FOOTBALL LEAGUE

Άνοδος στη Superleague με άδεια και... 20 ομάδες

Άνοδος στη Superleague με άδεια και... 20 ομάδες
Καλογιάννης INTIME SPORTS

Στο ΔΣ της Football League την Παρασκευή (5/6) αποφασίστηκε να εισηγηθεί προς την ΕΠΟ πρόταση για άνοδο στη Superleague μόνο για όσες ομάδες έχουν άδεια. Θέση για ''20'' τη νέα σεζόν και όχι άνοδος περισσότερων από τη Γ'.

Κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη της Football League την Παρασκευή (5/6) στο διοικητικό συμβούλιο η αναδιάρθρωση στην κατηγορία. Αρχικά άπαντες συμφώνησαν να προταθεί στην ΕΠΟ, στη γενική συνέλευση της 10ης Ιουνίου, πρόταση να εξασφαλίζουν την άνοδο στη Superleague μόνο όσες ομάδες έχουν εξασφαλίσει άδεια. Δικαίωμα ανόδου θα έχουν οι ομάδες μέχρι την 4η θέση.

Αν ο 1ος ή ο 2ος, για παράδειγμα, δεν έχει άδεια, τη θέση του θα πάρει ο 3ος. Αν ούτε αυτός έχει άδεια, ανεβαίνει ο 4ος. Σε περίπτωση που καμία από τις τέσσερις πρώτες ομάδες δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, να μην ανέβει κανείς. Τα μέλη της διοργανώτριας συμφώνησαν να ισχύσει η προκήρυξη και να γίνει το νέο πρωτάθλημα με 20 ομάδες.

Αλλά για το θέμα του υποβιβασμού, κοινή η θέση να μην καλυφθούν τα κενά (εξαιτίας της απευθείας συμμετοχής Νίκης Βόλου, ΟΦΗ και κατά τα φαινόμενα Εργοτέλη από τη Superleague στη Γ' Εθνική) από ομάδες της Γ' Εθνικής, αλλά να πέσουν λιγότερες από την εφετινή Β' Εθνική. Να μείνουν δηλαδή στην κατηγορία οι 4οι των play out (η προκήρυξη λέει ότι μένουν στην κατηγορία οι τρεις πρώτοι και υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι) και να μείνει και ένας 5ος.

Αυτή την πρόταση την έχει στείλει εγγράφως η Football League στην ΕΠΟ, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση. Υπενθυμίζεται ότι ο ΚΑΠ προβλέπει να καλυφθούν τα κενά από ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση της Football League, η θέση του συμβουλίου είναι να γίνει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν με 17 ομάδες.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ