ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εργοτάξιο το Πανθεσσαλικό, από 8.000 εισιτήρια οι ομάδες

Εργοτάξιο το Πανθεσσαλικό, από 8.000 εισιτήρια οι ομάδες
Πανθεσσαλικό

Λύνονται ένα ένα τα προβλήματα στο Πανθεσσαλικό, προκειμένου να είναι έτοιμο για τον τελικό του Σαββάτου (6/5, 20:30) ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Από 8.000 εισιτήρια θα πάρουν οι ομάδες, τι γίνεται με τις κάμερες και τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την Πέμπτη (28/4) να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και παρά το γεγονός ότι έχουν ανακύψει αρκετά ζητήματα και με το γήπεδο και με την αστυνομία, υπάρχει βούληση να γίνει εκεί το παιχνίδι και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να τηρηθούν οι όροι ασφαλείας.

Στην σημερινή δεύτερη άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πάρθηκαν αποφάσεις τόσο για τα εισιτήρια που θα πάρουν οι δυο ομάδες, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις για τα εύλογα ερωτήματα που υπάρχουν, καθώς το Πανθεσσαλικό είναι ένα Στάδιο με προβλήματα και ελλείψεις που όλοι θα τρέξουν να τις καλύψουν και να είναι όλα στην εντέλεια στις 6 Μαΐου.

ΑΠΟ 8.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι Μάκης Γκαγκάτσης, Ηλίας Γεροντίδης, Παναγιώτης Πλιάτσικας, ενώ ο Μηνάς Λυσάνδρου ήταν εκεί εκ μέρους της ΑΕΚ. Κατ' αρχάς, αποφασίστηκε να δοθούν από 8.000 εισιτήρια για κάθε ομάδα, συν μικρός αριθμός προσκλήσεων, όπου ο αριθμός τους ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Η ΕΠΟ αναμένεται να διαθέσει 2.460 εισιτήρια.

Περίπου 4.200 κόπηκαν από την Αστυνομία για τη δημιουργία τριών ζωνών ασφαλείας μεταξύ των φίλων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με την τοποθέτηση επιπλέον διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων. Στόχος είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και να μην έρθουν για κανένα λόγο κοντά οι οπαδοί των δυο "Δικεφάλων".

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ

Από 'κει και πέρα, έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν οι εσωτερικές κάμερες από την εταιρεία EuropaSecurity, που είχε την φύλαξη του σταδίου στο παρελθόν. Το Στάδιο διαθέτει εξωτερικές κάμερες και τώρα θα τοποθετηθούν και εσωτερικές, στα σημεία που προβλέπει ο νόμος Κοντονή, προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα με την τέλεσή του. Γίνεται αγώνας δρόμου από την εταιρεία για να προλάβει!

Τα σημεία αυτά σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 στην ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1802/20.08.2015) είναι: ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο αμέσως εξωτερικά περιβάλλων χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις (όπως βοηθητικά γήπεδα, χώροι αναψυχής κ.ά.), οι εγγύς της αθλητικής εγκατάστασης χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γηπέδου Τάσο Μιλάνο, την σεζόν 2014-15 που η Νίκη Βόλου αγωνίζονταν στηνSuperLeagueκαι χρησιμοποιούσε το Πανθεσσαλικό, είχε εγκατασταθεί κλειστό σύστημα με κάμερες αλλά ξηλώθηκε μόλις οι "γαλάζιοι" υποβιβάστηκαν και σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το γήπεδο.

2.000 ΝΕΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Επίσης, θα τοποθετηθούν περίπου 2.000 καθίσματα στην θέση των σπασμένων που υπάρχουν σε κομμάτια της κερκίδας που θα έχει κόσμο, ενώ υπάρχουν εγγυήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα εισιτήριων και δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα ούτε με αυτό το θέμα.

Τέλος, θυμίζουμε από χθες (29/4) ότι σε ό,τι αφορά στις τουαλέτες που δεν υπάρχουν σε μία από τις θύρες του γηπέδου, θα τοποθετηθούν χημικές, όπως είχε συμβεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2007 ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναθηναϊκό, προσφορά του δήμου Βόλου, που έχει εκδώσει και ανακοίνωση υπέρ του τελικού, όπου ζητά από την αστυνομία να μην βάλει κανένα "φρένο" στην τέλεσή του στον Βόλο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ