ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στηρίζει Τσεφέριν για πρόεδρο της UEFA η ΕΠΟ

Στηρίζει Τσεφέριν για πρόεδρο της UEFA η ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, υπέβαλε υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της UEFA, με την ελληνική να είναι ανάμεσα στις ομοσπονδίες που τον στηρίζουν.

Μετά τον Ολλανδό, Μίχαελ Φαν Πράαγκ, ο Σλοβένος, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, είναι ο δεύτερος, ο οποίος υποβάλλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της UEFA με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής να είναι η 20ή Ιουνίου και τις εκλογές να διεξάγονται την 14η του Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας στην υποψηφιότητά του για τη διαδοχή του Μισέλ Πλατινί στηρίζουν 18 ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και η ελληνική. Αναλυτικά οι χώρες, οι οποίες στηρίζουν τον Αλεκσάντερ Τσεφέριν: Ιταλία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Ελλάδα, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.

"Ο κύριος Τσεφέριν αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόκληση και να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του για να γίνει πρόεδρος της UEFA", αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας.

Ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν αποφοίτησε από τη Νομική της Λιουμπλιάνα το 1991 και ειδικεύτηκε στο εμπορικό δίκαιο. Πέραν των καθηκόντων του ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας, ασκεί κι αυτά του αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ενότητας του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου αλλά κι αυτά του μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ