FOOTBALL LEAGUE

Ξεφεύγουν Κέρκυρα και Νίκη Βόλου

Ξεφεύγουν Κέρκυρα και Νίκη Βόλου

Οι εκτός έδρας νίκες με 1-0 της Κέρκυρας και της Νίκης Βόλου επί των Φωστήρα και Χανίων αντίστοιχα τις φέρνουν πιο κοντά στην άνοδο, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η Κέρκυρα πέρασε με 1-0 από τον Φωστήρα και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή ακολουθούμενη από την Νίκη Βόλου που κέρδισε με το ίδιο σκορ τα Χανιά στην Κρήτη. Λύγισε στο τέλος από το αριθμητικό μειονέκτημα ο Ηρακλής μένοντας στο 2-2 στην έδρα του Αιγινιακού ενώ στο μηδέν κόλλησαν Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Ψαχνών.

Μόνη στην κορυφή

Στον Ταύρο η Κέρκυρα μπήκε ασφαλώς πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα αυτή η υπεροχή της να καρποφορήσει είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης όταν από διαγώνια σέντρα σουτ του Βλάχου, ο Μπεριάν έκανε την πρώτη προβολή, ο Κόντος τη δεύτερη και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις πέρα από την γενική υπεροχή των φιλοξενούμενων.

Στο 78ο λεπτό η Κέρκυρα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαραγκού, ο οποίος έπεσε άτσαλα πάνω στον Λύρα και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Η Κέρκυρα συνέχισε να αμύνεται και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, και το αποτέλεσμα τελικά δικαίωσε αυτή την τακτική καθώς το τελικό 1-0 έστειλε του "Φαίακες" στην κορυφή.

Φωστήρας: Γιαννιώτης, Κακαράς, Ρουγκάλας, Μακρίδης (58’ Σμυρλής), Λύρας, Τασούλης, Γκίνο, Ζιάμπαρης (46’ Γαρουφαλιάς), Σεχολάρι, Τεγούσης (58’ Μουστόγιαννης), Αχείμαστος.

Κέρκυρα: Βρονταράς, Βλάχος, Μαραγκός, Βενέτης, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Κρητικός, Κόντος (80’ Καραγιαννίδης), Μπεριάν, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ (71’ Σίκιμιτς).

Ξεφεύγουν Κέρκυρα και Νίκη Βόλου
INTIME SPORTS

Διπλό - "χρυσάφι"

Στην Κρήτη τα πρώτα λεπτά κύλησαν με την ελαφρά υπεροχή των Χανίων που είχε ως κύριο εκφραστή τον Μαραγκουδάκη.

Η Νίκη έκανε υπομονή και αμυνόταν μαζικά, περίμενε όμως την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει και το έκανε ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο όταν από το συρτό σουτ του Ανιέτε, η μπάλα καταλήξει σαδιστικά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος απλώς παρακολούθησε την πορεία της.

Το παιχνίδι κυλούσε όπως στο πρώτο ημίχρονο με την Νίκη Βόλου να βγαίνει λιγότερο διστακτικά μπροστά. Η αποβολή του Μπουντόπουλου δεν επηρέασε τους γηπεδούχους που συνέχισαν να πιέζουν. Ωστόσο η Νίκη Βόλου έφυγε από τα Χανιά με τους τρεις βαθμούς που την έφεραν στην δεύτερη θέση.

Απώλεια ο Ανιέτε που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και συνεπώς ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας θα χάσει δύο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια.

Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Πιθαρούλης, Πότσι, Πάγκαλος, Γκούμας (75' Λουκίνας), Βασιλόγιαννης, Μαραγκουδάκης, Κοσταντίνοφ (63' Μπουντόπουλος)

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Σοϊλέδης, Πινιέιρο, Μπιτσάκος, Μανουσάκης (78' Μπακάλης), Ανιέτε, Σουλίδης (62' Ισαάκ), Τζιώρας (86' Ρονκάτο)

Ξεφεύγουν Κέρκυρα και Νίκη Βόλου
INTIME SPORTS

Λύγισε στο τέλος

Στο Αιγίνιο, το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και χαρακτηρίστηκε από το σκληρό παιχνίδι κυρίως εκ των φιλοξενουμένων Θεσσαλονικέων, αναγκάζοντας τον διαιτητή να δείξει μπόλικες κίτρινες κάρτες.

Την έκπληξη όμως ο Ηρακλής την επιφύλασσε για το τέλος του ημιχρόνου στο τελευταίο, τρίτο, λεπτό των καθυστερήσεων αν και χρειάστηκε αρκετά την βοήθεια ενός παίκτη του Αιγινιακού.

Ο Ζούρκος γύρισε την μπάλα στον Τόλιο, ο οποίος προσπάθησε να κοντρολάρει, όμως, η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος, τον ξεγέλασε και κατέληξε στα δίχτυα του, δημιουργώντας ένα σπάνιο αυτογκολ.

Ο Πουρτουλίδης σε μία ανώριμη ενέργεια άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και σαν να μην έφτανε αυτό μετά από σέντρα του Γεωργίου, ο Κοντέων βρήκε την μπάλα με το σώμα και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του, ισοφαρίζοντας για την ομάδα της Πιερίας.

Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο μέχρι να έρθει ο Τσιλιανίδης να βάλει ξάνει μπροστά τον "Γηραιό", δύο λεπτά μετά την ισοφάριση.

Και όμως η φανταστική εξέλιξη της αναμέτρησης είχε και άλλα επεισόδια και τα φύλαγε για το τέλος. Στο 89' ο Κουτσοσπύρος ισοφάρισε με πλασέ και λίγο αργότερα ο Θάνος απέβαλλε τον Χουάντερσον, που προκλήθηκε όμως από τον σκόρερ.

Αιγινιακός: Τόλιος, Σαμαράς, Δήμου, Γιαζιτζόγλου (42' λ. τρ. Ζούρκος), Κωνσταντινίδης, Φαμπίνιο, Χατζής (50' Μανζάνο), Πέντα, Γεωργίου, Γκέσιος (57' Μπελόν), Κουτσοσπύρος.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Τάι (77' Ζάχορα), Κοντέων, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Ματσούκας, Τσιλιανίδης (86' Κουρδάκης), Σκόρτσα (55' Παληγεώργος).

Ξεφεύγουν Κέρκυρα και Νίκη Βόλου
INTIME SPORTS

Επιστροφή στο μηδέν

Στον Βόλο, ο Ολυμπιακός ήρθε ορμώμενος από τα πολλά γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Φωστήρα αλλά θυμήθηκε ξανά τον παλιό του εαυτό και κόλλησε στο μηδέν με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Τα φιλοξενούμενα Ψαχνά έπαιζαν με πάθος, υπερβολικό μερικές φορές, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή να μοιράσει πολλές κίτρινες κάρτες.

Οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών, μάλλον διέκοψαν τον όποιον ρυθμό παρά βοήθησαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Κάκιστο θέαμα από τις δύο ομάδες, λίγες ευκαιρίες και όλα μηδέν (εντελώς φυσιολογικά) στον Βόλο.

Ολυμπιακός Βόλου : Γκίτκος, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Μελίσσης (74' Ζέρης), Αρβανίτης, Ρόκας, Πινδώνης, Μπρέσκα, Μόνχε, Νικολιάς (83' λ. τρ. Κατσίκης), Ιωάννου (62' Γκούρμα).

Ηρακλής Ψαχνών : Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Τζανής, Παλαιολόγος, Β. Πατσατζόγλου, Χ. Πατσατζόγλου, Μπουμάλ, Γκεμίσης, Τσούτσης (70' Οχάντζα), Γκμπαγκουιντί (65' Τσιμόντζι), Κρητικός (84' Νικολόπουλος).

Ξεφεύγουν Κέρκυρα και Νίκη Βόλου
INTIME SPORTS

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Αιγινιακός - Ηρακλής 2-2 (63' αυτ. Κοντέων, 88' Κουτσοσπύρος - 45+3' αυτ. Ζούρκος, 65' Τσιλιανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Χανιά - Νίκη Βόλου 0-1 (44' Ανιέτε)

Φωστήρας - Κέρκυρα 0-1 (20' Κόντος)

Η Βαθμολογία

Κέρκυρα 22

Νίκη Βόλου 20

Ηρακλής Ψαχνών 18

Ολυμπιακός Βόλου 18

Χανιά 15

Ηρακλής 15

Αιγινιακός 13

Φωστήρας 9

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμιών: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια 2) Γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια 3) Θέση στην κανονική διάρκεια

Η 12η αγωνιστική

Σάββατο 24/5-18.00

Νίκη Βόλου - Φωστήρας

Κέρκυρα - Ηρακλής Ψαχνών

Αιγινιακός - ΑΟ Χανιά

Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και την βαθμολογία

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ