ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το αμαρτωλό παρελθόν της Τίγκρες

Apr 2, 2014; Glendale, AZ, USA; Mexico forward Alan Pulido (11) against USA during a friendly match at University of Phoenix Stadium. The game ended in a 2-2 tie. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Πουλίδο MARK J. REBILAS-USA TODAY SPORTS

Η Τίγκρες έχει ιστορικό σε διαμάχες με ποδοσφαιριστές της που την κατηγόρησαν για αλλοίωση αλλά και παραποίηση των υπογραφών τους. Διαβάστε τι ισχύει στην περίπτωση του Πουλίδο που έχει στο πλευρό του πρώην παίκτες της ομάδας.

Ο Άλαν Πουλίδο και ο τεχνικός της Τίγκρες, Ρικάρντο Φερέτι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους τελευταίους δύο μήνες σε ότι αφορά το ρεπορτάζ της Τίγκρες.

Ο 23χρονος στράικερ έχει εκφράσει την επιθυμία να εγκαταλείψει την Τίγκρες προκειμένου να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Ο Πουλίδο φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας πριν το Μουντιάλ, όμως την ίδια στιγμή στην Τίγκρες ισχυρίζονται πως έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

Από την πλευρά του ο διεθνής άσος επιμένει πως το συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν βρίσκεται σε ισχύ. Στο ποδόσφαιρο του Μεξικό συμβαίνουν πολλά παράδοξα.

Ακόμα και όταν το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή εκπνέει δεν απολαμβάνει πλήρως την ελευθερία του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι προκειμένου να μπουν εμπόδια στην καριέρα του από τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονταν.

Το αμαρτωλό παρελθόν της Τίγκρες

Στην προκειμένη περίπτωση η Τίγκρες απαιτεί έπειτα από διαπραγματεύσεις με τον Πουλίδο να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσό στον σύλλογο επειδή θεωρείται ως η ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του.

Σε διαφορετική περίπτωση του απαγορεύει να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο εκτός και αν επιστρέψει τα χρήματα που αναλογούν στη "ζημιά" που θεωρεί η Τίγκρες πως έχει υποστεί από την αποχή του.

Στο Μεξικό οι ποδοσφαιριστές είναι απροστάτευτοι και σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης με τον σύλλογο συνήθως επικρατεί η ομάδα.

Ο Λουίς Ερχνάντες, γνωστός και ως "Ελ Ματαντόρ" αγωνίστηκε στην Τίγκρες από το 1998 μέχρι το 2000. Πλέον ακολουθεί καριέρα τηλεσχολιαστή στο FOX.

Σχολιάζοντας με τους συναδέλφους του, την υπόθεση Πουλίδο, ο Ερνάντες παραδέχθηκε πως αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα με τον Άλαν Πουλίδο καθώς η Τίγκρες δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο.

Ο Ζεσούς Ολάντε επίσης πρώην παίκτης της Τίγκρες (2000-2005) έχοντας πληροφορηθεί τι έχει συμβεί στην περίπτωση Πουλίδο, αποκάλυψε τα δικά του μπλεξίματα με τον "αμαρτωλό" σύλλογο.

"Εϊχα συμβόλαιο με την Τίγκρες και δεν το σεβάστηκαν. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα αν διαμαρτυρηθείς. Πάντα ευνοούν τις ομάδας.

Έρχεται η στιγμή που θέλεις να παίξεις σε άλλο σύλλογο και δεν μπορείς. Σου κλείνουν τις πόρτες. Αυτό συνέβη με μένα, θέλουν να σου κάνουν ότι εκείνοι πιστεύουν, δεν σέβονται την επιθυμία του παίκτη".

Το αμαρτωλό παρελθόν της Τίγκρες

Το 2000, η ομάδα Σελάγια κατηγόρησε την Τίγκρες πως παραποίησε την υπογραφή του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστής, Οσμάρ Ντονιζέτε.

Όπως αποδείχθηκε από γραφολόγο, η Τίγκρες αλλοίωσε την υπογραφή του Ντονιζέτε και έχασε υπόθεση. Στην περίπτωση του Πουλίδο η μία πλευρά ισχυρίζεται πως ο Πουλίδο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με διάρκεια συνεργασίας για δύο έτη κάτι που ο Πουλίδο διαψεύδει.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς στο Μεξικό για να εκπροσωπήσει ένας ποδοσφαιριστής την εθνική ομάδα της χώρας του θα πρέπει να ανήκει σε σύλλογο.

Ο Πουλίδο αν και είχε μείνει ελεύθερος από την Τίγκρες φοβούμενος πως θα χάσει την θέση του στο Μουντιάλ ενδεχομένως να υπέγραψε κάποιο έγγραφο που θα αποδείκνυε πως προσωρινά ανήκει στο ρόστερ της Τίγκρες, γεγονός που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η ομάδα του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ