ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αστέρας Μαγούλας - Ολυμπιακός Βόλου 1-2

Αστέρας Μαγούλας - Ολυμπιακός Βόλου 1-2
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε και στο δεύτερο ματς τον Αστέρα Μαγούλας, αυτή τη φορά με 2-1 εκτός έδρας, και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου. Αντίπαλος εκεί ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε βάλει τα θεμέλια πριν από δύο εβδομάδες με το υπέρ του 2-0 και το απόγευμα της Πέμπτης (23/1)ολοκλήρωσε το έργο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου, νικώντας και εκτός έδρας τον Αστέρα Μαγούλας με 2-1.

Οι πρωτοπόροι της Football League απλοποίησαν τα πράγματα στο 21ο λεπτό με το όμορφο γκολ του Νικολιά (μετά από ασίστ Μπρέσκα), όμως οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν δικαιότατα στην ισοφάριση με τον Δημητριάδη στο 71'.

Παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τον τρόπο να επικρατήσουν για δεύτερη φορά απέναντι στον Αστέρα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τον Καπετάνο να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 83' και να σφραγίζει το εισιτήριο για τους "8" όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Δείτε το Live της αναμέτρησης Αστέρας Μαγούλας-Ολυμπιακός Βόλου.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Ελευσίνας

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Μαγούλας: Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος (57' Δημητριάδης), Ρήγας (70' Μαρίνου), Κανελλόπουλος, Μαρτίνεθ (64' Μήτκας), Κορνελάτος

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς (46' Κόμνος), Αρβανίτης, Κωστούλας, Ολίσε, Πινδώνης (84' Ντινόπουλος), Καπετάνος, Νικολιάς, Δεινόπαπας (64' Ζέρης), Μπρέσκα

Γκολ: Δημητριάδης (73') / Νικολιάς (21'), Καπετάνος (83')

Κίτρινες κάρτες: Κασμερίδης / Νικολιάς, Πινδώνης, Αρβανίτης

Ο αγώνας

Ο Αστέρας Μαγούλας είχε ένα μικρό... βουνό να ανέβει αν ήθελε να πάρει την πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου (2-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" το πρώτο ματς) και στο ξεκίνημα κατάφερε να έχει λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια του, πέρα όμως αυτού... ουδέν.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το ματς σε πολύ χαμηλό τέμπο στο πρώτο 20λεπτο και στην πρώτη τους καλά οργανωμένη επιθετική προσπάθεια "χτύπησαν στο ψαχνό".

Ο Μπρέσκα βγήκε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή πέρασε έξυπνη κάθετη πάσα, με τον Νικολιά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό αριστερό σουτ μέσα στην περιοχή να αφήνει άγαλμα τον Κασμερίδη, στέλνοντάς την να καρφωθεί στο αριστερό "παραθυράκι".

Λίγο πριν το ημίωρο, ο Μπρέσκα είχε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ από πλευράς γηπεδούχων η πιο αξιόλογη στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 34' από τον Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός γύρισε όμορφα το σώμα του λίγο έξω από την περιοχή και ξεμαρκαρίστηκε, με τον Γκίτκο να πέφτει όμως σωστά στην αριστερή γωνία του και να μπλόκαρει το δυνατό σουτ του.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο και να πιέζουν έντονα για το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μάλιστα τέσσερις καλές στιγμές μέχρι το 62ο λεπτό...

Ο Κανελλόπουλος στο 49' έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκίτκου με δυνατό σουτ, ο Μαρτίνεθ στο 54' έπιασε "γεμάτο" σουτ με το δεξί που σταμάτησε στην αγκαλιά του Γκίτκου, η κεφαλιά του Δημητριάδη στο 59' δεν βρήκε για λίγο στόχο ενώ στο 62' ο Γκίτκος υποχρεώθηκε να αποκρούσει με τα πόδια κοντινό σουτ του Κανελλόπουλου.

Στον επιθετικό μονόλογο του Αστέρα Μαγούλας (ολοκλήρωσαν το ματς με 16 τελικές, οι 7 εντός εστίας...) υπήρχε ένα "διάλειμμα" από τους φιλοξενούμενους στο 71ο λεπτό, με τον Πινδώνη να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει τελικά το γκολ που δικαιούνταν 100% οι γηπεδούχοι στο 73'.

Ο Δημητριάδης εφόρμησε κατά μέτωπο χωρίς να βρεθεί κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου να τον ανακόψει, και με χαμηλό δεξί πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-1.

Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Νικολιάς άφησε ωραία τη μπάλα να περάσει από τα πόδια του και ο επερχόμενος Καπετάνος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη για το 1-2.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων (ο γκολκίπερ τους, Κασμερίδης, είχε κεφαλιά λίγο άουτ στο 92ο λεπτό μετά από προώθησή του σε εκτέλεση κόρνερ) και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας ντουμπλάροντας τις επιτυχίες του εις βάρος του Αστέρα Μαγούλας.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ