ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκη Βόλου - Απόλλων Σμύρνης 1-0

Νίκη Βόλου - Απόλλων Σμύρνης 1-0
INTIME SPORTS

Η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 χάρη στο γκολ του Τσίτα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πολύ καλή εμφάνιση ο Γκόμες, ντεμπούτο ο Άμπροουζ.

Τον... χάρο με τα μάτια τους είδαν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η "ελαφρά ταξιαρχία" έπαιξε με τη φωτιά, δεν είχε καλή απόδοση στα μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει από τον Βόλο με την πρόκριση.

Η Νίκη τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανώτερη, αλλά δεν μπόρεσε να το εξαργυρώσει. Έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες μετά την επίτευξη του γκολ, αλλά είτε οι παίκτες της δεν ήταν ψύχραιμοι για να τελειώσουν σωστά τη φάση είτε έβρισκαν μπροστά τους τον Φελίπε Γκόμες.

Από εκεί και πέρα, υπήρχε διαφορά ποιότητας και αυτό φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Απόλλων χωρίς να είναι καλύτερος είχε τις δύο κλασικές ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Πετρόπουλου. Ωστόσο, η υπεροψία και η νωθρότητα που υπήρχε στις τάξεις της "ελαφράς ταξιαρχίας", θα μπορούσε να έχει στοιχίσει, αν η Νίκη ήταν πιο προσεκτική στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο Απόλλων, πάντως, έχοντας και το υπέρ του 3-1 του πρώτου ημιχρόνου πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, στα οποία αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ηρακλής. Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος είναι το μεγάλο φαβορί μετά την εκτός έδρας νίκη του με 1-0.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Πανθεσσαλικό

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής:Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Γκότοβος, Γιώτας, Αναστασόπουλος (60' Σεϊμάν), Ακασού (68' Τσίτας), Μανουσάκης (78' Μπιτσάκος), Σουϊλέδης, Γέσιτς, Ανιέτε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΑΝΤΣΕΣ): Γκόμες, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Παπαζαχαρίας (46' Έγκον), Σόουζα, Καμαρά, Αμπρόουζ, Τσιλιγκίρης, Κουκ (62' Γκουέλα), Μπάρκογλου (88' Τσεμπερίδης), Πετρόπουλος.

Γκολ: 83' Τσίτας

Κίτρινες κάρτες: 35' Χατζηζήσης, 45' Γκόμες, 52' Έγκον, 73' Καμαρά

Κόκκινες κάρτες:

Δείτε το live της αναμέτρησης, το οποίο επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χαραλάμπους

Ανασκόπηση

Η Νίκη ήταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο και παρουσιάστηκε πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, όμως, οι κλασικές ευκαιρίες ήταν για τον Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 6' μετά το λάθος μεταξύ Παπαχαζαρία και Γκόμες η μπάλα έφτασε στον Σοϊλέδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ.

Στο 22' ο ίδιος παίκτης απείλησε και πάλι με τον Γκόμες να διώχνει, ενώ λίγο πριν ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας είχε απομακρύνει φάουλ του Ανιέτε. Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων ως το 25 απειλούσε μόνο με τα στημένα, κυρίως εκτελεστής των οποίων ήταν ο Κουκ. Εξαίρεση το σουτ του Πετρόπουλου, το οποίο απέκρουσε ο Αποστολίδης.

Η πρώτη φάση σε ροή παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 34', όταν ο Άμπροουζ άλλαξε ωραία το παιχνίδια για τον Μπάρκογλου, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε χωρίς να βρει στόχο. Έξι λεπτά μετά το σουτ του Καμαρά έφυγε πολλά μέτρα άουτ, ενώ στο 43' είχαμε την καλύτερη φάση του ημιχρόνου με το δοκάρι. Ο Άμπροουζ τροφοδότησε τον Πετρόπουλο, εκείνος σούταρε εντός περιοχής, ο Αποστολίδης βρήκε την μπάλα κι εκείνη στη συνέχεια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Νίκη Βόλου - Απόλλων Σμύρνης 1-0
INTIME SPORTS

Πιο δυνατά μπήκε ο Απόλλων στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του στα πρώτα λεπτά να δοκιμάζουν αρκετά σουτ με χαρακτηριστικότερο αυτό του Άμπροουζ στο 47', όταν ο Αποστολίδης αναγκάστηκε να παραχωρήσει κόρνερ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας λίγο μετά απέκρουσε σουτ και από τους Μπάρκογλου και Διαμαντή.

Στα επόμενα λεπτά η Νίκη ανέβασε και πάλι την απόδοσή της, αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρίες. Στο 63' ο Γκόμες δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Παπαδόπουλου, ενώ δύο λεπτά μετά αντέδρασε σωστά και σε σουτ του Γέσιτς. Ο Γκόμες πραγματοποίησε νέα απόκρουση σε σουτ του Ανιέτε κρατώντας το μηδέν για μία ακόμη φορά.

Ωστόσο, στο 83' δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ο Ανιέτε έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα προς τον Τσίτα και ο τελευταίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, έκανε το 1-0 και ταυτόχρονα έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει προκειμένου να βρει και δεύτερο γκολ, το οποίο θα της έδινε την πρόκριση, όμως, τελικά δεν τα κατάφερε, χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Ανιέτε, Μπιτσάκο και Ζουλιώτη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ