ΕΛΛΑΔΑ

18 συλλήψεις για την επίθεση στον Καλόπουλο

18 συλλήψεις για την επίθεση στον Καλόπουλο
περιπολικό

Ολοκληρώθηκε η δικογραφία της Αστυνομίας για τα επεισόδια στην Κατερίνη με τις Αρχές να κάνουν 18 συλλήψεις.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Πόντιους Κατερίνης και Skoda Ξάνθη σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που είχαν ως στόχο τον διαιτητή της αναμέτρησης Δημήτρη Καλόπουλο, ο οποίος την γλύτωσε στο τσακ λόγω της παρέμβασης της Αστυνομίας.

Μία ημέρα αργότερα η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει τη δικογραφία της και το πόρισμα κάνει λόγω για 18 συλλήψεις ατόμων στα αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκαν λοστοί, κράνη και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως βρέθηκαν επίσης πολλά διακριτικά της ομάδας του Παναθηναϊκού, γεγονός που συνδέει το περιστατικό με την διαιτησία του Καλόπουλου στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από τις πλευρά τους οι συλληφθέντες αρνήθηκαν πως κατέβηκαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά κατέβηκαν όλοι μαζί για την φυσική τους... ανάγκη!

Το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

"Συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) άτομα για ειδικά αδικήματα βίας κατά τη διάρκεια χθεσινής ποδοσφαιρικής συνάντησης. Εισήλθαν στον αθλητικό χώρο, με απειλητικές διαθέσεις κατά του διαιτητή της συνάντησης.

Συνελήφθησαν χθες (20.12.2011) το απόγευμα, στην Κατερίνη με την αυτόφωρη διαδικασία , δέκα οκτώ (18) άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος ανήλικος, γιατί μαζί με άλλα άτομα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Α.Ε. Ποντίων – Α.Ο. SCODA Ξάνθης στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης και κινήθηκαν απειλητικά κατά του διαιτητή .

Οι συλληφθέντες είναι δεκαέξι (16) ημεδαποί, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας (ομογενής) και (1) υπήκοος Κύπρου.

Αναλυτικότερα, τριάντα περίπου άτομα φορώντας κράνη, κουκούλες και μάσκες και κρατώντας στα χέρια ξύλινα ρόπαλα και σπρέι, εισήλθαν από θύρα του γηπέδου, που είχε ήδη ανοίξει για την αποχώρηση των φιλάθλων και ακολούθως έφθασαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού παραβίασαν την θύρα εισόδου κινούμενοι κατά του διαιτητή του αγώνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και τους απώθησαν εκτός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.

Εντός του αγωνιστικού χώρου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός, ενώ οι υπόλοιποι δεκαεπτά διέφυγαν με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε διάφορα σημεία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εντός των οχημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, γάντια, κουκούλες, (1) μαχαίρι συνολικού μήκους δεκαεπτά εκατοστών και (8) κροτίδες. Διευκρινίζεται ότι τα άτομα, που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν οπαδοί ούτε της φιλοξενούμενης ούτε της τοπικής ομάδας, αλλά πρόκειται για διερχόμενους ύστερα από την παρακολούθηση άλλου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι δεκαοκτώ συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ