκανε την ασίστ από τα δεξιά και ο Αμπντούν σούταρε σε άδεια εστία και έγραψε το τελικό 2-0.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ