ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το παράπονο του Ζέεντορφ για τους μαύρους τεχνικούς

Το παράπονο του Ζέεντορφ για τους μαύρους τεχνικούς

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ μίλησε για την εμπειρία του στη Μίλαν ενώ εξομολογήθηκε και αυτό που τον στενοχωρεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

"Μου προκαλεί θλίψη να βλέπω τόσους λίγους μαύρους προπονητές. Από τους πρώην παίκτες που ήταν μαύροι, πόσοι έχουν γίνει προπονητές;", αναρωτήθηκε ο Κλάρενς Ζέεντορφ κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε η UEFA στη Ρώμη με αντικείμενο την καταπολέμηση του ρατσισμού, και συνέχισε:

"Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το χρώμα του δέρματος αλλά είναι και αυτή μία παράμετρος. Πολλοί συνάδελφοι έχουν ανοίξει μία πόρτα μέσα από δραστικές λύσεις αλλά δεν έχει βρεθεί μία λύση που να αντέξει σε διάρκεια.

Η Φιορεντίνα είχε βρει μία λύση κατά του ρατσισμού εισάγοντας το τρίτο ημίχρονο των αγώνων όπου μέσα σε τρία λεπτά μετά το τέλος των αγώνων όφειλες να δώσεις το χέρι στον αντίπαλο όμως δεν το συνέχισε".

Το παράπονο του Ζέεντορφ για τους μαύρους τεχνικούς

Ερωτηθείς επίσης για την εμπειρία του στον πάγκο της Μίλαν, με τον Ολλανδό τεχνικό να μην αντέχει πάνω από έξι μήνες και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να τον "αδειάζει" αντικαθιστώντας τον με τον Φιλίπο Ιντσάγκι, είπε:

"Εάν θα επιστρέψω στην Ιταλία ως προπονητής; Όχι, έχω ακόμα συμβόλαιο με τη Μίλαν, οπότε..."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ