ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" δίνεται στον παίκτη που πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς. Συγκεντρώσαμε όλα τα γκολ που πήραν αυτό το βραβείο από το 2009 και έπειτα. Ψηφίστε το αγαπημένο σας (VIDEOS+PHOTOS).

Από το 2009 όταν ξεκίνησε να απονέμεται το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" έχουν τιμηθεί τα καλύτερα γκολ που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους. Συγκεντρώσαμε τα γκολ που κέρδισαν επάξια του βραβείο που φέρει το όνομα ενός από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη.

Το βραβείο αυτό πήρε το όνομα του θρυλικού επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος είχε σημειώσει 512 γκολ σε 528 παιχνίδια και όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σεπ Μπλάτερ όταν έκανε την παρουσίαση στη Βουδαπέστη:

"Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των μεγάλων του αθλήματος που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία. Ο Πούσκας δεν ήταν μόνο ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, αλλά ήταν και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Η FIFA είναι πολύ ευτυχισμένη που είναι σε θέση να τον τιμήσει δημιουργώντας αυτό το βραβείο στη μνήμη του".

Σύμφωνα με τη FIFA το γκολ πρέπει να καλύπτει τα 4 κριτήριά της ώστε να είναι σε θέση να μπει στη λίστα των υποψηφίων:

1) Θα πρέπει να είναι ένα όμορφο γκολ (υποκειμενικό)

2) Το βραβείο θα πρέπει να δίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το πρωτάθλημα, το φύλο του αθλητή ή η εθνικότητα

3) Το γκολ δεν θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα τύχης, λάθους ή κόντρας σε συμπαίκτη ή αντίπαλο

4) Το γκολ θα πρέπει να υποστηρίζει το fair play (ο παίκτης δεν θα πρέπει να έχει υποδείξει άσχημη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα)

Δείτε τη λίστα με τα γκολ που κέρδισαν το "Φέρεντς Πούσκας"

2009 - Κριστιάνο Ρονάλντο

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Ήταν η τελευταία του χρονιά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατάφερε όμως να αφήσει το σημάδι του πριν φύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στον προημιτελικό του Champions League με αντίπαλο την Πόρτο οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν έρθει ισόπαλοι με 2-2 στο "Ολντ Τράφορντ" και έπρεπε να σκοράρουν εκτός έδρας για να έχουν ελπίδες για την πρόκριση. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε ένα απίστευτο γκολ από μακρινή απόσταση και στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε το βραβείο για το καλύτερο γκολ συγκεντρώνοντας το 17.6% των ψήφων.

2010 - Χαμίτ Άλτιντοπ

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Η Τουρκία ταξίδεψε στο Καζακστάν για τη φάση των προκριματικών του Euro 2012 και κατάφερε να φύγει νικήτρια με 2-0. Αυτό που έμεινε, όπως είναι λογικό, δεν είναι τόσο η νίκη της Τουρκίας αλλά το απίστευτο γκολ που πέτυχε ο Χαμίτ Άλτιντοπ.

Ο, τότε, παίκτης της Μπάγερν Μονάχου σκόραρε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς και στην ψηφοφορία που έγινε για το βραβείο "Πούσκας" συγκέντρωσε το 40.55% των ψήφων.

2011 - Νεϊμάρ

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"
© AFP/GETTY IMAGES

Το 2011 ήταν μια χρονιά όπου υπήρχαν κάποια απίστευτα γκολ αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν του Νεϊμάρ, παίζοντας τότε για τη Σάντος, στον απίστευτο αγώνα με αντίπαλο τη Φλαμένγκο. Για την ιστορία η Σάντος προηγήθηκε στο σκορ με 3-0 αλλά έχασε τον αγώνα με 5-4.

Το γκολ του Νεϊμάρ ξεκίνησε από εξαιρετική εναλλαγή πασών μεταξύ των παικτών της Σάντος μέχρι που ο Βραζιλιάνος παίκτης της Μπαρτσελόνα, πλέον, έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή. "Άδειασε" έναν αντίπαλό του με εξαιρετική ντρίπλα και σκόραρε με το εξωτερικό τρελαίνοντας το κοινό της Σάντος και τον εκφωνητή.

2012 - Μίροσλαβ Στοχ

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Ο Μίροσλαβ Στοχ, είχε έρθει στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέτυχε κάποια πολύ θεαματικά γκολ με τη φανέλα της τούρκικης ομάδας. Ένα από αυτά του έδωσε και το βραβείο για το καλύτερο γκολ.

Στον θρίαμβο της ομάδας του με 6-1 κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί πέτυχε το καλύτερο γκολ, όχι μόνο του αγώνα αλλά και της χρονιάς. Πήρε το 78% των ψήφων και άφησε πίσω του τον Φαλκάο και τον Νεϊμάρ.

2013 - Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πέτυχε ένα θεαματικότατο γκολ. Αυτό όμως, ίσως, είναι το πιο όμορφο και δύσκολο γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του. Σε φιλικό αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Σουηδίας, ο Ζλάταν κατάφερε να αφήσει τους πάντες άφωνους με το απίστευτο τέρμα που πέτυχε.

Το γκολ του Σουηδού συγκέντρωσε το 48.7% των ψήφων με τον Νεμάνια Μάτιτς να μένει δεύτερος και τον Νεϊμάρ να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα. Στην λίστα των υποψηφίων υπήρχε και το Παναγιώτης Κονέ με το γκολ που πέτυχε ως παίκτης της Μπολόνια στον αγώνα με αντίπαλο τη Νάπολι.

2014 - Χάμες Ροντρίγκες

Τα γκολ που πήραν το "Φέρεντς Πούσκας"

Δυο πράγματα ξεχώρισαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Το ένα είναι η "εφτάρα" της Γερμανίας στη διοργανώτρια Βραζιλία στον ημιτελικό και το άλλο είναι το γκολ-ποίημα του Χάμες Ροντρίγκες με αντίπαλο την Ουρουγουάη.

Συγκέντρωσε το 42% των ψήφων, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Στέφανι Ροτς και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση με την εξαιρετική κεφαλιά που πέτυχε στον αγώνα με την Ισπανία.

2015 - Ουεντέλ Λίμα

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες (11/1) το βράδυ ο Ουεντέλ Λίρα κατέκτησε το βραβείο αφήνοντας πίσω του τον Λιονέλ Μέσι και τον Αλεσάντρο Φλορέντζι. Δικαιωματικά κατέκτησε το "Πούσκας" ο νεαρός Βραζιλιάνος παίκτης της Γκοϊανέζια καθώς το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ατλέτικο Γκοϊανένσε ήταν χάρμα οφθαλμών.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ