ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καβάλα - ΑΕΚ 0-0

Καβάλα - ΑΕΚ 0-0
INTIME SPORTS

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού της φάσης των "32" του Κυπέλλου άφησαν Καβάλα και ΑΕΚ, καθώς έμειναν στο 0-0 στην έδρα των Αργοναυτών. Διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι στο πρώτο μέρος οι "κιτρινόμαυροι". Με Ολυμπιακό ή Παναχαϊκή θα αγωνιστεί ο νικητής του ζευγαριού.

Σ' ένα ματς αρκετά ισορροπημένο και με ευκαιρίες μονάχα στο πρώτο μέρος, Καβάλα και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 και ουσιαστικά παραμένει ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι "Αργοναύτες" ξεκίνησαν δυνατά και μέχρι το 15' ήταν οι κυρίαρχοι χάνοντας μάλιστα δύο σπουδαίες ευκαιρίες, όμως η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση με αρκετές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Τελικά, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφού στην επανάληψη δεν είχαμε φάσεις και το θέαμα ήταν πολύ κακό. Να σημειώσουμε βέβαια, πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δίκαια για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε, όταν ο Ντιέ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την Πέμπτη (20/12, 20:00) στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να έχει ένα μικρό προβάδισμα, δεδομένου πως θα αγωνιστεί στην έδρα της. Να υπενθυμίσουμε πως ο νικητής θα αγωνιστεί με Ολυμπιακό ή Παναχαϊκή.

Ο αγώνας

Το δυνατό ξεκίνημα των Αργοναυτών

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και με διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και συνάμα να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ο πρώτος στόχος δεν επετεύχθη, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον δεύτεροι. Οι Καβαλιώτες μπήκαν φουριόζοι λοιπόν και μόλις στο 6ο λεπτό έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Χλωρού από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ.

Οι Αργοναύτες ήταν ανώτεροι και έλεγχαν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και στο 11' είχαν την δεύτερη καλή στιγμή, με τον Πλιάγκα να γυρίζει από τα δεξιά και τον Ντόση να κάνει πλασέ απέναντι από τον Αραμπατζή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η "κιτρινόμαυρη" απάντηση

Από το 15ο λεπτό και έπειτα, οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη άμυνα. Θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αν ο Τσούπρος σημάδευε καλύτερα με το κεφάλι στο 15', αν ο Αποστολίδης δεν έδιωχνε με υπερένταση στο δοκάρι μια κεφαλιά του Κατίδη έπειτα από σέντρα του Μπουγαΐδη (30') και αν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι στο 32', όταν ο Ντιέ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Τα υπόλοιπα λεπτά δεν έγινε κάποια σημαντική φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, θύμιζε έντονα το τέλος του πρώτου, αφού ο ρυθμός της αναμέτρησης είχε πέσει, το παιχνίδι γινόταν κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και σπανίως βλέπαμε κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο οι δύο ομάδες έδιναν περισσότερη προσοχή στα μετόπισθεν.

Κακό θέαμα στο δεύτερο μέρος

Στο 56' ο Χλωρός βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή, ο επιθετικός Καβάλας τον πέρασε, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή που είδαμε στο δεύτερο μέρος, αφού τα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες έκαναν διαγωνισμό λαθών και το θέαμα ήταν φτωχό.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να πάρουν τη νίκη και να κάνουν ένα βήμα προς την πρόκριση, όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά τους αντιπάλους τους και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Aποστολίδης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Ντιέ, Χλωρός (79' Οξύζογλου), Παγώνης, Ντόσης, Πλιάγκας (57' Μπρατσιάνι), Αναστατόπουλος (68' Ντος Σάντος).

AEK (Έβαλντ Λίνεν): Αραμπατζής, Γιάγκο, Τσούπρος, Γροντής, Παπαδημητρίου (88' Κουρέλλας), Σταματής (76' Παυλής), Κατίδης (76' Κατσικοκέρης), Τσουκαλάς, Ρίκκα, Βλάχο, Μπουγαϊδης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ