FOOTBALL LEAGUE

Με Βαρέλα η ΑΕΛ, 1-0 την Καλλιθέα

Με Βαρέλα η ΑΕΛ, 1-0 την Καλλιθέα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το γκολ του Νίκο Βαρέλα αρκούσε για να πάρει η ΑΕΛ τη νίκη επί της Καλλιθέας - η οποία έμεινε με 9 παίκτες - και να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στη SuperLeague. Τέταρτο 1-0 των "βυσσινί" επί Σάκη Τσιώλη. (VIDEOS)

Με το προσφιλές και μοναδικό επί τεχνικής ηγεσίας Σάκη Τσιώλη αποτέλεσμα (1-0), η ΑΕΛ πέρασε και το εμπόδιο της Καλλιθέας στο AEL FC Arena, παραμένει και μετά το πέρας της 26ης αγωνιστικής της Football League πρωτοπόρος της κατάταξης και βρίσκεται όσο οδεύουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος όλο και πιο κοντά στην άνοδο στη Super League.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μπόγιοβιτς στο 10 λεπτό να χάνει το κοντρόλ κι επομένως την ευκαιρία να βγει σε τετ-α-τετ με τον Μιχελή. Ωστόσο, το γκολ ήρθε αρκετά γρήγορα για τους "βυσσινί".

Στο 18ο λεπτό, ο Ρέντζας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκίνης έκανε το λάθος, ο Νίκο Βαρέλα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας κι έστειλε αυτήν στα δίχτυα της εστίας του Μιχελή, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα ματς, ο Τζάκσον τροφοδότησε τον Μπούζα, αλλά το διαγώνιο σουτ του δευτέρου κατέληξε στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Καλλιθέα έφθασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Σταμόπουλος έκανε τη σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι χάρη και στην αντίδραση του Ξενοδόχοφ.

Στο 51ο λεπτό, η Καλλιθέα έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Μουκτάρης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ανατρέποντας τον Μαρουκάκη εκτός περιοχής. Στο 64', ο Κουτσιανικούλης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Μπόγιοβιτς που ήταν στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ που έκανε χτύπησε στα πόδια του Τσώνη.

Το αριθμητικό μειονέκτημα της Καλλιθέας διευρύνθηκε στο 71ο λεπτό, όταν έμεινε με 9 παίκτες μετά και την αποβολή του Μασένα. Ο Βραζιλιάνος φορ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βέρτζου και ο Μονιάκης τού ζήτησε εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να τον σπρώξει ελαφρά και ο αριστερό μπακ της ομάδας της Λάρισας, να πέσει στο έδαφος.

Στο 78ο λεπτό, ο Μπόγιοβιτς έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 και στο 90ό, η Καλλιθέα έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ντουρμισάι μετά από φάση διαρκείας έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρια της εστίας του Ξενοδόχοφ.

Στις καθυστερήσεις, ο Μασούρας είχε την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο γκολ της γηπεδούχου, αλλά λόγω φλυαρίας, αυτό δεν το κατέστη δυνατό.

Η ΑΕΛ νίκησε ακόμη έναν αντίπαλο με σκορ 1-0. Αυτό είναι το μοναδικό αποτέλεσμα της ομάδας από τη Λάρισα επί τεχνικής ηγεσίας Σάκη Τσιώλη (με Απόλλων Σμύρνης, Κισσαμικό και Αγροτικό Αστέρα), κι αν εξαιρεθούν τα ματς με Εργοτέλη και Ολυμπιακού Βόλου, ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και τα οποία κατοχυρώθηκαν με 3-0 υπέρ της ΑΕΛ.

Έτσι η ΑΕΛ, θα παραμείνει και μετά το πέρας της 26ης αγωνιστικής της Football League, πρωτοπόρος αυτής. Σε περίπτωση που ο Απόλλων Σμύρνης τιμωρηθεί με μηδενισμό κι αφαίρεση τριών βαθμών για το ματς με τον Πανελευσινιακό, οι "βυσσινί" θα έχουν διαφορά 10 βαθμών από την "Ελαφρά Ταξιαρχία" (καθώς ο Απόλλων θα πάρει στα χαρτιά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή) κι αγκαλιάζουν την άνοδο στη Super League.

Αποδοκιμασίες στους παίκτες της ΑΕΛ

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο της Λάρισας και οι οποίοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση των "βυσσινί" στο ματς με την Καλλιθέα, παρά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Την "έπεσαν" στον διαιτητή Παπαργυρίου

Έξαλλοι ήταν στην Καλλιθέα μετά το ματς με την ΑΕΛ. Μέλη της αθηναϊκής ομάδας την "έπεσαν" στον διαιτητή Παπαργυρίου (Πιερίας). Ποδοσφαιρική κουλτούρα εκ μέρους των οπαδών των "βυσσινί", χειροκρότησαν τους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης (46' Βέρτζος), Αναστασόπουλος, Βαρέλα, Ναγιάρ, Λαμπρόπουλος (80' Μασούρας), Μαρουκάκης (57' Κουτσιανικούλης), Μπόγιοβιτς

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος):Μιχελής, Σταμόπουλος (58' Φράγκος), Λεβέντης, Μουxτάρης, Τσώνης, Κατσικογιάννης (38' Σταύρου), Γκίνη, Μπέλης, Μπoύζας (69' Ντουρμισάι), Τζάκσον, Μασένα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Απριλίου

ΑΕΛ - Καλλιθέα 1-0 (18' Βαρέλα)

Κυριακή 3 Απριλίου

Πανσερραϊκός - Πανελευσινιακός

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΟ Χανιά

Κέρκυρα - Αχαρναϊκός

Παναχαϊκή - Λαμία ΑΝΑΒΟΛΗ

Παναιγιάλειος - Αγροτικός Αστέρας

Εργοτέλης - Κισσαμικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Απόλλων - Ολυμπιακός Βόλου ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 4 Απριλίου

ΑΟ Τρίκαλα - Ζάκυνθος

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 59

2. Κέρκυρα 55

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 52

4. Τρίκαλα 46

5. Λαμία 41

6. Καλλιθέα 40

7. Κισσαμικός 37

8. Παναιγιάλειος 33

9. Πανσερραϊκός 32

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 32

11. Αχαρναϊκός 31

12. Ζάκυνθος 30

13. ΑΟΧ 25

14. Αγροτικός 24

...................................................

15. Πανελευσινιακός 20

16. Παναχαϊκή 20

17. Ολυμπιακός Βόλου 13

18. Εργοτέλης 10

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και όχι μόνο.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ