ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-0

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-0
INTIME SPORTS

Η Κέρκυρα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με τον ΠΑΟΚ στο "Νησί των Φαιάκων" και πήρε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Αποκλείστηκε ως τελευταίος στον όμιλό του ο "Δικέφαλος του Βορρά".

Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε το αποτέλεσμα που ήθελε στα Γιάννινα δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη στην Κέρκυρα μένοντας στο 0-0 με την τοπική ομάδα, αποτέλεσμα που τον αποκλείει από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Για μία ακόμη φορα ο Αναστασιάδης επέλεξε να κάνει ροτέισιον σε αγώνα Κυπέλλου, όμως το πλάνο του δεν του βγήκε.

Βέβαια, ο προπονητής του "Δικεφάλου" μπορεί να επικαλεστεί και την αστοχία του Παπαδόπουλου που έχασε μία απίστευτη ευκαιρία στο 76' για να πετύχει το 0-1, η αλήθεια είναι όμως ότι και η Κέρκυρα θα μπορούσε να είχε σκοράρει νωρίτερα και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι άδικο.Το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Γκόμες (38' λ.τ. Ζουμπουλάκης), Ρόχας (85' Ναγιάρ), Μαρκόβσκι, Κρητικός, Χαβίτο, Σάντσες (69' Κόντος), Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Ποζατζίδης (46' Ρατς), Μαντούρο, Τζανδάρης (62' Αθανασιάδης), Κάτσε, Σαββίδης, (69' Μακ), Γκολάσα, Παπαδόπουλος

Κάρτες: 12' Παρασκευαΐδης, 65' Μαρκόφκσι - 28' Κωνσταντινίδης, 59' Τζανδάρης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του και διαφοροποίηση και στη διάταξή του, αφού αρχικά στηρίχθηκε σε ένα 4-2-3-1. Μπροστά από την Ιτάνζ βρίσκονταν από τα δεξιά οι Κωνσταντινιδης (πήρε τη θέση του Κίτσιου που αισθάνθηκεαδιαθεσία), Σκόνδρας, Βίτορ, Ποζατζίδης. Μαντούρο και Κάτσε είχαν ρόλο αμυντικών μέσων, ο Σαββίδης κινούταν μπροστά τους,έχοντας δεξιά τον Γκολάσα και αριστερά τον Τζανδάρη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Παπαδόπουλος.Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δραστήριοι στο ματς και μόλις στο 4΄ ο Χαβίτο ξεχάστηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ και μπήκε στηνπεριοχή, αλλά με τάκλιν ανακόπηκε από τον Βίτορ. Στο 7 και πάλι ο Ισπανός, εκτέλεσε φάουλ με έξυπνο τρόπο ο Ιτάνζ όμωςέδιωξε με τα πόδια. Στο 24΄ο Σαββίδης σέντραρε από δεξιά και η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι πεσμένου στο έδαφος Κρητικού,με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι.

Η Κέρκυρα τον έλεγχο του παιχνιδιού

Για αρκετά λεπτά οι δύο ομάδες αναλώνονταν σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Σε όλη τηδιάρκεια του πρώτου μέρους η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο της μπάλας και ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίεςστην περιοχή του Ιτάνζ. Δεν είχε όμως τη μεγάλη στιγμή και το μόνο που καταγράφηκε ως ευκαιρία στο δεύτερο μισό του αγώναήταν ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ που οδήγησε σε καίρια παρέμβαση του Ποζατζίδη. Στα αξιοσημείωτα, ο τραυματισμός του Γκόμες που αποχώρησε στο 38΄ και οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Ιτάνζ σε ανύποπτη φάση,χωρίς όμως να γίνει αλλαγή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Αρχή με ευκαιρία

Ο Αναστασιάδης σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τη δημιουργικότητα της ομάδας του πέρασε τον Ρατς στη θέση του Ποζατζίδη με την έναρξη του δευτέρου. Ο ΠΑΟΚ άρχισε με ευκαιρία τον αγώνα, όταν ο Παπαδόπουλος έξω από την περιοχή σούταρε στην κίνηση άουτ.Στο 55΄οι γηπεδούχοι απάντησαν, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο, ο Παρασκευαΐδης με κεφαλιά ανάγκασε τον Ιτάνζ να κάνει μία πολύ καλή επέμβαση. Στο 60' ο Χαβίτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βίτορ έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα πάει στο κεφάλι του Μαρκόφκσι.

Πήγε σε 4-4-2 με την είσοδο του Κλάους

Στο 62' ο Αναστασιάδης αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι και τον Αθανασιάδη, βάζοντας τον διπλα στον Παπαδόπουλο για να γεμίσει την περιοχή. Ο ΠΑΟ πήγε σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Σαββίδη να κινείται ως δεξί χαφ και τον Γκολάσα ως αριστερό.

Όλα για όλα με Μακ

Την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το 2-1 με τον Απόλλωνα, ο Αναστασιάδης έριχνε τον Ρόμπερτ Μακ στο παιχνίδι, κλείνοντας τον κύκλο των αλλαγών και δίνοντας το σύνθημα για την τελική αντεπίθεση.

Απίστευτη ευκαιρία με "Παπ"

Στο 76' ο Παπαδόπουλος έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε "δεν χάνονται". Ο Ρατς υποδέχθηκε μακρινή μπαλιά από τον Μαντούρο με το στήθος και με μία βρήκε τον έμπειρο επιθετικό που μόνος ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας.Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 83΄ ο Κάτσε σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουτζαβασίλης (που σημειωτέον άρχισε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ) μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα σε γύρισμα του Ρατς ο Κάτσε σούταρε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στα τελευταία ψηλά,, δεν μπόρεσε όμως να φθάσει στο τέρμα που θα του έδινε τη νίκη-πρόκριση.

Η φάση του αγώνα

Χωρίς δεύτερη σκέψη η ευκαιρία που έχασε ο Παπαδόπουλος στο 76' επισκιάζει οτιδήποτε άλλο έγινε στον αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χαβίτο με τον Ντιόγκο διεκδικούν τον τίτλο του πολυτιμότερου, αφού ήταν μόνιμος μπελάς για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

O διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι με εξαίρεση τη φάση του 24΄ για την οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και ένα-δύο ακόμη σφυρίγματά του.

Μας άρεσε

Η πολύ καλή παρουσία του Ράζβαν Ρατς από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι, αφού ό,τι καλό έκανε ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά προερχόταν από τα πόδια του

Δεν μας άρεσε

Η έλλειψη φαντασίας από πλευράς ΠΑΟΚ στο δημιουργικό κομμάτι, απόρροια βέβαια και της πειραματικής ενδεκάδας που αγωνίστηκε

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ