ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Καβάλα 2-0

Ολυμπιακός - Καβάλα 2-0
INTIME SPORTS

Παρά την προβληματική εικόνα που παρουσίασε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-0) κόντρα στην Καβάλα στο "Καραϊσκάκης" και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους "8". Παπάζογλου, Φέισα πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών. Με 10 παίκτες οι φιλοξενούμενοι έπειτα από υπερβολική απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου.

Για άλλο ένα ματς ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοση του, όμως κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει και να αποφύγει τις περιπέτειες. Οι Πειραιώτες παρουσίασαν κακό πρόσωπο ειδικά σ' ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, κούρασαν τους θεατές με την φλυαρία τους (ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος) όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (2-0).

Στο πρώτο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας όμως δεν απειλούσαν ουσιαστικά τον αντίπαλό τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις αποδοκιμασίες των λίγων φιλάθλων που έδωσαν το παρών στο "Καραϊσκάκης".

Στην επανάληψη, το πρώτο γκολ του Παπάζογλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο 59' έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες που ανέβασαν (ελάχιστα) την απόδοσή τους. Έπειτα ήρθε και η αυστηρή αποβολή του Πλιάγκα στο 62' και όλα ήταν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φέισα στο 82' καθώς με ωραίο σουτ πέτυχε (και αυτός) το παρθενικό του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και άνοιξε το δρόμο του Ολυμπιακού προς τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο επαναληπτικός των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος την Τετάρτη στις 30 Ιανουαρίου στην Καβάλα.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Πιθανές βροχές

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Γιάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

Τέταρτος διαιτητής: Γιάννης Καμπαξής (ΕΠΣ Ευβοίας)

Παρατηρητής: Σοφία Γρυλλάκη (ΕΠΣ Χανίων)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ (74' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου, Φετφατζίδης (61' Πάντελιτς), Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Ζαραδούκας, Πίνο (56' Αμπντούν).

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάνης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης, Πλιάγκας, Εντιαγιέ, Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60' Μπρατσιάνι), Κοτίτσας, Καλαγκάνης.

Γκολ: 59' Παπάζογλου, 82' Φέισα

Κίτρινες κάρτες: 65' Ντιακιτέ / 25' Ν'Νταγιέ, 39' Πλιάγκας, 66' Γελαδάρης

Κόκκινες κάρτες: 62' Πλιάγκας

Ο αγώνας

Νέα πρόσωπα από τον Ζαρντίμ

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής, να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ επέλεξε σύστημα 4-4-2. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Μέγιερι, σέντερ μπακ ήταν οι Μανωλάς-Παπάζογλου, αριστερά ο Ζαραδούκας και δεξιά ο Ντιακιτέ. Στα χαφ ήταν οι Γκρέκο-Φέισα, δεξιά ο Πίνο, αριστερά ο Φετφατζίδης και στην επίθεση έπαιζαν οι Μήτρογλου-Τζιμπούρ.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν διέφερε καθόλου απ' όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοια ματς. Ο Ολυμπιακός είχε την συντριπτική κατοχή (πάνω από 80%), πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όμως η άκρως αμυντική Καβάλα είχε κλείσει τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να αποκτήσουν ρυθμό.

Μονόλογος και φλυαρία

Έτσι λοιπόν, περνούσαν τα λεπτά με τους Πειραιώτες να παίζουν μονότερμα τους φιλοξενούμενους, όμως δεν τους απείλησαν ιδιαίτερα. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν αισθητή την παρουσία τους κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτά του Τζιμπούρ (7'), του Πίνο (8') και του Γκρέκο έπειτα από εκτέλεση φάουλ (12'). Και στις τρεις περιπτώσεις, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ανίκανος να δημιουργήσει παιχνίδι και να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κάβαλας και το θέαμα στο πρώτο μέρος ήταν αποκρουστικό. Στο 27', οι "Αργοναύτες" είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μέγιερι ήταν εκτός εστίας και έδιωξε πάνω σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, όμως ο διαιτητής Παπαπέτρου καταλόγισε επιθετικό φάουλ

Αποδοκιμασίες για το κακό θέαμα

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Πειραιώτες είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Πίνο να εκτελεί ωραία ένα φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα την ομάδα.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ, με τους γηπεδούχους να παίζουν κυρίως από τα πλάγια, με σέντρες και γιόμες. Στο 52' ο Μήτρογλου εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παπάζογλου έσπασε το ρόδι (1-0)

Γενικά, ο Ολυμπιακός απειλούσε από στημένες φάσεις και από μια τέτοια, ήρθε και το γκολ. Ο Γκρέκο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Καβάλας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από 1μιση χρόνο. Το έχει το γκολ ο Έλληνας αμυντικός και σκόραρε συχνά με τον Πανσερραϊκό.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Ζαρντίμ πέρασε στον αγώνα τον Πάντελιτς αντί του Φετφατζίδη και ο Ολυμπιακός έπαιζε και με τους τρεις επιθετικούς (Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς) του στο σχήμα όπως και με τον Λεβαδειακό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, όταν ο Πλιάγκας έκανε μαρκάρισμα στον Ντιακιτέ και ο διαιτητής Παπαπέτρου του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Καβάλα με αριθμητικό μειονέκτημα. Η απόφαση του ρέφερι ήταν αρκετά αυστηρή και το έργο των "Αργοναυτών" έμοιαζε πλέον με Γολγοθά.

Ο άτυχος Τζιμπούρ και ο εκτελεστής Φέισα (2-0)

Η Καβάλα προσπάθησε να πιέσει δίχως όμως αποτέλεσμα, αφού οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και την κατοχή της μπάλας (πάνω από 80%). Στο 73' ο Τζιμπούρ έχασε ένα από τα γκολ που δεν χάνονται, όταν στην αντεπίθεση ο Μήτρογλου έδωσε στον Αλγερινό, όμως ο ίδιος σε άδεια εστία (ήταν μονάχα ένας αμυντικός της Καβάλας), σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός του Ολυμπιακού (βγήκε αλλαγή στο 74 και τη θέση του πήρε ο Βλαχοδήμος), το πέτυχε ένας μέσος. Ο Αμπντούν πάσαρε στον Φέισα και εκείνος με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σουλογιάννη για δεύτερη φορά. Οι Πειραιώτες είχαν πλέον σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης και το διατήρησαν μέχρι το τέλος του ματς, αφού το 2-0 δεν άλλαξε.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ