ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-1

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-1
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ των ''χιλίων'' προβλημάτων έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη στο ''Γεντί Κουλέ'', στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κουτσιανικούλη, ισοφάρισε ο Σολτάνι. Δύο δοκάρια είχαν οι ακρίτες.

Η αναμέτρηση στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και στην Ξάνθη σε παιχνίδι για τους ''8'' του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει νικητής (1-1). Οι Ηρακλειώτες με σημάδια κόπωσης και με αλχημείες από τον Νίκο Αναστόπουλο κατά τη διάρκεια του αγώνα στάθηκαν στο ύψος τους απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιοτικότερο υλικό και με... φαρέτρα που δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη των Κρητικών.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, αλλά είναι σαφές ότι τον πρώτο λόγο έχει η ακριτική ομάδα. Όχι μόνο επειδή σημείωσε εκτός έδρας γκολ, αλλά πολύ περισσότερο γιατί μέχρι να γίνει η ρεβάνς είναι αβέβαιο αν ο ΟΦΗ θα είναι ''ζωντανός''.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ''Γεντί Κουλέ''

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)

4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (69' Μαραθιανός), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης (81' Περογαμβράκης), Μερεμπασβίλι (64' Τζορτζ)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (52' Βασιλακάκης), Κλέιτον (77' Βάλτερ), Γούτας, Καπετάνος (69' Φλίσκας).

Γκολ: Κουτσιανικούλης (48') - Σολτάνι (53')

Κάρτες: Σολτάνι (87')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με τους ίδιους και τους ίδιους παίκτες παίζει στα τελευταία του παιχνίδια ο ΟΦΗ. Λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά στο ματς με την Ξάνθη οι Κρητικοί μπήκαν με διάθεση να προηγηθούν αυτοί. Μόλις στο 6' το καλοτραβηγμένο σουτ του Λαμπρόπουλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ στο 19' ήταν η σειρά του Κουτσιανικούλη να πλασάρει με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας απέκρουσε. Απειλή και πάλι για τους Ηρακλειώτες, στο 25', αυτή τη φορά με τον Μερεμπασβίλι. Το σουτ του Γεωργιανού, ωστόσο, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θρακιώτες καταγράφηκε στο 39', οπότε και σε ωραίο πάτημα του Καπετάνου, ο Ομπότι σούταρε άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Δυναμικό το ξεκίνημα των ''μελανόλευκων'' και στο δεύτερο μισό. Και μάλιστα με γκολ. Ο Λαμπρόπουλος πέρασε κάθετη πάσα στην πλάτη του Γούτα, ο Κυριακίδης δεν έκανε καλή έξοδο, απέτυχε να μαζέψει σταθερά τη μπάλα και ο Κουτσιανικούλης που κυνήγησε τη φάση έγραψε το 1-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή. Ο ΟΦΗ θα μπορούσε στο 49' να σημειώσει το 2-0, αλλά το τρομερό σουτ του ''Μερέμπα'' εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης, στέλνοντας σε κόρνερ τη μπάλα. Η Ξάνθη δίχως να έχει ανησυχήσει νωρίτερα ιδιαίτερα τον Λορία έφτασε στο 1-1. Ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ, ο Σολτάνι έβαλε το πόδι, ο Γεωργιανός τερματοφύλακας ξεγελάστηκε με την αλλαγή πορείας της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα.

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-1
INTIME SPORTS

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο ΟΦΗ έμενε από δυνάμεις. Μιλάμε για μια ομάδα που δεν συμπληρώνει 18άδα και που στηρίζεται σε αρκετά νεαρά παιδιά χωρίς πείρα. Ο Ροβίθης για τις ανάγκες του αγώνα ''βαφτίστηκε'' δεξιός μπακ, και ενώ οι ακρίτες ανέβαζαν ολοένα και περισσότερο στροφές. Στο 76' το σουτ του Κλέιτον έβγαλε δύσκολα ο Λορία, στο 81' ο πορτιέρο του ΟΦΗ απομάκρυνε το σουτ του Ομπόντο, ενώ στο 89' η κεφαλιά του Βασιλακάκη κατέληξε σε κόρνερ μετά την επέμβαση του Λορία και τη... συνδρομή του δοκαριού. Δοκάρι για την Ξάνθη και στο 90'+1'. Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βάλτερ, η μπάλα βρήκε την αριστερό δοκό, ενώ στην επαναφορά ο Σολτάνι αστόχησε με σουτ. Τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο 90'+3', όταν το σουτ του Βάλτερ πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Λορία, που στο δεύτερο μισό δέχτηκε πολύ πίεση.

Η φάση του αγώνα

Ο Κυριακίδης με την εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Μερεμπασβίλι αποσόβησε το 2-0. Κράτησε όρθια την Ξάνθη, η οποία λίγο μετά σκόραρε. Με το 2-0 ο ΟΦΗ θα ταμπουρωνόταν πίσω, ενδεχομένως να κρατούσε το ''καθαρό'' σκορ και τα δεδομένα αναφορικά με τη ρεβάνς θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο διαιτητής

Ο Μήτσιος τα πήγε καλά. Απέφυγε να ''κιτρινίσει'' τους παίκτες (έδειξε μία στον Σολτάνι), άφηνε το παιχνίδι να παίζεται δίχως να σπάει τον ρυθμό με τα σφυρίγματά του και γενικά πήρε ως επί το πλείστον ορθές αποφάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Γκιόργκι Λορία. Όταν η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της Ξάνθης, ο Γεωργιανός έδειξε την αξία του. Με σωστές τοποθετήσεις κράτησε το 1-1 και επέτρεψε στον ΟΦΗ να ελπίζει σε τετράδα, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό ενόψει της ρεβάνς στα Πηγάδια.

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο ΟΦΗ αρνείται να ''πέσει''. Μπορεί όλες σε όλες τις δικαστικές μάχες που δίνει να βγαίνει ηττημένος, αλλά στο γήπεδο όσοι έχουν απομείνει τιμούν τη φανέλα και αρνούνται να παραδοθούν αμαχητί. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Νίκο Αναστόπουλο και στους ποδοσφαιριστές. Να σταθούμε και στην επιστροφή του Περογαμβράκη στα γήπεδα. Ύστερα από μεγάλο διάστημα αποχής, ο Κρητικός επιθετικός είναι και πάλι δυνατός και όσο ο ΟΦΗ αντέχει και δίνει παιχνίδια, ο ''Πέρο'' θα δίνει λύσεις.

Δεν μας άρεσε

Από τις λίγες φορές που το ''Γεντί Κουλέ'' είναι τόσο άδειο. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ηράκλειο, αλλά και η μέρα που έγινε το ματς αποτέλεσαν ανατρεπτικό παράγοντα για τους φίλους του ΟΦΗ στο δίλημμα να πάνε, ή όχι, στο γήπεδο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ