ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος εποχής για τον "Φέργκιουσον της Βόρειας Ιρλανδίας"!

Τέλος εποχής για τον "Φέργκιουσον της Βόρειας Ιρλανδίας"!

Ο Ρόνι ΜακΦαλ παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Πόρτανταουν μετά από 29 χρόνια στην ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας και δεν είναι πια ο μακροβιότερος τεχνικός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την πρωτιά να ανήκει από εδώ και πέρα στον Αρσέν Βενγκέρ.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Πόρτανταουν αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έκλεισε οριστικά, με τον Ρόνι ΜακΦαλ να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Βορείου Ιρλανδίας μετά από 29 χρόνια και να επιτρέπει ουσιαστικά στον Αρσέν Βενγκέρ να φέρει αυτός τον τίτλο του μακροβιότερου τεχνικού στα γήπεδα της "Γηραιάς Ηπείρου".

Ο 70χρονος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του λίγα μόλις λεπτά μετά την ήττα-σοκ από την Λούργκαν Σέλτικ στα προημιτελικά του Κυπέλλου (είχε σχεδιάσει αρχικά να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν), με το "κοντέρ" όλα αυτά τα χρόνια να γράφει 1.480 παιχνίδια στον πάγκο αλλά και 23 τίτλους, εκ των οποίων 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Βορείου Ιρλανδίας.

"Όταν έφτασα στην Πόρτανταουν, έλεγαν πως βάραινε το σύλλογο μία τσιγγάνικη κατάρα. Ο κόσμος πίστευε πως ήμασταν καταδικασμένοι να μην κερδίσουμε ποτέ κάποιο σημαντικό τρόπαιο αλλά τέσσερα χρόνια μετά πήραμε το πρωτάθλημα και τα πάντα άλλαξαν.

Ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό να κατακτήσω το 1990 τον πρώτο τίτλο με το σύλλογο της πόλης στην οποία γεννήθηκα. Ήταν εκπληκτικοί οι πανηγυρισμοί. Ήταν η ενσάρκωση ενός ονείρου για τόσους πολλούς ανθρώπους στην Πόρτανταουν.

Υπήρχαν άνθρωποι ενήλικες που έκλαιγαν. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ρόνι ΜακΦαλ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα το 1986, όπως και ο Άλεξ Φέργκιουσον την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και εδώ και δύο χρόνια ήταν -μετά το αντίο του Φέργκιουσον στους "κόκκινους διαβόλους"- ο μακροβιότερος προπονητής σε όλη την Ευρώπη.

Ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά πλέον στον Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος οδεύει ολοταχώς στο να συμπληρώσει 20 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ, κάτι που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η παραίτηση του ΜακΦαλ από την Πόρτανταουν μέσα από τα social media:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ