ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρέ: "Ντροπή για την Αφρική, η ανάδειξη του Ομπαμεγιάνγκ"

Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (C) flanked Ivorian striker Yaya Toure (R) and his Ghanaian counterpart Andre Ayew wait for verdict during the 2015 GLO-CAF African Footballer of the Year Award in Abuja, on December 7, 2016. AFP PHOTO/PIUS UTOMI EKPEI / AFP / PIUS UTOMI EKPEI        (Photo credit should read PIUS UTOMI EKPEI/AFP/Getty Images)
Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (C) flanked Ivorian striker Yaya Toure (R) and his Ghanaian counterpart Andre Ayew wait for verdict during the 2015 GLO-CAF African Footballer of the Year Award in Abuja, on December 7, 2016. AFP PHOTO/PIUS UTOMI EKPEI / AFP / PIUS UTOMI EKPEI (Photo credit should read PIUS UTOMI EKPEI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ "έσπασε" την αυτοκρατορία του Γιαγιά Τουρέ στην Αφρική, με τον Ιβοριανό να μη "χωνεύει" την ανάδειξη του Γκαμπονέζου σε "Καλύτερο Αφρικανό για το 2015".

Ο Γιαγιά Τουρέ αναδεικνυόταν επί τέσσερα συνεχόμενα έτη σε καλύτερο Αφρικανό ποδοσφαιριστή. Το 2015, όμως, δεν ήταν η χρονιά του. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Ντόρτμουντ, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αναδείχθηκε την Πέμπτη σε καλύτερο ποδοσφαιριστή της ηπείρου για το περασμένο ημερολογιακό έτος. Και ο Ιβοριανός πρώην μέσος του Ολυμπιακού και νυν της Σίτι δεν δέχθηκε αδιαμαρτύρητα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

"Η ανάδειξη του Ομπαμεγιάνγκ είναι ντροπή, είναι ντροπή που τον επέλεξαν για την Χρυσή Μπάλα της Αφρικής. Είμαι πολύ απογοητευμένος, είναι λυπηρό το πως αντιδρά η Αφρική. Τα πράγματα που συμβαίνουν στην Αφρική, δεν είναι σημαντικά ή δεν μοιάζουν σημαντικά. Ευνοείται περισσότερο αυτό που συμβαίνει μακριά από την ήπειρό μας. Είναι λυπηρό, ντροπή για την Αφρική", υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Λάγος της Νιγηρίας - όπου έλαβε χώρα η τελετή - ο Ιβοριανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Γιαγιά Τουρέ.

Προφανώς, ο Τουρέ θεωρεί ότι θα έπρεπε να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αφρικής και για το 2015, βάσει του κριτηρίου ότι κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την εθνική Ακτής Ελεφαντοστού, στις 8 Φεβρουαρίου απέναντι στην αντίστοιχη της Γκάνας.

Από την άλλη, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μπορεί να μην κατέκτησε τίποτα σε εθνικό επίπεδο, αλλά αναδείχθηκε σε κορυφαίο ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ, όπως και καλύτερος σκόρερ κι αυτός με τις περισσότερες ασίστ της γερμανικής ομάδας για την περασμένη σεζόν, ενώ συμπεριελήφθη και στην καλύτερη ενδεκάδα της Bundesliga.

Έτσι εξηγείται η διαμαρτυρία του Γιαγιά Τουρέ, συμπυκνωμένη στη φράση "Τα πράγματα που συμβαίνουν στην Αφρική, δεν είναι σημαντικά ή δεν μοιάζουν σημαντικά. Ευνοείται περισσότερο αυτό που συμβαίνει μακριά από την ήπειρό μας".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ