ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη, όπου οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν τον τίτλο μετά τη νίκη τους με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στον τελικό και με το εκπληκτικό του τέρμα στο 63ο λεπτό, έβαλε τέλος στα όνειρα της Ξάνθης να διεκδικήσει το τρόπαιο . Ο Χάρα ήταν αυτός που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μπέρτου στην εκπνοή του πρώτου μέρους για να κάνει το 1-0, ενώ το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών ήρθε δια ποδός Φορτούνη, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 80'.

Ρομπέρτο: Ενδεχομένως να είχε περισσότερη δουλειά από όσο περίμενε και στο 26' αναγκάστηκε να απλώσει το κορμί του για να διώξει σωτήρια το σουτ του Κλέιτον εκτός περιοχής. Στο πρώτο ημίχρονο επενέβη με σταθερότητα όποτε χρειάστηκε, ενώ στην επανάληψη δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Δεν φέρει ευθύνη στο τέρμα του Καπετάνου.

Σαλίνο: Κόντρα στον Λουσέρο δεν είχε εύκολο έργο και αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και είχε 1-2 καλές επιθετικές ενέργειες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ανέβασε την απόδοση του ο Βραζιλιάνος στην επανάληψη και έβγαλε δίχως προβλήματα το ματς μέχρι το τέλος.

Μποτία: Ο πιο σταθερός παίκτης της αμυντικής τετράδας του Ολυμπιακού σε όλο το 90λεπτο. Ήρεμος, με καλές τοποθετήσεις και αποτελεσματικός στις περισσότερες επεμβάσεις του, ο Ισπανός στόπερ έκανε ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα για να μην επιτρέψει στον Λουσέρο να μπει απειλητικά στην περιοχή, σε ένα σημείο που οι συμπαίκτες του είχαν χαλαρώσει, χάνοντας τα μαρκαρίσματα.

Σιόβας: Δεν ξεκίνησε καλά στο ματς, ψάχνοντας τα πατήματα του και οι αντιδράσεις του ήταν αργές και σε δεύτερο χρόνο. Ανέβασε την απόδοση του στη συνέχεια και στο δεύτερο 45λεπτο κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τους επιθετικούς της Ξάνθης.

Μαζουακού: Κακό το πρώτο 45λεπτο για τον 21χρονο μπακ. Επιπόλαιος και χωρίς συγκέντρωση, έδωσε δικαίωμα στην Ξάνθη να γίνει απειλητική από την πλευρά του. Επιθετικά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες αλλά και όταν το έκανε ήταν αναποτελεσματικός. Σοβαρεύτηκε στην επανάληψη, περιόρισε τα λάθη του αλλά χωρίς και πάλι να φτάσει σε ικανοποιητικά στάνταρ απόδοσης. Ολιγώρησε στην φάση του τέρματος της Ξάνθης.

Εντινγκά: Ξεκίνησε νωχελικά το παιχνίδι, έχοντας κακές τοποθετήσεις και αργές μεταβιβάσεις. Βρήκε τα πατήματα του προϊόντος του χρόνου και κάλυψε σωστά τους χώρους στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σταθερός στην επανάληψη και με σιγουριά στις μεταβιβάσεις του, βοήθησε τον Ολυμπιακό να κερδίσει ηρεμία και μέτρα στον άξονα.

Μιλιβόγεβιτς: Έχασε κατά κράτος τις μονομαχίες από τον Ομπόντο στο πρώτο μισάωρο, πηγαίνοντας συνήθως δεύτερος στην μπάλα. Ήταν αρκετά νευρικός και χωρίς καθαρό μυαλό. Κάπως καλύτερος στην επανάληψη, έδωσε λύσεις κυρίως ανασταλτικά. Γενικά η απόδοση του κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Ντοσεβί: Προσπάθησε είναι η αλήθεια αλλά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Γουάλας και οι περισσότερες ενέργειες του επιθετικά ήταν χωρίς ουσία. Η προσφορά του ήταν μεγαλύτερη στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς δεν μπόρεσε ούτε να δημιουργήσει, ούτε να απειλήσει ευθέως. Χαμηλή πτήση από τον Τογκολέζο διεθνή εξτρέμ.

Φουστέρ: Είχε την γνωστή μαχητικότητα, πρέσαρε σωστά και έδωσε πολλές μάχες με τον δυναμικό Μπέρτο, κάλυψε σωστά τον Μαζουακού ανασταλτικά. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως λίγες φορές έγινε απειλητικός στην αντίπαλη περιοχή, είτε εκτελεστικά, είτε δημιουργικά. Το απαράμιλλο πάθος που έχει δείξει με την φανέλα του Ολυμπιακού, ανάγκασε τους οπαδούς της ομάδας του να τον αποθεώσουν την στιγμή της αλλαγής στο 66', με τον Φορτούνη να περνά στον αγωνιστικό χώρο.

Ντομίνγκες: Από τους λίγους παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με καθαρό μυαλό, προσπάθησε να παίξει την μπάλα κάτω και να τροφοδοτήσει σωστά τους συμπαίκτες του. Οι εκτελέσεις στα στημένα του ήταν καλές αλλά αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την άμυνα της Ξάνθης. Φανταστικό το γκολ του στο 63ο λεπτό, όταν... διέλυσε τον Μπέρτο, μπήκε στην περιοχή και από εξαιρετικά δύσκολη γωνία “εκτέλεσε” με τρομερό πλασέ τον Κυριακίδη για το 2-0, “κλειδώνοντας” τον τίτλο για τον Ολυμπιακό.

Χάρα: Με την ΑΕΚ ήταν άφαντος για 89 λεπτά αλλά πέτυχε το χρυσό γκολ πρόκρισης. Στα πρώτα 45 λεπτά του τελικού πέραν από την γνωστή του ενέργεια και διάθεση, ελάχιστα είχε απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ωστόσο είχε την οξυδέρκεια να εκμεταλλευθεί την... ασίστ του Μπέρτου σε εκείνο το σημείο και να βάλει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Μοιάζει οξύμωρο, αλλά χωρίς να θέλξει με την απόδοση του, ο Φράνκο Χάρα είναι μάλλον ο MVP του Ολυμπιακού στην διοργάνωση, με δύο τόσο κρίσιμα τέρματα στα προημιτελικά και τον τελικό.

Φορτούνης: Αντικατέστησε τον Φουστέρ στο 66' και 14 λεπτά μετά πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, “γράφοντας” το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Μήτρογλου: Πέρασε στην θέση του Ντομίνγκες στο 78ο λεπτό και με τον τελικό ουσιαστικά να έχει κριθεί.

Κασάμι: Μπήκε στο ματς στο 84ο λεπτό του τελικού, αντί του Σιόβα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ