FOOTBALL LEAGUE

Άνετα τα Τρίκαλα, νίκη - "ανάσα" για τη Ζάκυνθο με σόου Ζαϊρί

Άνετα τα Τρίκαλα, νίκη - "ανάσα" για τη Ζάκυνθο με σόου Ζαϊρί
Τρίκαλα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα Τρίκαλα συνέτριψαν με 4-0 τον Παναιγιάλειο και παρέμειναν στις πρώτες θέσεις. Νίκη - "ανάσα" για τη Ζάκυνθο με 3-0 επί της Λαμίας, σημαντικό τρίποντο του Αγροτικού Αστέρα. Αναλυτικά η 14η αγωνιστική της Football League.

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Μαραντά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, τα Τρίκαλα με αρκετούς νεοαποκτηθέντες στο βασικό σχήμα συνέτριψαν με 4-0 τον Παναιγιάλειο, παρέμειναν στην τρίτη θέση και διατηρούν άμεση επαφή με τις θέσεις ανόδου στη Super League.

Με το δεξί Τρίκαλα και Μαραντάς

O Γιώργος Παπαναγιώτου άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς στο 35ο λεπτό, ενώ ο Στεφάνοβιτς, έκανε το 2-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Παναιγιαλείου, Χρήστος Παρασκευόπουλος, έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά καμία από αυτές δεν βοήθησε. Ο Τσίμο Ναβάρο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό κι αποκτήθηκε κατά τη χειμερινή τρέχουσα περίοδο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 στο 59ο λεπτό και σκόραρε στο ντεμπούτο του.

Το τέταρτο γκολ των Τρικάλων αλλά και της αναμέτρησης - αυτό που έμελλε να διαμορφώσει το 4-0 - επετεύχθη από τον Αρσενίεβιτς (ο οποίος είχε περάσει στο 74ο λεπτό στη θέση του Ναβάρο) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς):Χιώτης, Λαμπάκης, Παπαπαναγιώτου (66’ Κουατέ), Ντόικιτς, Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Γκμπαλέ, Ναβάρο (74’ Αρσενίεβιτς), Στεφάνοβιτς (74’ Δουκάκης), Κουσκουνάς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος):Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Ομάρ, Κολόκας, Φωτιάς, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Πέρεθ (67’ Παπουτσής), Ζουνίνιο (85’ Γκούφας), Σκαρτσίλας (73’ Λινάρδος), Μπουρλάκης.

Υπάρχει ζωή στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος συνέτριψε με 3-0 τη Λαμία και απέδειξε ότι είναι πολύ... σκληρή για να πεθάνει, αφήνοντας του Φθιώτες παράλληλα πίσω στην προσπάθεια που κάνουν να διατηρήσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις. Η Λαμία είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτός δεν αντικατοπτρίστηκε επί χόρτου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό, όταν ο Ζαουάντ Ζαϊρί εκτέλεσε το φάουλ και ο Δημήτρη Βοσνακίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρίζου. Στο 38ο λεπτό το ματς διεκόπη προσωρινά, όταν οι διαιτητές αποχώρησαν λόγω έντασης που παρατηρήθηκε ανάμεσα σε οπαδούς της νησιωτικής ομάδας και παίκτες και μέλη του τεχνικού επιτελείου της Λαμίας. Η Ζάκυνθος, πάντως, είχε σε μεγάλη ημέρα το "αστέρι" της, Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Αλγερινός πήρε την πάσα του Γραικού και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0, στο 74. Η Λαμία από το σημείο αυτό και μετά έμοιαζε παραιτηθείσα και ο Λέκκας στο 86' έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Ζαϊρί, με αποτέλεσμα ο δεύτερο να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του. Συν την ασίτστ στο πρώτο γκολ, ο MVP της αναμέτρησης.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ(Τζανλούκα Κολονέλο): Πολίτης, Κυριακίδης, Κουρέλλας, Καμπούρης (88' Πεχλιβανόπουλος), Βοσνακίδης, Ναζίμ, Ζέλιος, Ορφανίδης (70' Γραικός), Ζαϊρί, Λέκκας, Καραμαλίκης (56' Κρολ)

ΛΑΜΙΑ(Γιώργος Βαζάκας): Ρίζος, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λεάντρο, Κοτσώνης, Σιλιγαρδάκης, Τόσκας (75' Νεόφυτος), Καραγιάννης (72' Μίλιεβιτς), Σιατραβάνης, Τζόκιτς (52' Μπαλού), Πίντο.

Ισοπαλία σε σκορ και προβλήματα

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρα όταν ο Σκοπελίτης σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκουγκούδης με σουτ άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους", ένα λεπτό μετά την έναρξη του ματς. Οι Θεσσαλοί διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 38ο λεπτό με τον Γκουγκούδη αυτή τη φορά να δίνει την ασίστ και τον Κώστα Αλαμάνη να χρίζεται σκόρερ. Η Παναχαϊκή μείωσε τρία λεπτά αργότερα σε 2-1, με τον Μιλτιάδη Μητρόπουλο να ολοκληρώνει ιδανικά την προσπάθεια που ξεκίνησε από τα πόδια του Χούσα.

Οι Αχαιοί κατάφεραν κι έφυγαν με το βαθμό από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 84ο λεπτό. Ο Ντάριο Φερνάντες υπέπεσε σε πέναλτι, ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο Μιγκέλ Πέδρο το εκτέλεση εύστοχα.

Πολλά προβλήματα για Ολυμπιακό Βόλου και Παναχαΐκή, όμως. Οι γηπεδούχοι μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να πληρώσουν τους διαιτητές. Με 12 παίκτες ταξίδεψαν στο Βόλο οι Αχαιοί και το μέλλον τους συνεχίζει να κρέμεται σε τεντωμένο σχοινί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Θωμάς Μακρής):Δασκαλάκης, Ζέρης, Αρβανίτης, Φερνάντες, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Κυζιρίδης (85’ Παναγιώτου), Γκουγκούδης, Σκοπελίτης (68’ Καρράς), Νικολιάς (79’ Κεσίδης), Αλαμάνης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στάθης Σταθόπουλος):Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Λαμπρόπουλος Ι., Λαμπρόπουλος Γ., Μουκίδης, Τρίγκας, Ρόκας (89’ Βορύλλας), Πέδρο, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος (70’ Παπανικολάου).

Μπουρλότο στα Χανιά ο Αχαρναϊκός

Ο Αχαρναϊκός μπήκε πιο δυνατά στα Χανιά και το έκανε σαφές με το "καλημέρα" της αναμέτρησης. Στο 18ο λεπτό, ο Ματσούκας έδωσε την πάσα, με τον Ομπράντοβιτς να κάνει τη σωστή επιλογή, να παραβιάζει την εστία του Πρίφτη και να ανοίγει το σκορ. Ωστόσο, από πλευράς γηπεδούχων υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί. Σύμφωνα με τους Κρητικούς το πλάγιο έπρεπε να δοθεί ανάποδα και όχι στους φιλοξενούμενους, από το οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ.

Μασάντο και Ρίκκα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τους Κρητικούς, αλλά ο Παγούδης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Τίμος Καβακάς και Γιώργος Λυρώνης προχώρησαν σε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από αυτές περισσότερο ευνοήθηκε ο Αχαρναϊκός που διατήρησε ευκολότερα του αναμενομένου το υπέρ του προβάδισμα κι έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης (84' Καμινιώτης), Διαμαντόπουλος, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Ρίκκα, Μπουζούκης (67' Ν. Νύκταρης), Σάντερσον (46' Λίτα), Γκέσιος, Δεινόπαπας.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Μουστάκης (90' Πολίμος), Ρεπετσάς, Παγώνης, Κωστόπουλος, Μαρής, Χριστοφιλέας Καλογερόπουλος, Ματσούκας (46' Εμέκα), Ομπράντοβιτς (70' Σωτηράκος), Παβίσεβιτς.

"Άσπρη μέρα" στον Εύοσμο

Ο Αγροτικός Αστέρας είχε να σκοράρει στην έδρα του από τις 16 Οκτωβρίου και την αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο. Μπορεί ο Πανελευσινιακός να απείλησε πρώτος με το δοκάρι του Γιαννιτσάνη στο 7', αλλά ο Κατιάς στο 20ό λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Νταβίντοβ άνοιξε το σκορ για τον Αγροτικό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη στον Εύοσμο, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με σκόραρε τον Καθάριο.

Το ματς από εκεί και ύστερα ανήχθη σε τυπική διαδικασία, μιας και η ομάδα της Ελευσίνας ουδέποτε στάθηκε ικανή να απειλήσει τον Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος πήρε σπουδαία νίκη με 2-0.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γκ. Στεφάνοβιτς):Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Τσεμπερίδης, Καπίας, Αμαραντίδης, Γιάντσης, Μακρυδημήτρης, Νταβίντοφ (86' Θεοδωρίδης), Καθάριος (72' Σιαμπάνης), Μρντάκοβιτς (72' Τοπούζης), Μπάρμπας.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θ. Δημόπουλος):Μπαντίκος, Τσολακίδης, Κασνέτσης, Ανδρίκος, Τσίγκρος, Δημόπουλος (56' Γκεμίσης), Παληγεώργος, Κακαράς, Ναούμ (46' Κορνελάτος), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος (65' Πούρνος).

Ζημιάρης ο Εργοτέλης

Τι κι αν ταξίδεψε με αποστολή 15 παικτών στην Καρδίτσα. Τι κι να ολοκλήρωσε το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Άλμπι Άλλα. Ο Εργοτέλης έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Αναγέννησης βασισμένος στην κρητική μαχητική ψυχή τους.

Πάντως η θεσσαλική ομάδα και καλύτερη ήταν και εδικαιούτο το γκολ. Γι' αυτό δεν φρόντισαν οι Πιτταράς και Τσούκαλος, οι οποίος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν . Στο 75ο λεπτό, ο Αθανασίου άρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε νέα προσπάθεια του Τσούκαλου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος, Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος (85' Κοντός), Υφαντής, Πιτταράς (64' Μαυριάς), Τσούκαλος, Μπιτέλης, Σκαθαρούδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Άλλα, Κυριακόπουλος, Ρέντζας, Φουκαράκης, Κούρτι (88' Α. Καμαρά), Αυγενικού, Γαρεφαλάκης (70' Μπουρσέλης), Κούτρης (85' Γιαλούσης), Μάνος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14η αγωνιστικής:

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Κισσαμικός - Καλλιθέα 0-0

Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-2 (72', 78' Μπόγιοβιτς)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου

Αναγέννηση Καρδίτσας - Εργοτέλης 0-0

Αγροτικός Αστέρας - Πανελευσινιακός 2-0 (20' Καπίας, 49' Καθάριος)

ΑΟ Χανιά - Αχαρναϊκός 0-1 (18' Ομπράντοβιτς)

Ζάκυνθος - Λαμία 3-0 (33' Βοσνακίδης, 74', 86' Ζαϊρί)

Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή 2-2 (1' Γκουγκούδης, 38' Αλαμάνης / 41' Μητρόπουλος, 84' πεν. Μιγκέλ Πέδρο)

ΑΟ Τρίκαλα - Παναιγιάλειος 4-0 (35' Παπαναγιώτου, 46' Στεφάνοβιτς, 59' Ναβάρο, 93' Αρσενίεβιτς)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα (18:00 ΟΤΕ, Γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας»)

Το πρόγραμμα της επόμενης (15ης) αγωνιστικής

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Σμύρνης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Πανελευσινιακός - Αχαρναϊκός

Καλλιθέα - Αγροτικός Αστέρας

Λαμία - ΑΟ Χανιά

Παναχαϊκή - Κισσαμικός

ΑΕΛ - Ζάκυνθος

Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου

Παναιγιάλειος - Πανσερραϊκός

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Εργοτέλης - ΑΟ Τρίκαλα

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 31

2. Απόλλων Σμύρνης 28

...........................................

3. Τρίκαλα 27

4. Κέρκυρα 24

5. Καλλιθέα 21

6. Λαμία 20

7. Ολυμπιακός Βόλου19

8. Κισσαμικός 19

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 19

10. Εργοτέλης 18

11. Αχαρναϊκός 17

12. Αγροτικός Αστέρας 17

13. Χανιά 16

14. Παναχαϊκή 16

...........................................

15. Πανσερραϊκός 14

16. Ζάκυνθος 13

17. Παναιγιάλειος 13

18. Ελευσίνα 9

* Την άνοδο στη Super League εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι.

** Στη Γ' Εθνική υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίοι.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ