ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα δώρα του Ντουκαντάμ στον Βαρδινογιάννη

Τα δώρα του Ντουκαντάμ στον Βαρδινογιάννη

Ο Χέλμουτ Ντουκαντάμ θυμήθηκε τη συνάντηση του με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, μία εβδομάδα μετά την απόδοση του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986.

Ο Χέλμουτ Ντουκαντάμ είναι γνωστός σε όλους... Έστω και εξ' ακοής για τους περισσότερους! Ο "ήρωας της Σεβίλλης" κέρδισε μία θέση στο πάνθεον του ποδοσφαίρου με την απόκρουση τεσσάρων πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις 7 Μαΐου του 1986, στην ομώνυμη πόλη, όταν έδωσε τη νίκη στη Στεάουα Βουκουρεστίου με 2-0 στη διαδικασία επί της Μπαρτσελόνα.

Σήμερα, στην ηλικία των 57 ετών, ο παλαίμαχος Ρουμάνος τερματοφύλακας παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα "www.agerpres.ro", με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από το θρυλικό παιχνίδι.

Τα δώρα του Ντουκαντάμ στον Βαρδινογιάννη

Μία από τις ανέκδοτες ιστορίες που διηγήθηκε ήταν το δώρο που είχε κάνει στον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη! Ο Ντουκαντάμ ρωτήθηκε εάν έχει κρατήσει τον ρουχισμό και τον εξοπλισμό του από εκείνο το παιχνίδι και αποκάλυψε ότι το έδωσε στον "καπετάνιο"!

"Ευτυχώς ή δυστυχώς, είχα δώσει ότι φορούσα στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ήταν ένας ισχυρός Έλληνας εφοπλιστής, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Παναθηναϊκού της Αθήνας, ο οποίος μας συμπαθούσε πολύ. Μετά την επιτυχία μας στον τελικό, μας κάλεσε με τις οικογένειες μας στην Ελλάδας για διακοπές μιας εβδομάδας. Εγώ κάποια πράγματα από τον εξοπλισμό μου τα είχα χαρίσει στον γιο του" ανέφερε ο Ντουκαντάμ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ SPORT24.GR ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΑΝΤΑΜ

Θυμηθείτε τις αποκρούσεις του Ντουκαντάμ στον τελικό του 1986

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ