ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταμπάκης: "Ήταν ευκαιρία για την καριέρα μου"

Ταμπάκης: "Ήταν ευκαιρία για την καριέρα μου"

Ο Έλληνας γκολκίπερ, Αλέξανδρος Ταμπάκης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο στην Atlanta United και το 2017 αγωνιστεί στο MLS μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νέα αυτή εμπειρία.

Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης που υπέγραψε συμβόλαιο στην Atlanta United και το 2017 θα αγωνιστεί στο MLS, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "My way", με τους Γιάννη Καραλή και Γιώργο Συρίγο.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος παίκτης που υπέγραψε στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ:

"Είναι απίστευτο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη. Το ’17 θα είναι έτοιμη η ομάδα και τώρα είμαι δανεικός στην Charleston Battery, όπου παίρνω παιχνίδια για να είμαι σε ετοιμότητα".

Ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις για τα πρωταθλήματα στην Αμερική:

"Ακόμη δεν έχω εικόνα από το MLS, θα έχω του χρόνου, όμως αυτό που έχω δει έως τώρα με την Charleston δεν διαφέρει πολύ από την Β” Εθνική στην Ελλάδα. Ωστόσο, το επίπεδο είναι καλό, δεν είναι κακό".

Πως διεξάγεται το πρωτάθλημα στην Αμερική:

"Διεξάγεται με Περιφέρειες, όπως στο ΝΒΑ, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Στο τέλος πάμε στα playoffs και παίζουμε με τις άλλες Περιφέρειες".

Τα πλάνα που έχουν για το MLS και τον στόχο να το κάνουν ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως:

"Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό, έχει ήδη αρχίσει να φθάνει και να ξεπερνάει το μπάσκετ. Υπάρχει οργάνωση και θέλουν να το κάνουν από τα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν σταδιακά. Ήδη εγώ βλέπω στους δρόμους παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, παλιά δεν γινόταν αυτό, έπαιζαν μπάσκετ και άλλα παιχνίδια, όμως πλέον αλλάζει αυτό".

Πως πήρε την απόφαση να πάει στην Αμερική:

"Πάντα ήθελα να φύγω γιατί έβλεπα ότι το ποδόσφαιρο πέφτει στην Ελλάδα. Έχω οικογένεια στην Αμερική και τώρα ήταν η ευκαιρία για την καριέρα μου να έρθω, διότι τα επόμενα χρόνια το επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Έχω βρει αυτά που περίμενα να βρω και του χρόνου που θα είμαι στην Ατλάντα θα βρω περισσότερα".

Αν τον ρωτούν οι Αμερικανοί για Έλληνες παίκτες:

"Ξέρουν ότι είμαι ο πρώτος Έλληνας που θ” αγωνιστεί στο MLS, άρα το έχουν ψάξει. Προς το παρόν δεν με έχουν ρωτήσει για άλλους παίκτες".

Τι θα πει σε άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές αν τον ρωτήσουν για το MLS:

"Θα τους πω να έρθουν οπωσδήποτε γιατί υπάρχει μεγάλη οργάνωση και τα πράγματα είναι καλά. Άλλωστε το βλέπουμε και από τα κορυφαία ονόματα που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια".

Αν έχει συναντήσει κάποιους απο τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στο MLS:

"Ακόμη δεν έχω συναντήσει, μπορεί όμως να βρούμε στο Κύπελλο μια ομάδα από το MLS, ανάλογα με την κλήρωση".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ