FOOTBALL LEAGUE

Ματάισεν: "Μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο"

Ματάισεν: "Μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο"

Παρουσιάστηκε το Σάββατο (10/8) σε συνέντευξη Τύπου ο νέος προπονητής του Φωστήρα Τζάκι Ματάισεν, ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Διαβάστε τι είπε ο Βέλγος επενδυτής του συλλόγου, Κάρλος Βαντεκέρκοφ.

Πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο (10/8) στα γραφεία του Φωστήρα, η παρουσίαση του νέου προπονητής της ομάδας Τζάκι Ματάισεν και του Βέλγου επενδυτή του "φονέα των γιγάντων" Κάρλο Βαντεκέρκοφ.

Στο το περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ανακοινώηθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Ζιαμπάρης, Κακαράς, Παπαδόπουλος, Κουσουρής, Τεγούσης, Τσώνης, Ανδρίκος και Κόντι και πως νέος γυμναστής της ομάδας θα είναι ο Σβεν Φάντεμπρεκ.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο νέος επενδυτής του Φωστήρα Κάρλος Βαντεκέρκοφ: " Καλώς ήρθατε στη συνέντευξη Τύπου του Φωστήρα. Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό πρότζεκτ. Λέγομαι Κάρλος Bαντεκέρκοφ, είμαι 50 χρονών, Βέλγος επιχειρηματίας πάνω από 25 χρόνια. Ως επιχειρηματίας κοίταζα για ευκαιρίες. Έχω εμπειρία στον αθλητισμό, στις τηλεπικοινωνίες. Και από το 2007 έχω δημιουργήσει ακαδημία στην Αφρική.

Επένδυσα εκεί διότι είδα ότι υπάρχουν άνθρωποι που διψάνε για ποδόσφαιρο και θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ήρθα στην Ελλάδα και μίλησα με αρκετούς για την εταιρεία Top Sports Lab, που ασχολείται με το μάνατζμετ της απόδοσης ποδοσφαιριστών σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που με ρώτησαν αν μπορούμε να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε τον Φωστήρα για τη νέα χρονιά.

Ψάχνουμε όμως και υποστήριξη, δεν το κρύβουμε. Συναντήθηκα και με τον δήμαρχο. Χρειαζόμαστε μια νέα ομάδα, αν και έρχονται και άλλοι για να στελεχωθεί το επιτελείο και η ομάδα. Σας συστήνω τον γενικό διευθυντή, τον κ. Σβαρνόπουλο. Όπως επίσης τον νέο προπονητή, τον κ. Ματάισεν. Έναν από τους καλύτερους προπονητές που βρήκα στο Βέλγιο".

Για το τι να περιμένει ο κόσμος του Φωστήρα είπε: " Ξέρουμε πως ο Φωστήρας έχει μεγάλη ιστορία, αλλά δεν λέμε πως του χρόνου θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Ματάισεν: "Μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο"

Στην συνέχεια μίλησε ο νέος τεχνικός προπονητής του Φωστήρα Τζάκι Ματάισεν: " Με κάλεσε ο κ. Βαντεκέρκοφ να βοηθήσω στη νέα προσπάθεια. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που όταν βάζει κάποιο στόχο κοιτάζει πώς θα τον υλοποιήσει, δεν ψάχνει για δικαιολογίες.

Θα γίνονται προπονήσεις καθημερινά με νέους παίκτες που ήρθαν ή που θα έρθουν. Έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο (σ.σ. Μούταβτσιτς) που τον ξέρω και σαν παίκτη αρκετά χρόνια. Στόχος είναι να βρούμε τη σωστή χημεία μέσα. Και μέσα από τη δουλειά να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδο.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν και δεν τα παρατούν. Στους νέους παίκτες που θα παίξουν για τον Φωστήρα είναι μεγάλη η ευκαιρία να παίξουν και να διακριθούν. Δεν θέλω να μιλάω για εμένα.

Το σημαντικότερο είναι η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τα φιλικά να προετοιμαστούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι παράξενο που δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Ξεκινήσαμε σήμερα (σ. χθες) τις προπονήσεις με 18 παίκτες.

Οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη υπογράψει. Θα έχουμε ένα ρόστερ 20 παικτών, συν τους τερματοφύλακες. Το ρόστερ αποτελείται από Έλληνες ταλαντούχους παίκτες, αλλά και ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό που θα δοκιμάσουμε".

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας: " Σεβόμαστε την ομάδα και θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε την ιστορία του Φωστήρα. Έχουμε ένα πρότζεκτ συγκεκριμένο. Θα ρίξουμε το βάρος στις ακαδημίες του Φωστήρα και στα νέα ταλέντα".

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει όταν βρίσκεται στον πάγκο, είπε: " Όποιος με πειράξει γίνομαι κακός. Έτσι είμαι. Να αλλάξω τώρα;".

Ο νέος γενικός διευθυντής, Θωμάς Σβαρνόπουλος, τόνισε: " Ο Φωστήρας έχει μεγάλη ιστορία. Έχει γίνει σωστή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Έβγαλε παίκτες που πήραν μεταγραφή σε άλλες ομάδες.

Είναι δύσκολη περίοδος, αλλά έχουμε όλο το χρόνο να φτιάξουμε την ομάδα. Δεν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη. Δεν θα τινάξουμε το μπάτζετ του Φωστήρα".

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της διοίκησης, Λευτέρης Χαρμπάτσης επεσήμανε: " Ο Φωστήρας μπαίνει σε μια νέα εποχή. Μέχρι τις 22-23 Αυγούστου θα έχουμε γίνει ΠΑΕ, οι νομικοί χειρίζονται τα θέματα αυτά. Γίνεται σοβαρή και οργανωμένη δουλειά. Κάνουμε μια σοβαρή και οργανωμένη δουλειά.

Ο Φωστήρας μπαίνει σε νέα εποχή. Ελπίζω και πιστεύω να πάνε όλα καλά. Είναι δύσκολο για εμάς να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, όπως και για τους ίδιους είναι δύσκολο".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ