ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το δάκρυ του Ζιντάν

Το δάκρυ του Ζιντάν
Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε σε ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης για τις παιδικές του αναμνήσεις ως γιος μεταναστών και την καριέρα του στην εθνική Γαλλίας. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ένα μάθημα ιστορίας ήταν το ντοκιμαντέρ που παίχτηκε στην γαλλική τηλεόραση Canal+ με αφορμή την ιστορία της εθνικής Γαλλίας και τις γενιές ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στους "τρικολόρ" πολλοί από τους οποίους ήταν γιοι μεταναστών.

Το ντοκιμαντέρ, σκηνοθέτης του οποίου είναι ο Ερίκ Καντονά, με νοσταλγικό ύφος, γυρνάει 100 χρόνια πίσω και αναφέρεται στις γενιές ανθρώπων που μετανάστευσαν στην Γαλλία και έγιναν ποδοσφαιριστές παρουσιάζοντας τον βασιλιά των σπορ μέσα από μία άλλη ματιά ως παράγοντα ενοποίησης των ανθρώπων.

Χάρις στο αρχειακό υλικό στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται αφηγήσεις παικτών που φόρεσαν την φανέλα της εθνικής ομάδας και έγιναν πρωταθλητές. Ο Ραϊμόν Κοπά, ο Μισέλ Πλατινί και ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν τρεις παίκτες που έγραψαν ιστορία με την Γαλλία. Χαρακτηριστικό και των τριών ότι ήταν παιδιά μεταναστών.

Στο ντοκιμαντέρ ο Ζινεντίν Ζιντάν, γιος Αλγερινών γονιών, αναφέρθηκε με δάκρυα στα μάτια στα παιδικά του χρόνια στην Μασσαλία και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως μετανάστης.

"' Ήταν πραγματικά κακό όταν μου είπαν ότι εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους. Αυτό που έχω γίνει το οφείλω στον εαυτό μου και τους γονείς μου. Το 1998 ζήσαμε έντονες στιγμές μαζί με την οικογένεια μου".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ