ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 2-0

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 2-0
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Κέρκυρα νίκησε την Δόξα Δράμας 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αγωνιστική άνοδος που δείχνει η Κέρκυρα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτυπώθηκε εύγλωττα στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι με δύο γρήγορα γκολ στο μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια και τις αμυντικές αδυναμίες των παικτών της Δόξας που δεν έδειξαν την ίδια συνοχή όπως λίγες ημέρες νωρίτερα στο ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Αλλά και επιθετικά ήταν ακίνδυνοι.

Η ομάδα του Χάβι Γκράθια, έδειξε πιο φρέσκια με περισσότερη διάθεση να κυνηγήσει την πρόκριση έχοντας φυσικά και το πλεονέκτημα της έδρας.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης Κέρκυρα-Δόξα Δράμας

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)

Α' Βοηθός: Μποζατζίδης Δημήτριος (Μακεδονίας)

Β' Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Σακελλαρίου, Καλαντζής, Ηλιάδης, Γραμμόζης(88' Μπάρκογλου), Αγρίτης(67' Γιάντσης), Τσίγκας, Μάρτιν(71' Χαμπλ)

Δόξα Δράμας(Μάκης Κατσαβάκης): Σερεμέτ, Βέρτζος, Τριποτσέρης(84΄Ρούτσης), Μπριλλάκης(46' Στεργιανός), Λεάντρο, Κουμπρόγλου(59' Τοπούζης), Λίμα, Σικαλιάς, Σοϊλέδης, Βάντερσον, Αραβίδης

Κίτρινες κάρτες: Τριποτσέρης, Σακελλαρίου, Λεάντρο, Τοπούζης, Βάντερσον

Σκόρερ: 24' Γκουστάβο, 28' Τσίγκας

Δύο γρήγορα γκολ

Κινητικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα έδειξαν διάθεση στο παιχνίδι τους και δεν κλείστηκαν. Μοιρασμένο το ματς χωρίς σημαντική φάση στο πρώτο 20λεπτο.

Στο 24' η Κέρκυρα σκόραρε. Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκουστάβο κατέληξε στα δίχτυα του Σερεμέτ, ο οποίος έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Δόξα έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Αραβίδη, το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενούμενων έφυγε έξω από αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου. Η ευκαιρία αυτή ήταν η σημαντικότερη για τους "μαυραετούς" στον αγώνα που πιθανόν να άλλαζε την εξέλιξη, αν ο επιθετικός της Δράμας ήταν εύστοχος.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 28', η Κέρκυρα διπλασίασε τα τέρματα της. Μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μαρτίν στα δεξιά της επίθεσης των "Φαιάκων", ο Αργεντίνος μπήκε στην περιοχή την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Τσίγκα, ο οποίος με πλασέ και με τον Σερεμέτ εξουδετερωμένο, έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Η εξέλιξη άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή της Κέρκυρας Χάβι Γκράθια, σε αντίθεση με τον Μάκη Κατσαβάκη, που ζήτησε περισσότερο πρέσινγκ από τους παίκτες του στον χώρο του κέντρου. Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων που είχαν πάρει σαφές προβάδισμα και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Σε "χαλαρό" τέμπο

Το αβαντάζ της Κέρκυρας είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη ανήκει και πάλι στην Κέρκυρα. Ο Ηλιάδης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά στην γωνία του ο Σερεμέτ.

Ο Ηλιάδης ήταν και πάλι μέσα στην φάση του 60' λεπτού, όταν μόνος του από ευνοϊκή θέση στην μεγάλη περιοχή έπιασε άτσαλα το σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Αρνητικό στοιχείο για την Δόξα αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Αναστασόπουλου, πλην της πολύ καλής ευκαιρίας του Αραβίδη στο πρώτο ημίχρονο. Παρότι, δεν πιέστηκαν δεν έδειξαν δύναμη και διάθεση μετά το χάντικαπ των δύο γκολ να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Το επικίνδυνο φάουλ του Λεάντρο στο 70' για την Δόξα δεν ανησύχησε τον Αναστασόπουλο που είχε τον έλεγχο της φάσης. Ο ρυθμός σταδιακά άρχισε να πέφτει όσο η Κέρκυρα διατηρούσε το υπέρ της σκορ και όσο η Δόξα δεν έψαξε την ισοφάριση.

Η κεφαλιά του Τοπούζη στο 85' έκλεισε τις ευκαιρίες της Δόξας αλλά και του αγώνα με την Κέρκυρα να παίρνει δίκαια το εισιτήριο της πρόκρισης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ