FOOTBALL LEAGUE

Άλμα παραμονής από Πανελευσινιακό, σε μπελάδες η Ζάκυνθος

Άλμα παραμονής από Πανελευσινιακό, σε μπελάδες η Ζάκυνθος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανελευσινιακός νίκησε με 2-1 την Καλλιθέα, την ίδια ώρα που η Ζάκυνθος έχασε (2-0) στο Άιγιο από τον Παναιγιάλειο κι έκανε άλμα παραμονής στη Football League, καθώς χρειάζεται βαθμό στη Λαμία ή απλά να κερδίσει την ένσταση με τον Αχαρναϊκό.

Τη μοίρα της μπορεί να ορίζει η ομάδα της Ελευσίνας, καθώς πλέον κράτα στο χέρι της, την υπόθεση παραμονής στη Football League. Ο Πανελευσινιακός νίκησε με 2-1 την Καλλιθέα, ενώ η Ζάκυνθος έφευγε με άδεια τα χέρια από το Αίγιο, γνωρίζοντας την ήττα από τον Παναιγιάλειο και χρειάζεται ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική (34η) - κατά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία - ή να κερδίσει την ένσταση κατά του Αχαρναϊκού στην οποία υποστηρίζει ότι ο Τάσος Χριστοφιλέας κακώς αγωνίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι η Ζάκυνθος κινδυνεύει άμεσα με την επιστροφή της στη Γ' Εθνική.

Φιέστες ανόδου σε Λάρισα και Κέρκυρα, με "βυσσινί" και Φάιακες να νικούν Χανιά και Κισσαμικό με 3-0 και 2-0 αντίστοιχα. Οι Φαίακες με εκτός έδρας νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα κατακτούν και το πρωτάθλημα. Ισοπαλία χωρίς γκολ ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Τρίκαλα, ισοπαλία με δύο γκολ (1-1) ανάμεσα σε Λαμία και Αχαρναϊκό.

Αέρας παραμονής στην Ελευσίνα

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Πανελευσινιακός κέρδισε το πέναλτι με τον Ευαγγέλου να ανατρέπεται από τον Πλαβούκο. Ο Γιαννιτσάνης ανέλαβε την εκτέλεση και το έκανε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τη γηπεδούχο ομάδα, αυτή της Ελευσίνας.

Ο ίδιος έχασε την ευκαιρία, στο πέμπτο λεπτό να κάνει το 2-0, μετά το γύρισμα του Πλαβούκου, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Μιχελή. Η Καλλιθέα αντέδρασε τέσσερα λεπτά αργότερα. Λίγο έλειψε μάλιστα να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Τσίπρα έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μανιάτη. Το σουτ του Τσίπρα στο 31ο λεπτό έδιωξε με το πόδι ο Μιχελής, την κεφαλιά του Τσίπρα, μπλόκαρε ο Μανιάτης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς ο Τσίπρας φέρεται να δέχθηκε κλωτσιά, στα αποδυτήρια, πριν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 62', η Καλλιθέα έφθασε στην ισοφάριση με δυνατό σουτ του Μπέλη - ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μερικά λεπτά νωρίτερα - και την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα της εστίας του Μανιάτη. Η Καλλιθέα είχε μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 73ο λεπτό, με τον Ηλιάδη να γυρίζει αλλά την μπάλα να περνά πίσω από τον νεοεισελθόντα, Φράγκο.

Αφού δεν δέχθηκε το γκολ ο Πανελευσινιακός, το έβαλε. Στο 78', ο Τσίγκρος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ανδρίκος έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Μιχελή.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος):Μανιάτης, Παληγεώργος (68' Παληγεώργος), Τσίγκρος, Ανδρίκος, Αρβανίτης, Βαλιτζό, Λίτσος (57' Τσολακίδης), Κωνσταντινίδης, Σταματάκης (46' Καζνέτσης), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος):Μιχελής, Σταμόπουλος, Τσώνης, Ευαγγέλου, Λεβέντης, Τεγούσης, Σταύρου, Ηλιάδης, Κατσικογιάννης (71' Φράγκος), Σμυρλής (58' Μπέλης), Τσίπρας (86' Μπούζας).

Βαθμός παραμονής για Αχαρναϊκό

Στη Λαμία, η τοπική ομάδα άνοιξε το σκορ έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Αχαρναϊκό, όταν ο Νεόφυτος έκανε τη σέντρα, ο Κοτσώνης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παγούδη. Ο Αχαρναϊκός έφθασε στην ισοφάριση στο 24ο λεπτό, με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Παβίσεβιτς. Η Λαμία προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα στο 40ό λεπτό, ωστόσο το σουτ του Πίντο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, με το ματς να τελειώνει με παίκτη λιγότερο και για τις δύο ομάδες. Κοτσώνης και Καλογερόπουλος αντίκρισαν κόκκινη κάρτα για μεταξύ τους αψιμαχία. Η Λαμία έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να περάσει στην τέταρτη θέση, ο Αχαρναϊκός πήρε το βαθμό και έμεινε και μαθηματικά στη Football League.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός):Πίτκας, Ζουλιώτης, Πίντο, Σιατραβάνης, Νατσιόπουλος (66’ Καραλής), Γιαλούσης, Μπαλού (33’ Σιλιγαρδάκης), Νεόφυτος, Κοτσώνης, Μπουλούλης (84’ Καραγιάννης), Κυριακόπουλος.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης):Παγούδης, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (71’ Καλογερόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος (84’ Χριστόπουλος), Μαρής, Αναστασίου (78’ Σωτηράκος), Παβίσεβιτς, Μουστάκης, Κωστόπουλος.

"Καθάρισε" ο Διαμαντόπουλος

Στη Ναύπακτο, ο Αγροτικός Αστέρας έφθασε κοντά στο γκολ με τον Μουκίδη να κάνει λάθος γύρισμα, αλλά τον Στρέζο να διώχνει πάνω στη γραμμή και να αποτρέπει το παρολίγον αυτογκόλ του συμπαίκτη του. Η ομάδα του Ευόσμου άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, όταν ο Τοπούζης γέμισε, ο Διαμαντόπουλος έκανε το κοντρόλ, πέρασε τον Μουκίδη κι άνοιξε το σκορ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, μπάλα έπαιξαν τα νεύρα με το διαιτητή να βγάζει τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ στη μοναδική αξιόλογη φάση, ο κεφαλιά του Ρουμπάτου κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακουμή.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χούσα έκανε το σουτ, αλλά ο Βαφέας έσωσε την εστία του από παραβίαση. Το ματς δεν επιδέχεται κριτικής, δεδομένης της τραγικής κατάστασης που διανύει η Παναχαϊκή.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Παπανικολάου, Χαρτσιάς, Λαμπρόπουλος Γ., Μουκίδης, Πινδώνης, Χούσα, Σαμπατάκος, Μητρόπουλος, Πέδρο, Ρουμπάτος (85' Ασίγκμπα)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Καραμπάς (46' Σκλιοπίδης), Βαφέας, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ, Θεοδωρίδης (79' Συμελίδης), Τοπούζης (62' Βελλίνης), Διαμαντόπουλος

Φιέστα με τριάρα και Μόρα

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο "AEL FC Arena", καθώς οι "βυσσινί" είχαν τη φιέστα ανόδου κι επιστροφής τους στη SuperLeague. Σχεδόν 13.000 οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο της Λάρισας, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να φορούν μπλούζες της δράσης "Save Moras", μη κερδοσκοπική οργάνωση στη μνήμη του Δημήτρη Μόρα, αδερφού του Βαγγέλη (διεθνούς Έλληνα κεντρικού αμυντικού και πρώην παίκτη της ΑΕΛ που ήταν παρών στο γήπεδο), ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο Ματθαίος Μαρουκάκης είχε τρία σουτ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά ο Πρίφτης ήταν σε ετοιμότητα. Το πλασέ του Ροβίθη στο 25ο λεπτό, κατέληξε άουτ.

Οι "βυσσινί" άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό με προβολή του Νίκο Βαρέλα, μετά από σέντρα του Ροβίθη και γύρισμα του Μαρουκάκη. Μετά από πέντε λεπτά ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Καπό να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της κρητικής ομάδας και να κάνει το 2-0.

Λιγοστές οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πρίφτη να εξουδετερώνει το πλασέ του Κουτσιανικούλη, το μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου να περνά άουτ, όπως και η εκτέλεση φάουλ του Μασάδο. Το τελικό 3-0 ήρθε στο 89ο λεπτό με τον Ουσμάν Πάτο, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο εννιά λεπτά νωρίτερα στη θέση του Κοντοχρήστου.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Σουλιώτης, Μασούρας, Κοντοχρήστος (80' Πάτο), Βέρτζος, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Βαρέλα (57' Χοτζάλι), Ροβίθης (57' Λαμπρόπουλος), Καπός, Μαρουκάκης.

ΧΑΝΙΑ (Κυριάκος Γρηγοράκης): Πρίφτης, Παγώνης, Διαμαντόπουλος, Παλιάτσιος, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Καμινιώτης, Ρίκκα, Χατζηλιάδης, Τσούτσης, Γκέσιος (Μ. Νύκταρης).

Άνετα και γιορτινά η Κέρκυρα

Ίδια ατμόσφαιρα και στην Κέρκυρα, καθώς οι Φαίακες είναι η έτερη ομάδα που εξασφάλισε την άνοδό της στη SuperLeague. Οι παίκτες του Κισσαμικού περίμεναν στη φυσούνα παραταγμένοι τους παίκτες της Κέρκυρας και τους χειροκρότησαν καθώς έμπαιναν στο γήπεδο. Οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, μετά από προβολή του Ανδρεόπουλου κι αφού η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Ιωάννου. Μεσολαβούσης της ευκαιρίες του Μπαλντοβαλίεβ, η Κέρκυρα έφθασε και στο δεύτερο γκολ της στο 32ο λεπτό. Με εκτέλεση πέναλτι - το οποίο υποδείχθηκε μετά από χέρι του Παντελάκη - του Αλέξανδρου Κόντου.

Τα σουτ των Σαπαλίδη και Σουάνη, από πλευράς γηπεδούχων και φιλοξενούμενων αντίστοιχα, στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν βρήκαν στόχο. Ελάχιστα έξω από την εστία του Αραμπατζή, πέρασε το σουτ του Μάντζη, με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς. Η Κέρκυρα με νίκη στον Εύοσμο, τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, κατακτά το πρωτάθλημα της Football League.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης):Αραμπατζής, Σουάνης (81’ Ζουμπουλάκης), Κρητικός, Κόντος, Χιντζίδης, Μπαλντοβαλίεφ (69’ Ντουαλά), Ανδρεόπουλος (86’ Καραγιαννίδης), Βλάχος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Γεωργακόπουλος.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος):Αγριμάκης, Τσερκέζος, Κουρτεσιώτης, Αυγενικού, Παντελάκης, Σμίλτος (68’ Μανιάς), Μάντζης, Σαπαλίδης (86’ Τσικουδάκης), Τζημογιάννης, Άλμπερτ, Ποκόνγκ (75’ Βλάχος).

Οδυνηρή ήττα για τη Ζάκυνθο

Πολλά λάθη και φάουλ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Αιγίου. Η Ζάκυνθος ήταν, ωστόσο και δίχως αμφιβολία, πιο απειλητική με τον Ζαϊρί να προσπαθεί να βρει τον Σταματή, ωστόσο τον δεύτερο να μην μπορεί να νικήσει τον Αθανασόπουλο.

Η Ζάκυνθος μπήκε πιο απειλητική με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και δέκα λεπτά ύστερα από την έναρξή του, ο Ζαουάντ Ζαϊρί "έσκαψε" την μπάλα, πριν αυτή εν συνεχεία σταματήσει στο χέρι του Κρισμάρεβιτς. Οι νησιώτες ζήτησαν πέναλτι, αλλά αυτό δεν εδόθη.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τη Ζάκυνθο στη συνέχεια, καθώς ο Παναιγιάλειος άνοιξε το σκορ στο 74ο λεπτό με τον Αρμάντο Γκούφας, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Παπαδόπουλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα (78'), ο Κουρέλλας επιχείρησε το δυνατό σουτ, ο Αθανασόπουλος έδιωξε κι ο Κρολ αστόχησε προ κενής εστίας.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν και στο δεύτερο γκολ, στο 87ο λεπτό, όταν ο Γκατσέσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σανδραβέλης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στην εστία του Παπαδόπουλου. Η ομάδα του Αιγίου τελείωσε το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω σωστής αποβολής του Κρισμάρεβιτς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Κολόκας, Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (83' Στίκας), Σκαρτσίλας (58' Γκούφας), Μπουρλάκης (58' Ζουνίνιο) Γκατσέσα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης (63' Κάρδαρης), Κουρέλλας, Βοσνακίδης, Τσιάμης, Ορφανίδης, Ρ. Πέττας, Ζαϊρί, Σταματής, Λέκκας (82' Μεντούρ), Γραικός (77' Κρολ)

Ούτε γκολ, ούτε θέαμα στη Ριζούπολη

Στη "Ριζούπολη", τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Διονύσης Χιώτης απομάκρυνε την κεφαλιά του Φαρινόλα, ενώ μισή ώρα αργότερα (33'), από σουτ του Μπουντόπουλου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία των Θεσσαλών. Τα Τρίκαλα αντέδρασαν στο 37ο λεπτό, με τον Τσίμο Ναβάρο να πασάρει στον Ριζογιάννη, αυτόν να κάνει το σουτ αλλά την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 43', ο Δουκάκης βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ταΐρη, αλλά ο γκολκίπερ της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" βγήκε νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ταΐρης, Πάνος, Μπουτζίκος, Κύργιας, Δεληζήσης, Ψιάνος (89' Τζιώρας), Στεργίδης (88' Καμαρά), Φατιόν, Φαρινόλα, Παρπέξ, Μπουντόπουλος (46' Βάντερσον)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος, Ζώνας, Παπαπαναγιώτου, Μουμίν, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο, Ναβάρο (90' Χαροντάκης), Στεφάνοβιτς, Δουκάκης

Τα αποτελέσματα της προτελευταίας (33ης) αγωνιστικής:

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α

Εργοτέλης - Πανσερραϊκός 0-3 α.α

Κέρκυρα - Κισσαμικός 2-0 (10' Ανδρεόπουλος, 32' πεν. Κόντος)

ΑΕΛ - Χανιά 3-0 (35' Βαρέλα, 40' Καπός, 89' Πάτο)

Απόλλων Σμύρνης - Τρίκαλα 0-0

Λαμία - Αχαρναϊκός 1-1 (6' Κοτσώνης / 24' Παβίσεβιτς)

Παναιγιάλειος - Ζάκυνθος 2-0 (74' Γκούφας / 87' Σανδραβέλης)

Παναχαϊκή - Αγροτικός Αστέρας 0-1 (18' Διαμαντόπουλος)

Πανελευσινιακός - Καλλιθέα 2-1 (3' πεν. Γιαννιτσάνης, 78' Ανδρίκος / 62' Μπέλης)

Η βαθμολογία:

(σε 33 αγώνες)

1. Κέρκυρα 75

2. ΑΕΛ 75

..............................................

3. Τρίκαλα 64

4. Απόλλων Σμύρνης 58

5. Λαμία 58

6. Κισσαμικός 51

7. Καλλιθέα 46

8. Αχαρναϊκός 45

9. Πανσερραϊκός 43

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 42

11. Παναιγιάλειος 41

12. Αγροτικός 40

13. ΑΟΧ 35

14. Πανελευσινιακός 34

..............................................

15. Ζάκυνθος 31

16. Παναχαϊκή 28

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

Το πρόγραμμα της τελευταίας (34ης) αγωνιστικής (29/5)

Ζάκυνθος - Εργοτέλης 3-0 α.α

Ολυμπιακός Βόλου - Τρίκαλα 0-3 α.α

Λαμία - Πανελευσινιακός

Καλλιθέα - Παναχαϊκή

Αχαρναϊκός - ΑΕΛ

Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα

Χανιά - Παναιγιάλειος

Κισσαμικός - Αναγέννηση Καρδίτσας

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ