ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΛ Καλλονής-ΟΦΗ 0-2 παρ. (0-1 κ.α.)

ΑΕΛ Καλλονής-ΟΦΗ 0-2 παρ. (0-1 κ.α.)
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής στην παράταση (2-0) και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Περογαμβράκης και Παπάζογλου τα γκολ. (video)

Με γκολ του Παπάζογλου στην παράταση ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής και να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Σα Πίντο που ήταν καλύτερη στο χορτάρι του ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 1-0 (τόσο είχε νικήσει η ΑΕΛ Καλλονής στο Ηράκλειο) με γκολ του Περογαμβράκη και στην παράταση ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Αντίπαλος του ΟΦΗ στην 4η φάση του θεσμού θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος-Αιγινιακός, με την ομάδα του Αιγινίου να έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς με 1-0.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με τις φάσεις να είναι μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού και τις δύο ομάδες να προσέχουν να μην δεχθούν γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος ανέβασε την απόδοσή του και πέτυχε το γκολ με τον Περογαμβράκη με το οποίο ισοφάρισε το πρώτο ματς.

Στην συνέχεια πίεσε χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο στην παράταση κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να πετάξει εκτός θεσμού την ΑΕΛ Καλλονής η οποία δεν ήταν καλή.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης εδώ

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Βαλιός, Ζακουανί, Ποντάνι, Φαρία, Κεϊτά, Γιουκάρης (67' Ευαγγελιδάκης, 91' Μαρσέλο), Γάλας (85' Καζάκης), Φουρλάνος, Νιαμπούγιου.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Δαμιανάκης, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Βερόν (74' Μπανούσης), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Όγιος (62' Ροβίθης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης (106' Κάλαϊτζιτς).

Κίτρινες κάρτες: Φουρλάνος (39', ΑΕΛ Καλλονής), Γιουκάρης (45', ΑΕΛ Καλλονής), Φαρία (78', ΑΕΛ Καλλονής)-Μπανούσης (105', ΟΦΗ), Μιλιάζες (116', ΟΦΗ)

Γκολ: Περογαμβράκης (80', ΟΦΗ), Παπάζολγου (107', ΟΦΗ)

Ανασκόπηση αγώνα

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν και με την καλύτερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με την πρώτη υποψία φάσης να είναι στο 12' μια κεφαλιά του Παπάζογλου που δεν ανησύχησε τον Σιδεράκη.

Στο 18' ο Ζε Εντουάρντο έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου προσέχοντας να μην δεχθούν γκολ παρά να σημειώσουν.

ΑΕΛ Καλλονής-ΟΦΗ 0-2 παρ. (0-1 κ.α.)
INTIME SPORTS

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 42' με τον Μιλιάζες να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά να κάνει και το σουτ με τον Σιδεράκη να διώχνει την μπάλα.

Ανέβηκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του ψάχνοντας το γκολ που θα πάει το ματς στην παράταση ή ακόμα και τα γκολ που θα του δώσουν την πρόκριση.

Στο 54' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μακρής έκανε την κεφαλιά, η οποία δεν βρήκε τον στόχο. Δύο λεπτά αργότερα (56') η ΑΕΛ Καλλονής έκανε την πρώτη της τελική στο ματς με το σουτ του Γάλα να μην ανησυχεί τον Φερνάντες.

Δέκα λεπτά αργότερα (66') πάλι η ΑΕΛΚ δοκίμασε ένα σουτ με τον Γάλα, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του ΟΦΗ.

ΑΕΛ Καλλονής-ΟΦΗ 0-2 παρ. (0-1 κ.α.)
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 73' όταν ο Λεάντρο έκανε λάθος, ο Ροβίθης πήρε την μπάλα έκανε και το σουτ, με τον Σιδεράκη να διώχνει.

Ένα λεπτό αργότερα (74') ο Παπάζογλου ήταν αυτός που δοκίμασε να παραβιάσει την εστία της ΑΕΛ Καλλονής με τον Σιδεράκη να διώχνει και πάλι.

Η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε τελικά στο 80'. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, ο Περογαμβράκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο 90' ο Περογαμβράκης και πάλι έκανε το σουτ με τον Σιδεράκη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΟΦΗ να έχει ισοφαρίσει το πρώτο ματς και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση

Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ήταν στο 99' με τον Μαρσέλο να κάνει την σέντρα τον Νιαμπούγιου να πιάνει την κεφαλιά με τον Φερνάντες να πέφτει και να διώχνει την μπάλα.

Η λύτρωση για τον καλύτερο ΟΦΗ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 107'. Ο Μπανούσης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ζε Εντουράντο έπιασε την κεφαλιά ο Σιδεράκης απέκρουσε και ο Παπάζογλου σε κενή εστία έκανε το 0-2 για την ομάδα της Κρήτης.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον ΟΦΗ να παίρνει μια πολύ μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ