ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η γκάφα στην κλήρωση

Η γκάφα στην κλήρωση
INTIME SPORTS

Το λάθος της ΕΠΟ και η... όπως - όπως διόρθωσή του σε μια απλή διαδικασία κλήρωσης Κυπέλλου

Σε τρία ζευγάρια της σημερινής κλήρωσης της ΕΠΟ άλλαξε η έδρα... κατόπιν εορτής και μετά τη γκάφα των αρμοδίων της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη της διοργάνωσης, στη φάση των “16” γηπεδούχοι στα πρώτα ματς θα ήταν οι “δεύτεροι” των ομίλων.

Ομως προφανώς κάποιοι το... ξέχασαν (ή δεν το ήξεραν, ακόμη χειρότερο!), με αποτέλεσμα να γίνεται κλήρωση πριν από το κάθε ζευγάρι και για την έδρα. Αποτέλεσμα; Να το... θυμηθούν ορισμένοι μετά τη λήξη της διαδικασίας, να προκληθεί μπάχαλο για περίπου πέντε λεπτά, να τεθεί ακόμη και θέμα επανάληψης της κλήρωσης! Ολοι είχαν δικαίωμα για ένσταση, ουδείς κατέθεσε.

Η... ανέξοδη και πολύ εύκολη λύση μετά τη γκάφα, δόθηκε από τον εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ. Ουσιαστικά άλλαξε ο γηπεδούχος σε τρία ζευγάρια. Τα ΟΦΗ – Πανθρακικός, Λεβαδειακός – Απόλλων και Ολυμπιακός – Τύρναβος, στα οποία άλλαξε η αρχική έδρα.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ
Πανιώνιος-Βέροια
Πανθρακικός – ΟΦΗ
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός
ΑΟ Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός
Τύρναβος-Ολυμπιακός
Κέρκυρα-ΑΕΚ

Πρώτα ματς: 20/21/22 Ιανουαρίου

Ρεβάνς: 27/28/29 Ιανουαρίου


Γαβριηλίδης: Δεν εγινε κάτι τραγικό

Ο Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, μίλησε στο Sport24.gr για την κλήρωση και τα όσα έγιναν, αναφέροντας: '' Ήταν λάθος της άμεσου συνεργάτιδός μου, η οποία βέβαια είχε πολλά χρόνια εμπειρία, δεν είναι χθεσινή. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μετά ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά φταίω και εγώ. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Ακόμη και τώρα σκέφτομαι να παραιτηθώ, αλλά οι συνεργάτες μου επιχειρούν να με πείσουν να μην το πράξω. Η αλήθεια είναι πως και το τάιμινγκ δεν είναι σωστό, μια και έρχονται εκλογές της ΕΠΟ. Το θέμα είναι ότι δεν έπρεπε να κάνουμε κλήρωση για τις έδρες. Όλα τα άλλα ήταν σωστά και έγιναν νόμιμα. Δεν έγινε και κάτι τραγικό. Στο τέλος όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Τα μπαλάκια, άλλωστε, τα τραβούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι των σωματείων. Όλα έγιναν με διαφάνεια. Στο τέλος, βέβαια, μας την είχαν στημένη. Το λάθος μας δεν διορθώθηκε από την αρχή της διαδικασίας, αλλά στο τέλος''.
Δ. ΣΑΜΟΛΗΣ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ