ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρειάστηκαν 40" για την αλλαγή απόφασης στο Γαλλία - Ισπανία

Spain's scorer David Silva, left, looks on as Referee Felix Zwayer, center, from Germany holds his earphone during the international friendly soccer match between France and Spain at the Stade de France in Paris, France, Tuesday, March 28, 2017. At right is France's goalkeeper Hugo Lloris. (AP Photo/Christophe Ena)
Spain's scorer David Silva, left, looks on as Referee Felix Zwayer, center, from Germany holds his earphone during the international friendly soccer match between France and Spain at the Stade de France in Paris, France, Tuesday, March 28, 2017. At right is France's goalkeeper Hugo Lloris. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε η διαιτητική ομάδα για να αποφασίσει αναφορικά με την εγκυρότητα του γκολ του Ζεράρ Ντελοφέου στο Γαλλία - Ισπανία, με τη χρήση του instant replay. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο.

Η εισαγωγή της χρήσης βίντεο στο ποδόσφαιρο αποτελεί θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια στις αρμόδιες ομοσπονδίες και κατόπιν αυτού, πραγματοποιούνται όλο και περισσότερα πειράματα.

Ένα τέτοιο ήταν και η φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης (28/3) ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία στο "Stade de France", στην οποία μάλιστα ο υπεύθυνος για τη χρήση του instant replay χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές, βοηθώντας καθοριστικά τον διαιτητή του ματς.

Η πρώτη ήταν στο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν στο 48' της συνάντησης. Ο φορ της Ατλέτικο πανηγύρισε κανονικά με τους συμπαίκτες του, αλλά στο... γυρισμό ο διαιτητής του έκανε γνωστό πως το instant replay είχε δείξει πως βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί.

Η δεύτερη αφορά το γκολ του Ζεράρ Ντελοφέου στο 77'. Σε πρώτη φάση, ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και υπέδειξε τον Ισπανό σε θέση οφσάιντ όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γάλλων, όμως και πάλι χάρη στη χρήση του instant replay, ο διαιτητής ενημερώθηκε ότι ο Ντελοφέου καλυπτόταν και το τέρμα κατοχυρώθηκε κανονικά στην Ισπανία.

Όσον αφορά την ώρα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί αυτή η μίνι συνεδρίαση -μέσω ενδοεπικοινωνίας- των διαιτητών, ανήλθε στα 40 δευτερόλεπτα.

photo: ΑP / Christophe Ena

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τη χρονομέτρηση:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ