ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 7 δίχασε την Μάντσεστερ

Το 7 δίχασε την Μάντσεστερ

Στην αυτοβιογραφία του "The Second Half" ο Ρόι Κιν, γράφει για το παρασκήνιο της φανέλας με το 7, την εποχή που ο αγωνίζονταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 1997, ο Ρόι Κιν κληρονόμησε την αρχηγία της Μάντσεστερ Γ. από τον Ερίκ Καντονά και στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει το παρασκήνιο της ανάληψης της αρχηγίας των "κόκκινων διαβόλων" και της άρνησης του να πάρει την φανέλα του Γάλλου με το 7 στην πλάτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Φέργκιουσον, μετά την αποχώρηση του Καντονά, ήθελε να πάρει ο Κιν την φανέλα με το 7. Ο Κιν δεν την ήθελε και είπε στον Φέργκιουσον να την δώσει στον Μπέκαμ.

Ο Καντονά φορούσε το νούμερο 7 στην πλάτη από το 1992 όταν πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ μέχρι το 1997 όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Μπέκαμ, όταν πήρε το Νο7 - είχε το 10 στην πλάτη την προηγούμενη χρονιά - μπήκε στην λίστα των παικτών που φόρεσαν την ιστορική φανέλα της Μάντσεστερ, την οποία στο παρελθόν είχαν φορέσει οι Τζορτζ Μπεστ, Στιβ Κόπελ, Μπράιαν Ρόμπσον, μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τώρα ο Ντι Μαρία.

Ο Κιν έγραψε στην αυτοβιογραφία του για το θέμα: " Η αρχηγία στην Μάντσεστερ είναι κάτι σημαντικό αλλά οι αριθμοί στην φανέλα έχουν την σημασία τους. Όταν έφυγε ο Καντονά συζητήσαμε ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός. Ήμουν ήρεμος γι' αυτό το θέμα.

Αλλά υπήρχε και το θέμα με τον αριθμό στην φανέλα που φορούσε ο Καντονά το "7". Ο Μπράιαν Ρόμπσον είχε το 7 πριν τον Καντονά και πιο παλιά ο Τζορτζ Μπεστ. Ο Φέργκιουσον με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε ότι ήθελε να πάρω εγώ την φανέλα με το "7". Εγώ του απάντησα αρνητικά και τότε μου είπε ότι ο Μπέκαμ θα την ήθελε αλλά δεν ήθελε να του την δώσει.

Είχα το 16 όταν υπέγραψα στην Μάντσεστερ και δεν είχα πρόβλημα να το κρατήσω. Δεν ήθελα το 7. Τότε είπα στον Φέργκιουσον να την δώσει στον Μπέκαμ και τελικά την έδωσε", γράφει στην αυτοβιογραφία του ο Κιν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ