ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ποδόσφαιρο τον έβαλε στον ίσιο δρόμο

Το ποδόσφαιρο τον έβαλε στον ίσιο δρόμο

Ο 25χρονος, Άλαν, είναι από Περού, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπέλλο Αστέγων και διηγείται το πως μπήκε στον σωστό δρόμο και πως το ποδόσφαιρο τον βελτίωσε ως άνθρωπο.

Το Περού έχει την δική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο διεξάγεται στο Σαντιάγκο της Χιλής (19-26 Οκτωβρίου). Ένας από τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της, είναι ο Άλαν.

Ο 25χρονος σκόραρε στη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Αγγλία και για τον ίδιο αυτό το τέρμα σημαίνει πολλά παραπάνω. Όπως επισήμανε "αυτό το γκολ είναι σαν ένα επίτευγμα και ένας συμβολισμός για όλα όσα έχω δουλέψει σκληρά και δεν μπορώ να περιμένω τον επόμενο αγώνα".

Σχετικά με την ζωή του και πως το ποδόσφαιρο κατάφερε να τον βγάλει από τον... λοξό δρόμο που είχε διαλέξει, απάντησε: "Το street football και το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων με έκαναν να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Βελτιώθηκα και άλλαξα τη ζωή μου".

Όσο για τα όνειρά του για το μέλλον, ανέφερε: "Να βοηθήσω άλλους όπως βοήθησαν εμένα και να κοουτσάρω μικρά παιδιά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να μοιραστώ με άλλους τις υπέροχες εμπειρίες μου, όπως αυτή στη Χιλή και να τους παρέχω την βοήθεια που έλαβα εγώ από άλλους".

Ο Άλαν είπε πως δεν είχε κανένα κίνητρο για τη ζωή και ποτέ δεν είχε την ενθάρρυνση να πάει σχολείο ή να εργαστεί. Τόνισε πως έζησε τεμπέλικα, αλλά βρήκε το πάθος του στο street football, είχε στήριξη από τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του και τώρα έχει αλλάξει τελείως στάση ζωής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ