ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τίτλοι τέλους για Φαμπρίτσιο Μίκολι

Fabrizio Miccoli of Palermo jubilates after scored a goal against Chievo during their serie A match at Renzo Barbera stadium, in Palermo, 30 September 2012.   ANSA / CORRADO LANNINO
Fabrizio Miccoli of Palermo jubilates after scored a goal against Chievo during their serie A match at Renzo Barbera stadium, in Palermo, 30 September 2012. ANSA / CORRADO LANNINO ANSA

Μετά από μία σπουδαία καριέρα σε Ιταλία και Ευρώπη, ο Φαμπρίτσιο Μίκολι αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. "Οφείλω πολλά σε αυτόν", το σχόλιο του Ντιμπάλα.

Η Μπιρκιρκάρα αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στην σπουδαία ποδοσφαιρική διαδρομή του Φαμπρίτσιο Μίκολι, με το σύλλογο της Μάλτας -στον οποίο ο έμπειρος άσος έπαιξε 18 ματς και πέτυχε 10 γκολ από το περασμένο καλοκαίρι και μετά- να ανακοινώνει επίσημα πως έλυσε το συμβόλαιο του 36χρονου φορ κατόπιν επιθυμίας του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Όσον αφορά στο επόμενο βήμα του, δεν αποκλείεται να συνεχίσει εκεί από άλλο πόστο, με την ομάδα της Μάλτας να γνωστοποιεί πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μίκολι για να αναλάβει τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 19 χρόνια καριέρας, ο Μίκολι φόρεσε τις φανέλες των Καζαράνο, Τερνάνα, Γιουβέντους, Περούτζα, Φιορεντίνα, Μπενφίκα, Παλέρμο, Λέτσε και Μπιρμπικάρα, με τον ίδιο να γράφει ιστορία με την Παλέρμο καθώς έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους Σικελούς με 81 γκολ, πρώτος τους σκόρερ στη Serie A με 74 γκολ και παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη Serie A για τους "ροζανέρι" (165).

Τίτλοι τέλους για Φαμπρίτσιο Μίκολι

Η Μπιρκιρκάρα είναι η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο Φαμπρίτσιο Μίκολι πριν ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα

Επιπλέον, εχει κατακτήσει ένα ιταλικό Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους και ένα πορτογαλικό με τη Μπενφίκα, ενώ με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας μετράει 10 συμμετοχές και 2 γκολ.

"Μία από τις πρώτες φορές που έκανα προπόνηση μαζί του, έβαλε καλάθι από τα 30-40 μέτρα χτυπώντας με το πόδι τη μπάλα. Έμεινα εντυπωσιασμένος. Σε αυτόν οφείλω πάρα πολλά, είναι ένας από τους παίκτες που μου έμαθε τα περισσότερα", δήλωσε για τον Μίκολι ο νυν άσος της Γιουβέντους και πρώην της Παλέρμο, Πάουλο Ντιμπάλα.

Τα 74 γκολ του Μίκολι στη Serie A με τη φανέλα της Παλέρμο (2007-2013):

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ