FOOTBALL LEAGUE

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Παναχαϊκή και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Κόρινθο, χάρη στο πανέμορφο γκολ του Μπουντόπουλου και την κεφαλιά του Κρισάντους, Επεισόδιο Κούγια με αστυνομικό και οπαδούς, το ματς διεκόπη προσωρινά.

Φαινομενικά χωρίς τεράστιο ενδιαφέρον το ματς στην Κόρινθο, καθώς η γηπεδούχος Παναχαϊκή δεν είχε ελπίδες για άνοδο και η ΑΕΚ την έχει εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική (αν και ήθελε να "κλειδώσει" την πρώτη θέση), οι δύο ομάδες τελικά ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το εξαιρετικό γκολ του Μπουντόπουλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση στο 6ο λεπτό και την κεφαλιά του Κρισάντους, στο 68ο.

Ένα, κατά τ' άλλα καλό ποιοτικά ματς, επισκιάστηκε από το επεισόδιο του Αλέξη Κούγια με αστυνομικό αρχικά και οπαδούς της Ένωσης στη συνέχεια. Έγινε χρήση δακρυγόνων, το ματς διεκόπη προσωρινά για περίπου δέκα λεπτά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Χρήστος Μαγιάννης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπανός): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Κοντοχρήστος, Τρίγκας, Στεργίδης, Αναστασόπουλος, Μασούρας, Χοτζάλι (75' Χούσα), Μπουντόπουλος (63' Γκαντιάγκα), Μαρουκάκης (89' Κυβελίδης)

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Σαρρής, Σβάρνας (74' Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης, Φάιγ (46' Αραβίδης), Ανάκογλου, Ντακόλ, Ζόριτς (69' Κορδέρο), Γροντής, Κρισάντους

Γκολ: 6' Μπουντόπουλος / 68' Κρισάντους

Κάρτες: 15' Αναστασόπουλος, 45' Μασούρας, 48' Μπουντόπουλος, 80' Κοντοχρήστος / 16' Σαρρής, 44' Γροντής, 48' Αραβίδης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Η γκολάρα του Μπουντόπουλου

Γκολ με το "καλημέρα" στην αναμέτρηση της Κορίνθου, με τον Μπουντόπουλο να ανοίγει το σκορ για την Παναχαϊκή. Ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από πολύ μακριά, μ' εξαιρετικό τρόπο, κρέμασε τον Καραγκιολίδη και έβαλε μπροστά τη γηπεδούχο ομάδα, μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

'Ένα γκολ που προήλθε τόσο από την εξαιρετική έμπνευση του Μπουντόπουλου, και την ακόμη πιο εξαιρετική εκτέλεση που τη συνόδεψε, όσο (αν και σε μικρότερο βαθμό) από την αντίδραση του Καραγκιολίδη, που δεν περίμενε - όπως φάνηκε - κάτι διαφορετικό της σέντρας. Σε κάθε περίπτωση, πανέμορφο γκολ.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Απειλεί η Παναχαϊκή

Με τον Κρισάντους να απογοητεύει ακόμη και στις πιο απλές φάσεις, η Παναχαϊκή έβρισκε εύκολα διόδους προς την εστία της Ένωσης.

Στο 15ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα δεξιά, ο Καραγκιολίδης απέκρουσε το πρώτο σουτ, ο Χοτζάλι βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι, πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 17', ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν καλή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Καραγκιολίδη που εκτινάχθηκε για να την απομακρύνει, αν και δεν χρειάστηκε τελικά.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Νέα ευκαιρία για τους Αχαιούς απέναντι στην πελαγοδρομούσα Ένωση με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Μαρουκάκης και Χοτζάλι είχαν με σουτ την ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα της γηπεδούχου, αλλά ο Καραγκιολίδης δήλωσε, ακόμη μία φορά "παρών", μην επιτρέποντας την εκ νέου παραβίαση της εστίας του.

Όσο οι φιλοξενούμενοι δεν εμφάνιζαν σημάδια αντίδρασης, τόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν το θάρρος να πιέσουν και στο 35ο λεπτό, "έκρυψαν" την μπάλα. Ωστόσο η τελική προσπάθεια των Μπουντόπουλου και Μαρουκάκη, παρέμεινε ημιτελής.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο τα σουτ των Κρισάντους (36'), Ανάκογλου (38') και Γροντή (45'), απομακρύνθηκαν από τον Παπαδόπουλο.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Άνοδος με Αραβίδη

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χρήστο Αραβίδη. Ικανή κι αναγκαία συνθήκη από μόνη της - όπως αποδείχθηκε για να γίνει πιο απειλητική η Ένωση.

Ο "Δικέφαλος" έφτασε στην καλύτερη στιγμή του στο 51ο λεπτό, με τον Σαρρή να βρίσκεται εντός της περιοχής, να κάνει την προσποίηση κι ύστερα το σουτ, το οποίο κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ισοφάριση με Κρισάντους

Η ΑΕΚ έφθασε στην ισοφάριση στο 68ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε άστοχη έξοδο, ο Ντακόλ έκανε τη σέντρα και ο Κρισάντους βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή χρονική στιγμή και με κεφαλιά ισοφάρισε για την Ένωση.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Ο ρυθμός παρουσίασε πτώση στη συνέχεια, κυρίως λόγω των αλλαγών από τους προπονητές των δύο ομάδων.

Όλα αυτά μέχρι το 83ο λεπτό, όταν το ματς διεκόπη προσωρινά για περίπου 10 λεπτά. Όχι για κάποια επεισόδιο εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά για εκτός αυτούς.

Διακοπή λόγω Κούγια

Στην εξέδρα, ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκης είχε αρχικά λογομαχία με αστυνομικό και μετά με οπαδούς της Ένωσης, που μαζεύτηκαν στο σημείο. Τελικά, ο Αλέξης Κούγιας αποχώρησε με σκισμένη την μπλούζα. Έγινε χρήση δακρυγόνων που είχε ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Με τα παιδιά να αποχωρούν, ο Θανάσης Γιάχος που είχε διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση στην Κόρινθο, έδωσε συνέχεια.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκίνισεις, από εκεί κι έπειτα. Μόνο μία ευκαιρία του Σαρρή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά άστοχη.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του γκολ του Γιώργου Μπουντόπουλου. Σπάνιας ομορφιάς γκολ. Άριστος συνδυασμός σύλληψης κι εκτέλεσης. Δεν πρέπει να σταθούμε στη θεαματικότητα του τέρματος μόνο, αλλά και στη σημασία του. Η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ, μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Ο Θανάσης Γιάχος ήταν αρκετά αυστηρός στα πειθαρχικά του καθήκοντα. Αρκετές κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε αποφύγει κάποιες. Σωστή εκτίμηση αρκετών φάσεων, για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι, αν και σχετικά μακριά από αυτές. Σωστά διέκοψε το ματς, μιας και όλοι - φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές - είχαν το βλέμμα του στραμμένο στην εξέδρα και στο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κούγια. Σωστά δεν υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κοντοχρήστου, στον Κρισάντους.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Δημήτρης Γροντής, ήταν ίσως ο καλύτερος της Ένωσης. Μπορεί για μεγάλο διάστημα να παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα της ομάδας, ωστόσο φαινόταν δραστήριος. Μπορεί να μη σκόραρε, αλλά δοκίμασε αρκετές φορές τα πόδια του και την ετοιμότητα του Παπαδόπουλου. Δραστήριος, κινητικός. Ο σκόρερ Κρισάντους, πέραν του γκολ, απογοήτευσε.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η επιθετική ανάπτυξη της Παναχαϊκής, τουλάχιστον σ' αυτό το παιχνίδι. Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος και Χοτζάλι άλλαζαν εξαιρετικά την μπάλα και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς της Ένωσης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και στο ματς του πρώτου γύρου, στο ΟΑΚΑ, η Παναχαϊκή είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην Ένωση.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ότι ακόμη ένα ματς, αμαυρώθηκε από επεισόδια. Δακρυγόνα, αποπνικτική ατμόσφαιρα κι απομάκρυνση των παιδιών για να συνεχιστεί το ματς. Στο ίδιο έργο θεατές, ακόμη κι όταν πρόκειται για ματς ύψιστης κρισιμότητας, ακόμη κι όταν δε διακυβεύονται τόσα πολλά, όπως σ' αυτό που διαβάζετε.

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS
TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ